Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 450 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-09-28, 20:02 Opinie nt. marek notebooków
Możecie przedstawić swoje opinie na temat firm produkujących laptopy? jakie polecacie, a jakie lepiej unikać? Podzielcie się swoimi doświadczeniami ;]
Będę bardzo wdzięczny, gdyż zamierzam zakupić lapka i nie wiem jaka marka będzie najodpowiedniejsza. M.in zastanawiałem się nad firmą Lenovo.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-09-28, 21:24
Ja mam 3 laptopa z firmy HP w ciągu 8 lat. Wymieniam je ze względu na lepsze parametry, ale do niczego w kwesti użytkowania, nie mogę się doczepić.
W/g mnie, HP to typowe laptopy do pracy.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
ja mam compala(kadłubek, składak itd.) sprzęt nie do zajechania, a jak coś się zajedzie zawsze można wykręcić i wymienić. Duży plus można sobie samemu złożyć według własnej konfiguracji sprzętowej, bez narzuconego systemu itd. Nie wiem czy są jakieś nowej produkcji ja mam fl90
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Biorąc pod uwagę niezbyt wielką ścisłość zadanego pytania, odpowiedź moja będzie oparta jedynie na kwestiach gwarancyjnych, a zatem polecam od:
- Dell
- Asus
Plastik jak z przetopu z wysypiska, dziwne pomysły konstrukcyjne (np zawiasy), awaryjność (szczególnie seria F5 którą najczęściej widuję. Teraz mam doczynienia z jakimś półrocznym laptopem tej marki (modelu nie pamiętam - 15.6", 4gb ramu, 500hdd, radeon x4coś, proc bodaj 4rdzeniowy) i na miejscach składania obudowy można sobie rozciąć palec, w ogóle nie wygładzony plastik.
A, żeby nie było - odnoszę się tu do laptopów tej firmy, bo w innych 'dziedzinach' miała sporo dobrych produktów, choćby przesłynna A7N8X Deluxe pod SocketA...
Aristo? Istotnie, tego (tak jak zresztą Acer i Asus) nie traktuję jako markę pod względem laptopów
Użytkuję trzecią TOSHIBĘ, nigdy nie było problemów. Oprócz tego, że na dwóch laptopach wytarły mi się przyciski przy touchpadzie. Nie wiem czy jest to wina kremów do rąk, czy może mojej temperatury palca ? Zdjęcie mogę wkleić po 17.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum