Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 189 Skąd: prawie Wieluń ;)
Wysłany: 2008-02-08, 18:29
Acree napisał/a:
Jesli ktoś chce mat inf lub bio-chem to tylko do nas Tu jest porządna kadra
No jeżeli macie do zaoferowania tylko dwa porządne profile, to wątpie, żebyście mogli się chociaż porównywać z Korczakiem. Jeżeli chodzi o mat-inf no to w Wieluniu naprawde wymiatacie , ale my za to mamy jedyną w REGIONIE klasę aktywności twórczej i najlepszego z możliwych nauczyciela języka angielskiego No i oczywiście masę innych, doskonałych nauczycieli.
syd napisał/a:
Mi i kumplowi udało się wkręcić kilku gimnazjalistkom że przy Koperniku będą budować basen ;D
Hehe dobre na Sieradzkiej basen, a na Piłsudskiego stadion
syd napisał/a:
No jak się już reklamuje tą szkołę to nie można zapominać o cudownym sklepiku- przyczepa campingowa która stoi na dworze. Wizyty w nim w czasie deszczu czy śniegu nie są zbyt przyjemne...
A naszego "Cysia" obsługują uczniowie. Wystarczy się zapisać i jeden dzień szkoły z głowy
_________________ Is there a chance?
A fragment of light at the end of the tunnel?
A reason to fight?
Jeżeli chodzi o mat-inf no to w Wieluniu naprawde wymiatacie
Przepraszam, śmiesz żartować? Będę dementował każdą tego typu plotkę. Chcę raz na zawsze obalić mit Sieradzkiej - mekki mato-informatyków. To co wyniosłem z lekcji matematyki nie wystarczyło mi na pierwszej sesji - cały materiał musiałem praktycznie przerabiać od początku do końca sam. I niech mi ktoś powie że 'mamy poziom'...
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Mamy poziom. Ja praktycznie bez nauki matematyki potrafiłem ja zdać na maturze bo byla sensownie wytlumaczona, i z zaliczeniem sesji tez nie mam problemow. Kwestia z kim miales ta matme bo nauczycieli bylo jak sie nie myle trzech i kwestia tego gdzie te sesje zaliczasz oraz jaki masz do tej matmy zapał.
Mamy poziom. Ja praktycznie bez nauki matematyki potrafiłem ja zdać na maturze bo byla sensownie wytlumaczona, i z zaliczeniem sesji tez nie mam problemow. Kwestia z kim miales ta matme bo nauczycieli bylo jak sie nie myle trzech i kwestia tego gdzie te sesje zaliczasz oraz jaki masz do tej matmy zapał.
Trzech, z czego dwóch miało olewające podejście do przedmiotu. Poziom z matmy był tylko i wyłącznie dlatego, że niektórzy uczniowie pracowali samodzielnie w domu / byli zdolni. Wkładu nauczycieli było bardzo niewiele. Ciesz się że miałeś matmę z tą trzecią panią. Zapytam z ciekawości: zdawałeś podstawową czy rozszerzoną? Porównaj sobie to co zrobiła Nadodrzańska z p. Gońdą, do tego co zrobiliśmy my... Wstyd.
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2009-02-11, 15:35
Wszystkich gimnazjalistów, szczególnie tych niezdecydowanych, co do swojej przyszłości, wieluńskie starostwo zaprasza na Targi Edukacyjne, które odbędą się 12 lutego na hali sportowej przy ul. Częstochowskiej.
Z ofertą wieluńskich szkół ponadgimnazjalnych będzie można zapoznać się w godz. 10.00-17.00. Na hali zaprezentują się również niepubliczne placówki oświatowe. Swoje stoiska będą miały także: Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna, Młodzieżowy Dom Kultury i Międzyszkolna Bursa. Współorganizatorami targów są Ochotnicze Hufce Pracy, które przybliżą swoja wieloletnia działalność na terenie powiatu wieluńskiego.
Warto, aby gimnazjaliści zapoznali się z zasadami elektronicznego systemu naboru do szkół. Placówki jak zwykle nie tylko zaprezentują swoja ofertę edukacyjna, ale również szeroki i zróżnicowany wachlarz zajęć pozalekcyjnych. Targom towarzyszyć będą prezentacje artystyczne w wykonaniu uczniów.
Puls Wielunia 10 lutego 2009
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum