Zamieszczam kilka zdjęć z mojego pobytu w Landsmeer i Amsterdamie, który minął w ciągu ostatnich dni. Jestem zauroczony tym krajem
Na razie tyle, jak będę mieć więcej czasu, zamieszczę więcej fotek.
DSCN2845.jpg Ta sama trasa - Chyba najróżnorodniejsze pola kwiatów jakie kiedykolwiek spotkałem (foto z auta).
Plik ściągnięto 73 raz(y) 99,47 KB
DSCN2788.jpg Amsterdam, wieża widokowa - Dość zamglony (niestety!) widok na centrum.
Plik ściągnięto 81 raz(y) 75,33 KB
DSCN2810.jpg Amsterdam, centrum - Kamieniczki; Pokłony dla tych, co potrafili postawić miasto na wodzie...
Plik ściągnięto 74 raz(y) 110,61 KB
DSCN2920.jpg Amsterdam, centrum - Główna obsesja Holendrów - rowery. Chyba największy parking rowerowy jaki tam napotkałem, oczywiście zatłoczony (foto z auta, stąd jakość niestety jest jaka jest).
Plik ściągnięto 73 raz(y) 228,67 KB
DSCN2848.jpg Trasa prowadząca na północny brzeg Holandii - "Pola wiatrakowe" :) (foto z auta)
Plik ściągnięto 79 raz(y) 44,72 KB
DSCN2796.jpg Amsterdam, wieża widokowa - Widok na centrum i podwodną ulicę.
Plik ściągnięto 76 raz(y) 104,34 KB
DSCN2833.jpg Amsterdam, centrum - Genialny jak dla mnie sposób na przeprowadzki. Oczywiście chodzi o ten hak na dachu :)
Plik ściągnięto 71 raz(y) 124,19 KB
DSCN2944.jpg Amsterdam port - Statek NYK przerzucający kontenery wielkości ciężarówek jak pudełeczka od zapałek.
Jechałam podwodną ulicą, ale fotki niestety wyszły zamazane.
No, ale mam wspomnienia przynajmniej.
Mój pobyt w Holandii trwał w sumie tylko weekend, ale i tak mi się tam podobało. Od znajomych dostaliśmy rowery i śmigaliśmy po wioskach. heh miło było!
A wiatraki już ciągną się od niemieckich autostrad, więc po pewnym czasie nie robiły na mnie wrażenia.
Jednak Holandia najbardziej kojarzy mi się ze staniem w liczącym około 20 km korku na autostradzie, spowodowanym wypadkiem ciężarówki...
To się wtedy napatrzyłam na te pola wokół mnie.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-04-11, 18:28
Gdzie ta zielona <cenzura>, ktora miales przywiezc?
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-04-11, 19:46
Edziu i Odziu - albo w programie graficznym (poprzez np. zmiejszenie wielkości obrazka w Photoshopie) albo poprzez zmiejszenie jakości zapisu... najłatwiej też w jakims programie graficznym to zrobić
możesz także spróbować wsawić je na forum z serwera zewnętrznego np. z Photobukieta -tam przw wstawianiu na niego zdjęć z automatu są przycinane do wielkości max 256 kb, a na forum wtedy możesz wstawić linki do zdjęc w postaci miniaturek albo całych fotek...
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-04-11, 19:53
edzia i odziu napisał/a:
Wrzucilibyśmy piękne zdjęcia z Włoch ,ale mają powyżej 900kb a niewiemy jak zmniejszyć
Wlaczasz zdjecie z katalogu programem IrfanView. Nastepnie naciskasz B. Dodajesz zdjecia z prawej strony na lewa.
Na dole jako output format wybierasz jpg. Obok masz przycisk Set advanced options. Klikasz w niego. Dalej zaznaczasz opcje "RESIZE" i dajesz po 80%. Potem OK i na gorze START. Jak za szybko to zrobie jutro ze screenami bo nie chce mi sie teraz
Wrzucilibyśmy piękne zdjęcia z Włoch ,ale mają powyżej 900kb a niewiemy jak zmniejszyć
sciagasz program picasa z picasa.google.com - program darmowy i po polsku - robisz eksport zdjecia, podajesz rozmiar w pixelach i stopien kompresji i po sprawie
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-04-11, 19:58
to kilka fotek o mniejszym rozmiarze...reszta jeszcze ładniejszych jak nauczę się zmniejszać,w przyszłym tygodniu jadę do Hiszpanii będzie następna porcyjka
O nie, ziółko i wstęp do coffee shopów jest od lat 18
W przeciwieństwie do alkoholu i papierosów, które akurat są dozwolone od lat 16
Nie mówiąc już nawet o peyotach, które każdy przechodzień mógł sobie kupić.
Kolejna porcja
DSCN2839.jpg Landsmeer - Gromadka moich współlokatorów :)) i to nie wszystkich! Razem było 7 kotów i 3 psy, wszystkie sympatyzujące ze sobą.
Plik ściągnięto 76 raz(y) 100,79 KB
DSCN2940.jpg Amsterdam, centrum - Kociak w jednym z lokali wyglądający na tłumy przechodniów (przy okazji przypadkowy autoportret :P)
Plik ściągnięto 75 raz(y) 92,62 KB
DSCN2916.jpg Landsmeer - Sposób na spędzenie niedzieli wielkanocnej w wykonaniu miejscowych ludzi.
Plik ściągnięto 81 raz(y) 120,28 KB
DSCN2908.jpg Landsmeer - Ciągle coś latało nad głową, przez co często widywało się takowe szachownice.
Plik ściągnięto 75 raz(y) 44,14 KB
DSCN2917.jpg Amsterdam, wjazd do miasta - Wiatrak postawiony w 3 dni! Gdyby u nas tak było... (zdjęcie z auta, więc niestety ucięte)
Plik ściągnięto 76 raz(y) 67,2 KB
DSCN2923.jpg Amsterdam, centrum - Skuteczność policji i dobry sposób na niepłacenie za parkowanie. Niekiedy zdarzało się mijać całe sznury zablokowanych aut :)
Plik ściągnięto 75 raz(y) 110,36 KB
DSCN2913.jpg Landsmeer - Moje nowe auto :-)))
Plik ściągnięto 77 raz(y) 134,09 KB
DSCN2854.jpg Droga na północ - Niestety za późno wygrzebałem aparat. Ale i tak w miarę widoczne auto znane co niektórym z Jasia Fasoli - trójkołowe auto, które Jaś zawsze spychał z parkingu :D Że też to na zakrętach się trzyma...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum