Wysłany: 2007-04-04, 14:58 Gracie na jakimś instrumencie ?!? gitara, perka.......
Ja sam zacz*ołem sie uczyć gry na gitarze. Gram od mniej więcej zeszłych wakacji czyli około 8 miesięcy... Na początku jest lipa ale potem coraz bardziej wychodzi.. Siostra gra i się wkręciłem.. Na początku siostra pokazała mi jak zagrac Metallice - Nothing Else Matters..wiecie trzy puste struny i jazda.;d;d;d; teraz szlifuje chwyty bo to jest podstawa....
PAMIĘTAJCIE...: nie możecie się zniechęcac bo *napewno na początku palce bedą wam sie mieszać i *wogóle.. ale gdy bedziecie grac codziennie to nie ma bata zebyscie sie nie nauczyli....
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-04-04, 15:27
Mój ojciec przepięknie grał na gitarze,pochodził z Grodna i strojenie miał nie nasze.Słuchaliśmy go przez wiele lat z otwartą gębą bo jeszcze przy tym pięknie śpiewał.Próbował mnie nauczyć ale ten jego sposób grania był bardzo trudny i szybko się zniechęciłam.A bardzo zawsze chciałam umieć grać.Gitara,ognisko,zmrok,iskry coś niesamowitego....alle się rozmarzyłam
[ Dodano: 2007-04-04, 16:28 ]
Ale za to garm na klawiszach ale ze słuchu bo o nutach zielonego pojęcia nie mam aha i jeszcze potrafię grać Odziowi na nerwach
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-04-04, 16:07
a ja gram na nerwach wszystkim naokoło a tak poważnie kiedyś próbowąłam na syntezatorze.. teraz jedna ręką może jeszcze jakiś "wlazł kotek na płotek" zagram, na dwie to już będzie cięzko zawsze też chcialam na gitarze.. ale to jeszcze można nadrobić
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-04-04, 16:16
ja gram od kilku lat o organach(keyboard), cymbałki(chociaz dawno nie grałem ), nerwy
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomogła: 4 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-04-04, 17:01
Ja uczyłam się grać na perkusji. Opanowałam już nawet podstawy, ale ze względu na mój słomiany zapał i awantury robione przez sąsiadkę przestałam... czego teraz szczerze żałuję...
Wysłany: 2007-04-05, 07:33
na keyboardzie mozna się nauczyć grać w MDK, albo u kogos prywatnie.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Gdybym miała gitarę to bym na niej grała. heh
Zawsze mi się ten instrument marzył, ale niestety zwykle wszystko było od niego ważniejsze. Uczyłam się gry u kumpla, z ciekawości po prostu i nawet zaczęło mi to wychodzić z czasem. Ale już zapomniałam trochę, jak się gra. Gdzieś mi ta nietrenowana umiejętność umknęła.
Jednak myślę, że jak się chce nigdy nie jest za późno, żeby czegoś się nauczyć na nowo albo od podstaw.
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-04-05, 14:51
a ja gitarę mam i nawet się kiedyś uczyłam...ale później mi się życie o 180stopni odwróciło i.... i się skończyła przygoda z gitarą.. a szkoda, teraz już mało co pamiętam... i na flecie kiedyś grałam ale to w podstawówce
heh ja też. Ale w sumie można powiedzieć, że nie do końca "grałam".
Na dzień dzisiejszy raczej nie potrafiłabym wydać z tego instrumentu jakiś sensownych, melodyjnych dźwięków.
Wysłany: 2007-04-08, 07:31
Widze, że najwięcej osob gra( ło ) na gitarze. A może zespół forumowy grający na spotach??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum