Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-08-17, 19:34 Michał Seweryński kandydatem PiS do Senatu w naszym okręgu
Znane są już najpoważniejsze kandydatury do Senatu, w naszym okręgu wyborczym. PiS stawia na profesora Michała Seweryńskiego, byłego ministra nauki i szkolnictwa wyższego, profesora zwyczajnego prawa pracy na Uniwersytecie Łódzkim. Jest współpracownikiem wielu innych uczelni w Polsce i na świecie. Uznaje się go za wybitnego specjaliste w dziedzinie prawa pracy, ale także w sferze szkolnictwa wyższego i edukacji.
Jego najpoważniejsi rywale to Dorota Ryl z Platformy Obywatelskiej, wicemarszałek województwa łódzkiego. Jest z Sieradza. Kolejnym rywalem będzie Jan Ryś z PSL-u, pochodzi z powiatu pajęczańskiego, jest starostą powiatu pajęczańskiego. SLD postawiło na kolejnego sieradzanina Eugeniusza Witkowskiego, który jest przedsiębiorcą.
Wysłany: 2011-08-17, 21:46
Taki już mój zawód:) Wybory w jednomandatowych okręgach będą po raz pierwszy. Zapowiadają się ciekawie. Warto poznać kandydatów. Wielu z nas nie ma pojęcia kim oni są. W pewien sposób prezentuje kandydature profesora Seweryńskiego. No i sam ją popieram.
Ja o nim nie słyszałem, ale może z kilku powodów:
- mało interesuję się polityką,
- jest mało znanym i zasłużonym politykiem
A co do głosowania - nie mam swojego kandydata.
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-08-18, 10:36 Re: Michał Seweryński kandydatem PiS do Senatu w naszym okrę
tomow napisał/a:
Znane są już najpoważniejsze kandydatury do Senatu, w naszym okręgu wyborczym. PiS stawia na profesora Michała Seweryńskiego, byłego ministra nauki i szkolnictwa wyższego, profesora zwyczajnego prawa pracy na Uniwersytecie Łódzkim. Jest współpracownikiem wielu innych uczelni w Polsce i na świecie. Uznaje się go za wybitnego specjaliste w dziedzinie prawa pracy, ale także w sferze szkolnictwa wyższego i edukacji.
Obrazek
Jego najpoważniejsi rywale to Dorota Ryl z Platformy Obywatelskiej, wicemarszałek województwa łódzkiego. Jest z Sieradza. Kolejnym rywalem będzie Jan Ryś z PSL-u, pochodzi z powiatu pajęczańskiego, jest starostą powiatu pajęczańskiego. SLD postawiło na kolejnego sieradzanina Eugeniusza Witkowskiego, który jest przedsiębiorcą.
Kto jest Waszym kandydatem?
"Spadaj ze spadochroniarzem" , może w końcu jakiś nasz kandydat, niech PiS wystawi księdza Stochniałka, kandydat taki sobie ale lepszy od "ścierwa" z Sieradza!
Tomow, a może Ty?
Wysłany: 2011-08-18, 11:34
red napisał/a:
A z SLD do senatu to nie kandyduje czasami znany w Wieluniu Krzysztof Wolski?
SLD zdecydowało się w konsekwencji na Witkowskiego.
alef napisał/a:
"Spadaj ze spadochroniarzem" , może w końcu jakiś nasz kandydat, niech PiS wystawi księdza Stochniałka, kandydat taki sobie ale lepszy od "ścierwa" z Sieradza!
Tomow, a może Ty?
Michał Seweryński jest z Łodzi. Jest kandydatem w naszym okręgu. Z Sieradza pochodzą Dorota Ryl i Witkowski.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2011-08-18, 15:02
Będę szczery, nie poprę nikogo z listy PiSu. Chyba że znam osobę osobiście i wiem że z tymi fanatykami praworządności i absurdu nie maja nić wspólnego, oprócz miejsca na liście.... Nie marzy mi się V RP! IV nam nie wyszła przez rewolucyjny element w postaci opozycji, to stworzymy teraz piątą!
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
ASUS freak!
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-08-18, 15:40
Masz rację nullOne! Obecny rząd daje nam poczucie bezpieczeństwa. Do tego wspiera kraj w dynamicznym rozwoju i jest najlepszym dotychczasowym rządem Nie widzę powodu, by to zmieniać
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2011-08-18, 16:18
Jest taki cykl fantastyki, mniejsza o tytuł, tam gość powiedział coś takiego: "Victor, świat nie jest idealny, trzeba próbować go zmienić, ale widzisz, trzeba uważać żeby nie spier** tego co już jest" PiS w moich oczach skopał więcej niż PO. Obecny rząd idealny nie jest, ale na Miłość, nie sądzi się przynajmniej z niemieckim dziennikiem o dwa kartofle na okładce! Poza tym za moją fundamentalną niechęć do PiSu dziękować należy Panu przewodniczącemu.
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
ASUS freak!
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-08-18, 16:30
I widzisz, żaden Rząd nie sądził się z żadnym dziennikiem. Robiła to OSOBA. Niestety w obecnych czasach polityka to teatr. Skoro uważasz, że sądzenie się o kartofel jest bardziej szkodliwe niż przekazywanie poufnych informacji rządowi Białorusi na temat jego opozycjonistów, to cieszę się, że nie stoję po tej samej stronie barykady, co Ty .
Ale dość offtopu, już jestem zmęczony rozmowami na temat polityki. Tak czy siak nikogo nie przekonam. A żniwo złych wyborów zbieramy już teraz. Tylko jak mało ludzi jest świadomych... W końcu w TVN-ie dalej wszyscy się uśmiechają.
I o to chodzi! Prawda? 1000zł w kieszeni i byle do pierwszego, heja!
Wysłany: 2011-08-18, 18:18
Wierzysz w cuda że opcja polityczna potrafi ukrócić absurdalną biurokracje w Polsce i zapobiec tego typu wycieka? bo ja nie, trochę realizmu. Urzędy to urzędy i nikt nic z tym nie zrobi, bo budżetówki, ŻADEN rząd nie ruszy.
ASUS freak!
Wysłany: 2011-08-18, 18:53
Wlasnie takie podejscie u wyborcow, ze rzad nie moze niczego zrobic i nic tu nie jest do ruszenia jest OGROMNYM sukcesem PO i tylko dzieki temu sie to wszystko jeszcze jakos trzyma (mowa o poparciu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum