R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:16
Tusk zaczął od obrażania!!!
Autor Wiadomość
Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-23, 11:45   Tusk zaczął od obrażania!!!

Podczas konferencj prasowej w Gdańsku. Tusk zapowiedział swoje wizyty zagraniczne.
Do Waszngtonu i Moskwy. Zapowiedział też swój wyjazd do Brukseli, ale tu zastanowił się czy jest to aby wyjazd zagraniczny? Ponieważ to wszystko to Unia...
Dał tym samym dla mnie, a sądzę dla całego mojego pokolenia jednoznaczny sygnał, że razem z SLD ma Polskę tam, gdzie powiedział Oleksy!
Żadne imperium nie przetrwało! Unie i związki powstają i się rozwiązują.
Nie przypuszczałem, że doczekam w życiu chwili, kiedy prawdopodobny premier, a raczej lennik Ewropejskowo Sojuza w ten sposób będzie zwracał się do Polaków, nie wzbudzając ich wzburzenia i okrzyków ZDRADA! i HAŃBA!
Chyba czas umierać!
Postaw piwo autorowi tego posta

glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2007-10-23, 11:59   

Zygmuncie Stary, podaj może źródło tej wypowiedzi. Nigdzie nie znalazłam wzmianki by Tusk coś takiego powiedział.

Cytat:
Pytany o pierwsze wizyty zagraniczne po wyborach. Wymienił trzy stolice: Brukselę, Waszyngton i Moskwę. Tusk podkreślił, że "powinien być tam możliwie szybko".

W ocenie Tuska, ocieplenie relacji polsko-rosyjskich, sądząc po rosyjskich reakcjach na zwycięstwo PO w wyborach, jest możliwe.

- Dla mnie znakiem nadziei była pierwsza reakcja z Moskwy, po raz pierwszy od wielu lat usłyszeliśmy tak jednoznaczne i tak optymistyczne oczekiwania - powiedział Tusk.

źródło:interia.pl

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-23, 12:08   

Dla mnie hańbą są wypowiedzi w takim stylu jak Twoja. Co jest złego że w Brukseli będzie się czuł jak u siebie (Bo tylko tyle powiedział!). Co złego będzie wynikało z tego że wkrótce przekraczając niemiecką granicę nie będziesz nawet o tym wiedział ? (pod warunkiem że polepszy się stan polskich dróg). Skąd w Tobie tyle nienawiści wobec innych narodów. Zygmunt gwarantuję Ci, że gdybyś zrobił sobie wycieczkę po Europie, albo nawet po Niemczech zmieniłbyś chociaż częściowo swoje poglądy. Bo tyle cynizmu, kłamstwa, chamstwa ile jest w Polsce nie spotkasz nigdzie.

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-23, 12:40   

Administrator: dokładnie. Wg Zygmunta chyba powinien był powiedzieć, że jedzie walczyć z wrogami Polski, z Brukselą, wielką nierządnicą, wtedy zaskarbiłby sobie przychylność pewnych środowisk.
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-23, 12:50   

glizda:
Oglądałem bezpośrednią transmisję. Może będzie jutro, lub pojutrze na:
www.polityczni.pl
Administrator:
Kiedy wracałem ze Szwecji wrócił mi oddech, kiedy zobaczyłem górujące nad wioskami kościoły i ludzi gromadzących się na niedzielnej Mszy Św.
Szwedzi nie traktują Polaków jak swoich, a doświadczają tego Ci, którzy żyją od lat w tym kraju.
Bez własnego kraju, bez Ojczyzny jesteśmy nikim! Jesteśmy jak Kurdowie bez własnej ziemi.
Administrator napisał/a:
Skąd w Tobie tyle nienawiści wobec innych narodów.

Pokaż na podstawie czego wyrażasz taki sąd. Obrażasz mnie w ten sposób!!!
Czy na podstawie tego, że kocham Polskę, a nie jakąś wyimaginowaną Europę, która próbuje mi narzucać swoją kulturę, która oskarża mnie tak jak Ty o nienawiść .
To Tusk twierdził "że polskość to nienormalność"!
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, mówiła moja matka.
Nie chcę, aby ktoś dyktował Polakom, jak mają żyć, co mają kochać.
Cytat:
"Przyjaciól nikt nie będzie mi wybierał
Wrogów poszukam sobie sam
Dlaczego (słowo wymoderowano) mać bez przerwy
Poucza ktoś... w co wierzyć mam..."

Tę piosenkę śpiewali w 1980r. zarówno Tusk, jak i Kaczyński i co?
Próbujesz mi narzucać poprawność polityczną, próbujesz mi wmawiać nienawiść!
Czy to nie jest początek jakiegoś nowego ideologicznego totalitaryzmu?
Myślę, że znalazłbym bez problemu naród od którego mogliby Polacy uczyć się cynizmu i kłamstwa, jak również względem chamstwa nie jesteśmy liderami. Wystarczy pomyśleć.
Jesteśmy narodem o TRADYCJACH WIELKIEJ KULTURY.
To ta wielka polska kultura była czynnikiem podziwu u naszych wschodnich sąsiadów.
To tolerancji uczył się u nas Zachód!
Młodzież oderwana od korzeni przez sowieckich okupantów, którzy wszczepiali wschodnie chamstwo polskiej kulturze, młodzież zdezorientowana na skutek cynicznej walki politycznej ludzi grających Polską, wybrała lisa na zarządcę kurnika. No cóż futerko miłe i miękkie.
Tomek:
Mów za siebie!!

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2007-10-23, 13:26   

Zygmunt Stary napisał/a:

Kiedy wracałem ze Szwecji wrócił mi oddech, kiedy zobaczyłem górujące nad wioskami kościoły i ludzi gromadzących się na niedzielnej Mszy Św.
Szwedzi nie traktują Polaków jak swoich, a doświadczają tego Ci, którzy żyją od lat w tym kraju.

Nie wszyscu Szwedzi, sa nieprzychylnie nastawieni do Polakow. Z opowiesci wiem, ze ogolnie rzecz biorac Polacy zachowuja sie w Szwecji nagannie. Krazy o nich bardzo zla opinia. Zlodzieje i chamy do kwadratu. Wiem to z kilku zrodel. Ale moj kolega mieszkal w Szwecji dwa lata i musze powiedziec, ze ma bardzo mile wspomnienia. Ma tam wielu przyjaciol (Szwedow).

Administrator napisał/a:
Dla mnie hańbą są wypowiedzi w takim stylu jak Twoja. Co jest złego że w Brukseli będzie się czuł jak u siebie (Bo tylko tyle powiedział!). Co złego będzie wynikało z tego że wkrótce przekraczając niemiecką granicę nie będziesz nawet o tym wiedział ? (pod warunkiem że polepszy się stan polskich dróg). Skąd w Tobie tyle nienawiści wobec innych narodów. Zygmunt gwarantuję Ci, że gdybyś zrobił sobie wycieczkę po Europie, albo nawet po Niemczech zmieniłbyś chociaż częściowo swoje poglądy. Bo tyle cynizmu, kłamstwa, chamstwa ile jest w Polsce nie spotkasz nigdzie.

Popieram Cie w 100% :!:

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-23, 13:28   

Zygmunt Stary napisał/a:

Bez własnego kraju, bez Ojczyzny jesteśmy nikim! Jesteśmy jak Kurdowie bez własnej ziemi.

Zygmunt gdyby im było tak źle to zawsze mogą wrócić do Polski! Dla mnie to oczywiste że swojego zawsze będą traktować inaczej niż obcokrajowca. A jak Ty oceniasz swój stosunek do narodu niemieckiego? Czy aby na pewno jest on chociaż neutralny? Szwedzi to dość specyficzny naród w dużej części "zimny" i nie lubiący się spoufalać z obcymi.

Zygmunt Stary napisał/a:

Pokaż na podstawie czego wyrażasz taki sąd. Obrażasz mnie w ten sposób!!!
Czy na podstawie tego, że kocham Polskę, a nie jakąś wyimaginowaną Europę, która próbuje mi narzucać swoją kulturę, która oskarża mnie tak jak Ty o nienawiść .

Zygmunt masz rację trochę przesadziłem.

Ten osąd (przesadzony) wziął się z Twoich wypowiedzi dotyczących polityki zagranicznej. Dlaczego ciągle podkreślasz że Unia che zrobić z Polski lennika? Przecież nikt nam niczego nie narzuca (podaj przykład co Unia narzuciła konkretnie naszemu krajowi), nikt nas siłą nie wcielił do Unii. Nie widzisz korzyści płynących z przynależności do Unii (chociażby finansowych)? Dlaczego wszędzie widzisz zagrożenie dla polskości?

Administrator napisał/a:

Jesteśmy narodem o TRADYCJACH WIELKIEJ KULTURY.
To ta wielka polska kultura była czynnikiem podziwu u naszych wschodnich sąsiadów.
To tolerancji uczył się u nas Zachód!
Młodzież oderwana od korzeni przez sowieckich okupantów, którzy wszczepiali wschodnie chamstwo polskiej kulturze, młodzież zdezorientowana na skutek cynicznej walki politycznej ludzi grających Polską, wybrała lisa na zarządcę kurnika. No cóż futerko miłe i miękkie.

Zgoda tylko Ty mówisz o dalekiej przeszłości a ja mówię o teraźniejszości. Zawsze po powrocie z zagranicy odczuwam entuzjazm i optymizm, który niestety po pewnym czasie opada po zetknięciu z polską rzeczywistością.
Dlaczego tak jak napisałeś nie możemy dzisiaj uczyć tolerancji zachodu?

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-23, 13:47   

Widzę dużą niekonsekwencje w wypowiedzi Tuska.Skoro jedzie do Brukseli czyli jest u siebie to gdzie są te miliony Polaków, na jakiej emigracji?
Czyli wyborcza propaganda.

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-10-23, 13:58   

Nie badzmy przewrazliwieni. Przynajmniej nie ogladamy agresji ;s

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-23, 15:39   

hajenleet napisał/a:
Nie badzmy przewrazliwieni. Przynajmniej nie ogladamy agresji
No dokładnie. Przecież sformułowanie: "w Brukseli czuję się jak w domu" , czy np. "Bruksela - mój drugi dom" nie oznacza, że wyrzeka się polskości. Nie przeginajmy...

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-23, 16:33   

Zygmunt Stary - wrzuć na luz. Nie stresuj sie takbo kampania już się skończyła.

mareks napisał/a:
Widzę dużą niekonsekwencje w wypowiedzi Tuska.Skoro jedzie do Brukseli czyli jest u siebie to gdzie są te miliony Polaków, na jakiej emigracji?
Czyli wyborcza propaganda.

To oczywista oczywistośc że była to wstrętna wyborcza propaganda Tuska Donalda :D

Luz, luz, luz ...

cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2007-10-23, 17:09   

Widocznie wybory nie poszły po mysli Zygminta Starego, to i szuka sposobu, aby dokopać Tuskowi. Przy tym "robi" za patriotę.
O, co innego, gdyby Tusk, w swoją pierwszą podróż, pojechał do Watykanu. To byłoby lepiej przyjmowane, bo taka jest poprawność "polityczna".
"Polityczna" w pazurkach, bo jaką tu politykę uprawiać z państwem Watykan.

Nie wiem, co takiego niestosownego było w wypowiedzi Tuska, że wzburzyło Zygmunta Starego. Widocznie ZS jest taki stary, że nie pojmuje przemian, jakie zachodzą we współczesnej Europie. Obecna unia państw jest dobrowolna, tamte były pod przymusem. To podstawowa różnica.

Jadąc na Zachód nie odczuwam, że jadę za granicę. I tu i tam czuję się dobrze wśród swoich przyjaciół. I nie są to tylko Polacy. Taka wieża Babel. Właśnie te więzi przyjaźni powodują, że każdy czuje się jak u siebie, choć do rodzinnych stron ma niekiedy tysiące kilometrów.

I chyba o to chodziło panu Tuskowi. W Europie czuje się jak w domu.

basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-10-23, 17:39   

A może patriotów wysłać z następną misją do Iraku lub Afganistanu ??

:D :D :D :D :D :D :D :D

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-23, 18:20   

cogito,czyli nie czujesz się emigrantem za chlebem a normalnym europejczykiem zmieniajacym miejsce pracy.

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2007-10-23, 20:12   

Skoro Unia jest taka dobrowolna, to dlaczego Bruksela (czyt. rządy państw należących do WE) nie chce referendów krajowych nt traktatu reformującego? Przecież to bardzo ważna decyzja dla każdego z nas.
red, musisz przyznać, że wypowiedź mareksa była spójna i logiczna. Skoro w UE mamy czuć się jak u siebie, to nie można mówić o emigracji. To tak jak wyjazd do innego miasta :-)

Co do samej UE - należy rozróżnić niechęć do idei "superpaństwa" i nienawiść do innych narodów. Bo to zupełnie różne rzeczy. A o tym, że nie tylko Polacy mają objekcje co do tworzenia superpaństwa świadczyć mogą wyniki referendów nt konstytucji UE. To nie Polacy ją odrzucili. I po tym co napisał ZS raczej nie mówiłbym o jego nienawiści do innych narodów, a raczej o niechęci do idei tworzenia z Europy superpaństwa, które siłą rzeczy będzie zdominowane przez Berlin i Paryż. Zwróćcie uwagę, jak bardzo Wielka Brytania walczy o swoją niezależność od Brukseli. I co? Będziemy twierdzić że Brytyjczycy nienawidzą reszty Europy?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi