Cholera chyba znow nie bylo mnie na zajeciach bo nei slyszalem aby ktos mowil o zlotym podziale , GO , czy chodzby WB . Studiujemy fotografike czy grafike ??
Ferbik napisał/a:
4. Szkoda uciętych uszu, mogło być ciekawie. Flasha czepiał się nie będę, bo nie wszyscy mogą zauważyć
Hmm no tak zeczywiscie flash jest wszedzie, ach ten blysk w oku
MiXas [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-12, 17:11
scotie nie słyszałeś bo nie chodziłeś na zajęcia.
[ Dodano: 2006-11-12, 17:13 ]
A tak ogólnie fakt nie studiujemy fotografii tylko Grafię więc mogę tą lampę przeboleć. Mam nadzieję, że nidługo kupię sobie nowa zabawkę wtedy się zobaczy.
[ Dodano: 2006-11-12, 17:14 ]
A o podziale mówił Nowotarski więc mogłeś nie słyszeć
ok ... nie bedziemy sie tu klucic czy chodzilem czy tez nie bo zbaczamy z tematu... rozmawiamy wprawdzie o twoich zdjeciach a nie o naukach doktora Nowatorskiego.
Co do oka konia mozna przebolec , ale ta lampe raczej nie . Po za tym nie wiem co to za aparacik ten Kodak , ale napewno ma mozliwosc wylaczenia lampy, wiec sprobuj bez flasha i opublikuj na forum swoje rezultaty .
MiXas [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-12, 22:19
Tylko w niekturych warunkach bez flasha wogole bryndza a flash przeswietla strasznie musze jakas oslonke kupic czy cus po drugie moze nie dlugo zmienie sprzeta wtedy po cuduje. Jak bedziesz mnie tak krytykowal to sie w sobie zamknę i przestane wierzyć w siebie.
Michal wystawiajac swoje zdjacia na swiatlo dzienne jestes narazony na krytyke ... czy to w dobrym , czy tez zlym znaczeniu ... wiec nie zamykaj sie prosze ... tylko wystawiaj dalej ... nie wstydz sie
MiXas [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-16, 22:21 Testowe zdięcie nowej zabawki
Może teraz coś pokombinuje szkoda tylko że zimno i pracuje w godzinach kiedy jest światło. Może jakiś plener w weekand
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-11-22, 11:08
ja tam sie nie znam, ale ostatnia fotka to wyglada jak po wachocku...
reszta ok
MiXas [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-22, 11:17
I taki był zamiar
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-23, 01:29
Co do serii "polska jesień" :
1. Zdjęcie OK. Jedynie te bliki w trzech punktach psują to zdjęcie. Straszne kolorowe ziarno... (widoczne w ciemnych partiach)
2. Może być... jeżeli jednak szyszki miały być tematem zdjęcia to ostrość powinna być na nich. (uciekła do tyłu)
3. Zbyt centralnie ujęty przedmiot (liść) i ziarrrrrrno.
4. wydaje mi się że jest najlepsze (jeżeli chodzi o kadr)... mniej żółtego by się zdało.
5. To zdjęcie to chyba jakas pomyłka? Strasznie skaszanione...
MiXas [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-23, 10:06
Dzięki za ocene. Ziarno moja wina testowałem aparat i zostawiłem iso na 800. Wiem ale po fakcie zreflektowałem. Ostatnie zdięcie jest specyficzne, Z premedytacją zrobiłem je w ten sposób linia drzewa zbiega się zlinią złotego podziału i symbolizyje stateczność a z prawej strony lini jest bałagan. To jest spojżenie pijanego kolesia sikającego pod drzewem np.
Ze zdjęc "polska jesień" podobaja mi się 3 i 4.
Ciekawie wyglądają te listki ale czy one czsem nie zostały tam podrzucone, ale mimo wszystko ciekawie ujęte.
Wysłany: 2006-11-23, 13:13
MiXas napisał/a:
Ostatnie zdięcie jest specyficzne, Z premedytacją zrobiłem je w ten sposób linia drzewa zbiega się zlinią złotego podziału i symbolizyje stateczność a z prawej strony lini jest bałagan. To jest spojżenie pijanego kolesia sikającego pod drzewem np.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum