rano szklanka wody niegazowanej, za chwilkę maślanka truskawkowa z muslie i tyyyyyyle energii
Kiedyś nie wyobrażałam sobie poranka bez kawy. Na szczescie oduczyła mnie moja współlokatorka. Kawę piję bardzo rzadko, ale jak smakuje...
Pomogła: 8 razy Wiek: 36 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-06-26, 18:48
tak kawusia nade wszystko chociaż już nie przeginam tak jak kiedyś... ograniczam się do dwóch dziennie... rzadko więcej piję. Jedna rano na dzień dobry i jedna po pracy na wzmocnienie. W rodzinie mam kilku maniaków zielonej herbaty [nie rozumiem tego bo jest tak niedobra;/] ale na szczęście prócz mnie mój tata też nie lubi zielonej herbaty więc mam sprzymierzeńca
Ja nie piję zielonej herbaty, kawę bardzo rzadko bo przebarwia zęby, za to lubię czarną herbatkę z cytryną, koniecznie gorącą jak nie wypije to jakoś trudno dzień zacząć
Ja rano tylko herbata, kawa mi nie podchodzi za bardzo do sniadania. Jesli juz pije kawe to nie po to zeby miec energie bo tak to ona na mnie nie dziala. Ale pije dosyc czesto. W ogole to slyszalem ze ludzie pijacy duzo kawy maja przez to jej nizszy poziom w organizmie, ktory przez noc jeszcze bardziej maleje. Dlatego musza go rano szybko uzupelnic. Nie wiem ile w tym prawdy, mi rano kawa nigdy nie pomagala.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-06-26, 20:43
kawa jest ok - ale prawdziwa z ekspresu
ew. rozpuszczalna....
herbata... no tu to moge dłuuugo...
przede wszystkim bordowy Yunnan( tzn czarna herbata w bordowym pudełku) z cytryną - bez niej nie żyję bo nie piję
a poza tym, czerwona, zielona i biała we wszelkiej maści odmianach ...
a co mnie bardziej ożywia - kawa raczej tak, ale polecam też nie zieloną tylko czerwoną herbatke z guaraną - 3-4 x więcej kofeiny niż kawa
a tak serio - nic bardziej nie ożywia niż uśmiech o poranku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum