Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 215 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-18, 20:02
Nie powiem lubie ale tylko wtedy gdy mam wene - co się rzadko zdarza
Jeśli już coś pichce to w większości szans jest to jakiś placek tzn.2 placki na raz. Pierwszy na rozkręcenie towarzystwa a drugi dla fajterów
O wiele wiele lepiej wychodzi mi ........ degustacja
_________________ Koniec jest już w początku, a jednak brnie się dalej...
ja w sumie lubię, wtedy wiem co jem
i lubię zdziwienie ludzi jak mówię im z czego dane danie przygotowałam.
Gotuje spontanicznie..wrzucam do garna wszystko co sie nawinie i co nie biegało kiedyś po podwórku:P
Zielono mi...
_________________ " jest całe niebo samotności
i tylko jeden w nim anioł
o skrzydłach nieważkich jak twoje słowa."
Mleko skondensowane słodzone gotujemy na małym ogniu w puszce zamkniętej przez ok. 3 godziny. Następnie otwieramy i smarujemy tą masą słodkawą wafle i sypiemy trochę wiórek kokosowych na to. A następnie nakładamy 2-gą warstwę wafla i przygniatamy czymś, żeby po wyschnięciu się trzymało.
Uważajcie z tymi puszkami z mlekiem skondensowanym, jedna kobieta też na wolnym ogniu gotował, jak jej ta puszeczka wybuchła to miała kuchnię do remontu, zawartość puszki na wszystkim dokoła.
dokładnie! mojego kolegi mama też miała nieprzyjemny wypadek z tą puszką-dostała gorącym mlekiem po twarzy całe szczęście nie ma blizn i oczy całe!!! nie wiem czy to była kwestia tego,że puszka była wstrząśnięta,czy jakieś inne fizyczne zjawisko zaszło!!! w każdym bądż razie ostrożnie!!! ja się nie dotykam,bo jak dla mnie to za słodkie
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-05-21, 17:51
wybuchła bo nie gotowała na wolnym ogniu i pewnie puszka nie była cała zanużona w wodzie...
[ Dodano: 2007-05-21, 18:52 ]
aa i trzeba bardzo uważać przy otwieraniu puszki faktycznie moze wyprysnąć ale wydaje mi się ze wystarczy odrobina wyobraźni zeby takich przypadków uniknąć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum