Myślałem, że to plac Jagielloński. Trochę idiotyczne nazewnictwo, skoro przylega do tego placu. RZW jest niby na Kilińskiego, ale też przylega do placu Jagiellońskiego - powinno być analogicznie do placu Legionów - tam wszędzie jest adres "plac Legionów, a nie Narutowicza, Barycz, Sienkiewicza czy Palestrancka. Dziadostwo i tyle.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-02-08, 22:41
Ferbik napisał/a:
Wydaje mi się, że jednak była:
mik napisał/a:
Na os. Wyszyńskiego jest chyba też blok komunalny niedaleko basenu.
A to nie to samo. Na Wyszyńskiego to jest chyba blok nr 31 a vis a vis jest blok (jeden albo kilka nie wiem dokładnie jak one wyglądają) na ul. Głębokiej.
Chyba że ten blok po stronie Wyszyńskiego też jest opisany jako Głęboka.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Z tego, co kojarzę, to 32. 31 określany był mianem bloku policyjnego, bo mieszkało tam paru policjantów. 32 nazywano dawno temu "wesołym autobusem".
Teraz mi się przypomniało, że na pewno komunalnym budynkiem jest również ten, przy którym biegnie dróżka od Częstochowskiej na słynne "gruby". Nie wiem, czy czasami kamienica po poprawczaku nie należy do PK.
Ourson, kiedyś ten park koło Sądu, czyli Plac Jagielloński, to była ulica Targowa. A na placu, gdzie obecnie jest park, był co tydzień targ lub bazar(jak kto woli)
o przydziale mieszkania zapomnij..... jak " nie sikałeś do 1 piaskownicy z . . . to nie masz szans na cokolwiek. LUDZIE ORTWÓRZCIE OCZY
zastanów się jak następnym razem coś napiszesz.
Jesteś pewien, że wszystkie osoby, które mieszkają w mieszkaniach socjalnych i komunalnych w Wieluniu "sikały do 1 piaskownicy z ..." (kimkolwiek jest "...") ?
Mieszkaniami socjalnymi i komunalnymi zajmuje się Wydział Spraw Komunalnych, Nieruchomości i Planowania Przestrzennego. (Budynek w parku, na parterze po lewej stronie).
Kolejka jest długa, bo mieszkań nie ma wiele za to chętnych wręcz przeciwnie. Trzeba spełnić kilka warunków. Najlepiej zapytac o wszystko osobiście.
Urzędnicy - wbrew temu co się o nich myśli są pomocni.
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum