Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-01-07, 16:46 Przywracamy ulgi dla studentów
Przywracamy ulgi dla studentów!
Postulujemy przywrócenie 49%(obecnie 37%) ulg dla uczniów i studentów na przejazdy komunikacją publiczną. Obywatelski Komitet Inicjatywy Ustawodawczej
na rzecz przywrócenia utraconych ulg opracował projekt zmian w ustawie o uprawnieniach do bezpłatnych i ulgowych przejazdów.
Komitet rozpoczął zbieranie 100 tys. podpisów popierających nowelizacje obowiązującego prawa. Prosimy o poparcie poprzez podpis na liście.
Liczymy również na wsparcie w zbieraniu podpisów.
Co z tego że na kolej, jak dla mnie to zwisa jak i tak nie ma połączenia Wrocław - Wieluń bezpośrednio, dajcie na autobusy to sę podpiszę...
Mam nadzieję, że jak większa zniżka nie wejdzie, to otworzą bezpośrednie połączenie pkp i zlikwidują dużą część busów do Wrocka.
edit: chodzi mi o to, że podejście "ja mnie to nie dotyczy to mam to w (słowo wymoderowano), po co inni mają mieć lepiej" jest ogólnie niezbyt ciekawe... Bo busy do Wrocka się przydają:)
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Ostatnio zmieniony przez yabos 2009-01-07, 21:14, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-01-08, 11:04
W Łodzi już jakies 2 miesiące temu były zbierane takie podpisy chodziły ludzki po akademika, później nawet na wykładach się z nimi spotkałam. Akcję jak najbardziej popieram, zobaczymy może coś da. Bo rozwala mnie ta ulga studencka w cenie np 2 zł
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Mam nadzieję, że jak większa zniżka nie wejdzie, to otworzą bezpośrednie połączenie pkp i zlikwidują dużą część busów do Wrocka.
Bezpośrednie połączenie PKP? A nie trzeba by torów do tego wybudować najpierw? Wydaje mi się, że jednak tak.
Czepiasz się;) Wiem, że to raczej mało prawdopodobne delikatnie mówiąc. Ale wkurza mnie takie podejście jak waldexa. Że po co inni mają mieć lepiej jak ja i tak z tego nie skorzystam i mi się nawet nic podpisać nie chce.
<ot>Nie wydaje mi się, że słowo doopa jest aż takim wulgaryzmem, żeby cenzurować je na kuper. Bo to wygląda śmiesznie. Ale to tylko moje zdanie;)</eot>
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum