Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-09-08, 17:15
gregg napisał/a:
OD kiedy to pracownikom których się wywaliło z roboty (zwolnienie dyscyplinarne) wypłaca się odprawę??? Przecież nie dokończyli swojej pracy, zostali wywaleni przed końcem kadencji. To pójdzie z pieniędzy podatników.
Nie powinni dostac ani grosza a te kredyty powinni miec oprocentowane jak każdy obywatel tego kraju.
Zgadzam się tu, z autorem tych słów. Powiem więcej, taki zapis powinien być w jakimś regulaminie parlamentarnym, który pozbawiałby posłów i senatorów jakichkolwiek profitów związanych z wygaśnięciem mandatu wcześniej niż przewiduje to kalendarz wyborczy.
hajenleet napisał/a:
Zreszta to normalne, ze poslowie maja przywileje. Nie rozumiem o co Ci chodzi. Mysl troche glowa, mniej emocjami (ot, taka moja uwaga).
No właśnie głową, hajenleet, głową.
Nie udziela się uwag, a już szczególnie uwag bezpodstawnych, osobom prawie dwa razy starszym od siebie, (to tak na marginesie dobrego wychowania ). A teraz wracając do tematu.
Ci ludzie, po pierwsze nie wykonali należycie swojej misji, jaką nałożyli na Nich wyborcy, w każdej innej pracy za taki stan rzeczy groziła by Im „dyscyplinarka”, za którą nie dostaje się niestety odpraw;
po drugie, posłowie, którzy podjęli decyzję o samorozwiązaniu narazili skarb państwa, czyli Ciebie, mnie, cały płacący podatki naród na niesamowite koszta, tym bardziej że dosyć jasno widać z rozkładu sił, iż te następne wybory niczego nowego a co najważniejsze, pożytecznego nie przyniosą;
i po trzecie, z moralnego punktu widzenia, sami parlamentarzyści za „fuszerkę” jaką odstawili, powinni z tych odpraw zrezygnować.
Swoją drogą, mamy okazję się teraz przekonać, która partia tak naprawdę walczy o dobro ogółu, dobro Polski, a która tylko o dobro własne i własnych członków. Ten zapis, o którym wcześniej wspomniałem, dotyczący pozbawiania odpraw i nakładania innych sankcji, jak choćby zakaz kandydowania w następnych wyborach parlamentarnych, powinien się znaleźć w programach wyborczych wszystkich tych ugrupowań, którym dobro kraju leży naprawdę na sercu.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-09-08, 19:17
miko 005 napisał/a:
Ci ludzie, po pierwsze nie wykonali należycie swojej misji, jaką nałożyli na Nich wyborcy, w każdej innej pracy za taki stan rzeczy groziła by Im „dyscyplinarka”, za którą nie dostaje się niestety odpraw
Tylko problem w tym, ze niektorzy uwazaja, ze to co robia jest zle a inni ze dobre. Najwieksza kara dla posla jest porazka w nastepnych wyborach (pwn3d by pani od WOSu).
Dobrze, skrzyczeli mnie, mam inne zdanie - przepraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum