Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2009-11-23, 18:05 Świąteczna płyta Bartosza Jagielskiego
Co roku powstają nowe aranżacje, od konwencji rockowej po jazzową, a jako że muzyka daje artyście szerokie pole do popisu , Bartosz doskonale wykorzystał tą możliwość.
Na płycie znajdą Państwo 10 fantastycznie zaaranżowanych kolęd, zaśpiewanych cudownym głosem Bartosza Jagielskiego, który okazał się naszym lokalnym wokalnym objawieniem.
Płyty słucha się przyjemnie, poziom wykonawczy i aranżacyjny jest bardzo wysoki, zatem warto zaopatrzyć się w to wyjątkowe wydawnictwo. Można rozszerzyć horyzonty i wprowadzić się w atmosferę świąteczną, niekoniecznie poprzez ckliwe czy komercyjne wykonania prezentowane w supermarketach.
Bardzo ciekawe wykonanie tej kolędy. Czekam na kolejne piosenki.
a054d554d9.jpeg
Plik ściągnięto 170 raz(y) 74,8 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
No właśnie słuchałem tej kolędy parę dni wcześniej i szczerze powiedziawszy wykonanie nie przypadło mi niestety do gustu, za duże kombinacje głosem - w innych piosenkach fajnie to wychodzi, w tej kolędzie akurat IMHO niespecjalnie. Dla mnie kolęda ma być tłem do refleksji, zadumy, radości nadchodzących świąt a nie przeszkadzać w tym wszystkim
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-24, 08:58
Hmm ja mam podobne odczucia jak wy. Głos ciekawy aczkolwiek kolędy wolę w "tradycyjnym" wykonaniu.
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-11-24, 09:34
Zupełnie nie moje klimaty. Choć lubię dobry wokal to to co robi Bartosz (przynajmniej w tej kolędzie) brzmi jak zespół weselny w wolnym kawałku na zokończenie poprawin (znaczy się ja pijany i zespół też )
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2009-11-24, 10:49
Strasznie nie lubię ,jak ktoś zmienia kolędy,melodię ...najlepszym wokalistą do ich wykonywania moim zdaniem jest Krzysztof Krawczyk.Bartosz ma fajny głos,ale zupełnie mi nie brzmi ta"piosenka" jak kolęda,ot zwykła sobie pioseneczka.Głosowałam ,ale płytki nie kupie niestety,aha i co rzuciło mi sie na uszy,mnóstwo fałszu w "kolędzie" czego nie usłyszałam w innych utworach.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-11-24, 17:14
Już po pierwszych taktach tej kolędy, ze zgrozą pomyślałem o …… Edycie Górniak . Tak jak pisze większość tutaj, są pewne rzeczy, które powinny pozostać niezmiennymi.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-24, 17:24
miko 005 napisał/a:
Już po pierwszych taktach tej kolędy, ze zgrozą pomyślałem o …… Edycie Górniak
cokolwiek by nie myśleć o Pani Górniak to na takie skojarzenia nie zasługuje... naprawdę... nawet jeśli ktoś ma bardzo złe zdanie o twórczości p. Górniak
Co kolędy... mam tylko nadzieję że chociaż tym razem udało się poprawnie wskazać autora tekstu i melodii...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-11-24, 17:48
ourson napisał/a:
cokolwiek by nie myśleć o Pani Górniak to na takie skojarzenia nie zasługuje... naprawdę...
Powinienem szerzej, myślałem że „fałsz aranżacyjny” kolędy, będzie odpowiednio odebrany z moim porównaniem Edyty Górniak i Jej wykonania hymnu narodowego w Korei . Przepraszam .
Generalnie do tej artystki też nic nie mam .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-11-24, 17:53
miko 005 napisał/a:
ourson napisał/a:
cokolwiek by nie myśleć o Pani Górniak to na takie skojarzenia nie zasługuje... naprawdę...
Powinienem szerzej, myślałem że „fałsz aranżacyjny” kolędy, będzie odpowiednio odebrany z moim porównaniem Edyty Górniak i Jej wykonania hymnu narodowego w Korei . Przepraszam .
Generalnie do tej artystki też nic nie mam .
Mnie raczej ta kolęda bardziej przypomina występ Mandadyny w Sopocie
Ostatnio zmieniony przez Gregg Sparrow 2009-11-24, 20:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum