Wysłany: 2009-05-18, 22:47 Awarie sieci Plus, Era, Orange i Play w Wieluniu i okolicach
Wpisujcie tutaj awarie sieci Plus, Era, Orange i Play w Wieluniu i okolicach.
Z tego co mi wiadomo dzisiaj od popołudnia siec Era ma kłopoty w Wieluniu i okolicach. Nie można się nigdzie dodzwonić albo rozmowy są zrywane i są problemy z wysyłaniem smsów, sprawdzaniem stanu konta itd.
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-05-19, 13:56
Dzwoniłem do Ery i na naszym terenie i okolicach niby od wczesnych godzin porannych są problemy ale podobno usterka jest już usunięta. To jest bardzo ciekawe bo ja nadal nie mogę nigdzie dzwonić
Wczoraj popołudniu było lepiej, ale wieczorem znowu Era nawalała i do tego na jakieś pół godziny po godzinie 22 został wyłączony zasięg ale wrócił. Kto wie co oni tam robili...
Dzisiaj od rana jak na razie wszystko działa poprawnie.
Odświeżam temat: problem z zasięgiem ERY.
Mamy problem z zasięgiem w domu. Czy jest to wina nadajnika czy może czegoś innego? Myślałam, że są to chwilowe problemy, ale ta sytuacja ciągnie się już ponad pół roku. Dzwoniłam w sobotę do Obsługi Klienta, po zebraniu potrzebnych informacji, konsultant powiadomił mnie, że skontaktuje się ze mną w ciągu 60h. Po 3 dniach dostaję SMS o treści: "Sprawdziliśmy zgłoszony przez Ciebie problem nie wykrywając błędu po stronie sieci. Najbliższe stacje pracują prawidłowo. Dziękujemy za zgłoszenie/ ERA". Czy może to być wina telefonu/-ów (4 telefony w sieci ERA, różne modele)? I o co mogę powalczyć w takiej sytuacji?
Już zasięgnęłam informacji... no niestety, ale czeka nas zmiana operatora. hmm... ocieplenie bloku czy mieszkania nie powinno wpływać na siłę nadajnika (wg. mnie). Jeśli tak jest to, najlepiej mieszkać w namiocie w XXI wieku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum