Banda kiboli po sobotnim meczu siatkarskim wyładowała swoją agresję na wieluńskim cmentarzu.Nowa część cmentarza wyglądała w niedzielę rano jak by przeszło tornado.Roztrzaskane o pomniki znicze,stearyna na nagrobkach ludzie na ten widok płakali.
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-10-29, 09:42
Mateusz - najpierw musi cokolwiek zdziałać policja, potem prokuratura, dopiero potem cokolwiek sąd...
a nikt z nich nic nie zdziała, jak sprawcy tego czynu będą kryci przez znajomych czy kolegów, usprawieliwiających takie zachowanie choćby takim bawolim tłumaczeniem "alkohol i emocje robią swoje"...
to co, na rozjechanie kogoś po pijanemu też Mateusz dasz przyzwolenie?
nie będę tu pisał, że jak ich roznosił nadmiar energii to mogli sobie "strzelić baranka" z murem cmentarnym
po prostu:
GNOJE I BANDYCI !!
Z całym szacunkiem, ale co my z tym zrobimy?? Wg mnie nikt nie zostanie ukarany, bo policja jest słabo opłacana, a sądy rozlazłe w wyniku złego ustawodastwa.
Grzegorz Nowak (W)
Nie daję na to przyzwolenia, ale spróbuj pijanemu kibicowi wytłumaczyć cokolwiek, zanim Ci nie przyłoży...
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2007-10-29, 10:32
Mateusz napisał/a:
glizda
Alkohol i emocje robi swoje...
no comments... mam nadzieję, że to nie jest w tym kontekście jak wszyscy to zrozumieliśmy...
Mateusz napisał/a:
Grzegorz Nowak
Założyłbym się że sądy 24 godzinne nic nie zrobią...
Sądy 24 godzinne to się zajmują pijanymi rowerzystami....
Nie chcę krakać ale pewnie skończy się tak jak o nas po dewastacji przystanku po zabawie umorzą dochodzenie i będzie finał...
Jestem osobiście zainteresowany tą sprawą dlatego staram się ją nagłośnić.Zawiadomiłem RZW i poprosiłem icho kontakt z Policją .Sam nie mogłem wczoraj nic zrobić bo nie było mnie w Wieluniu.
Zbeszczeszczono grób mojego syna który przed 10 laty uprawiał siatkówkę i wszyscy siatkarze z tamtych lat doskonale Go znali.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-10-29, 11:43
Po pierwsze, żeby zadziałały sądy 24 godzinne, to muszą być wskazani winowajcy tych szkód. A ja nigdzie nie widzę informacji o ujęciu takowych. Po drugie skoro nikogo nie złapano, skąd przypuszczenia że to „kibice” wieluńskich siatkarzy? Chyba że są ludzie, którzy późnym wieczorem zapuszczają się na cmentarz, i widzieli cokolwiek z poczynań tych wandali.
Ktokolwiek by to jednak nie był, pewne jest jedno; wandalizm, po trzykroć wandalizm, który należy piętnować i karać z całą surowością.
Piszecie tu o alkoholu, jako o jednej z przyczyn takich zachowań młodych ludzi, (zakładając że to faktycznie młodzi ludzie) dodałbym tu jeszcze parę innych czynników, jak; lekceważący stosunek do innych, przeważnie starszych osób, brak podstawowej wyobraźni o skali popełnionych złych czynów, całkowita ignorancja prawa obowiązującego w kraju (zbyt liberalne w stosunku do młodocianych przestępców), i w końcu wieczny problem, który powoduje że młodzi wandale czują się tak pewnie i bezkarnie, to sami rodzice owych „debili”. Spróbujcie im, rodzicom powiedzieć że ich dziecko to społeczny „szkodnik”, zalążek łotra, zbira i przestępcy, zobaczycie z jaką reakcją się spotkacie. Bo przecież wszystkie dzieciary na około to beeee, ale moje to..... „balsam na ranę”.
A co najbardziej dziwi, to fakt że większość tych rodziców, jest ludźmi statecznymi i normalnymi, spokojnymi obywatelami polskich miast i wsi, a dlaczego tak postępują? ZAGADKA nie do rozwiązania, pewnie w żle zrozumianym pojęciu walki o dobro własnego dziecka. Szkoda że tak się dzieje, bo cierpią na tym inni.
glizda napisał/a:
Takiego zachowania nie można wytłumaczyć!
Jednak można, trzeba tylko przyznać się do własnych błędów wychowawczych, kochani rodzice.
To motto jest ogólne, nie tratujcie tego indywidualnie .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum