R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:18
Jak mi było źle za rządów lewicy
Autor Wiadomość
Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-09-23, 12:22   

Mnie się też nie podoba zachowanie Kwaśniewskiego na Ukrainie, ale to nie powód aby pisać nie na temat...

Proszę się zatem dostosować!

Maniek 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-09-23, 12:42   

Jaro napisał/a:
Maniek, proszę o szersze wyjaśnienie Twojego poparcia dla LiD-u :?:
ironia ??
Jaro napisał/a:
Mnie się też nie podoba zachowanie Kwaśniewskiego, ale to nie powód aby pisać nie na temat...

a dlaczego nie ? niech ludzie widzą jak sie zachowuje lider tego ugrupowania

Dlatego :arrow: patrz regulamin forum
Jaro
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2007-09-23, 12:48, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-09-23, 12:46   

Maniek, jest oddzielny temat do tego, dlaczego nie podobało nam się rządzenie przez lewicę. Jeszcze jedna taka akcja i dostaniesz warna.

Krzysztof 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 1/18
Wysłany: 2007-09-23, 13:00   

Maniek napisał/a:
Jaro napisał/a:
ironia ??
Jaro napisał/a:
Mnie się też nie podoba zachowanie Kwaśniewskiego, ale to nie powód aby pisać nie na temat...

Ludzie! O co Wam chodzi?!
Czy ktoś go badał alkomatem?? Czy tylko sugerujecie się wieściami "dziennikarzy".

Czy nigdy nie "odstawialiście kabaretu" wśród swoich przyjaciół. Ktoś z boku stał, i też myślał, "popatrz jaki idiota, wychlał za dużo i mu wali"

A tak nawiasem, to czy to nie była jego prywatna wizyta "u przyjaciół"??

I nie, żebym go bronił. Tylko mnie jest to obojętne, czy sobie chlapną z "kumplami" przed wykładem, czy co innego. Po prostu propaganda wyborcza zwichnęła ludziom umysły i wprowadziła ich myślenie na tor nienawiści i wytykania innym wszystkiego, co można wytknąć.

Przepraszam Maniek, że odniosłem się do twojwj wypowiedzi, ale w niej było najlepsze streszczenie tego, do czego chciałem się odnieść.

Maniek 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-09-23, 13:08   

Krzysztof napisał/a:
Maniek napisał/a:
Jaro napisał/a:
ironia ??
Jaro napisał/a:

Ludzie! O co Wam chodzi?!
Czy ktoś go badał alkomatem?? Czy tylko sugerujecie się wieściami "dziennikarzy".

Czy nigdy nie "odstawialiście kabaretu" wśród swoich przyjaciół. Ktoś z boku stał, i też myślał, "popatrz jaki idiota, wychlał za dużo i mu wali"

I nie, żebym go bronił. Tylko mnie jest to obojętne, czy sobie chlapną z "kumplami" przed wykładem, czy co innego. Po prostu propaganda wyborcza zwichnęła ludziom umysły i wprowadziła ich myślenie na tor nienawiści i wytykania innym wszystkiego, co można wytknąć.

Przepraszam Maniek, że odniosłem się do twojwj wypowiedzi, ale w niej było najlepsze streszczenie tego, do czego chciałem się odnieść.

ja nic nie sugeruje ;D
na pewno nie raz się każdemu zdarzyło być w tym czy owym stanie
tylko że on jest jakby nie patrzeć osobą publiczną, liderem LiD-u, być może przyszłym hmm premierem ??
jeżeli piszę w złym wątku proszę moderatora o przeniesienia do właściwego

maniekl 
Przyjeżdża na zakupy
Dopiero zaczynam

Wysłany: 2007-09-23, 13:27   

Krzysztof napisał/a:
Tak się składa że sam sie do tego przyznał na konwencji LiDu robiąc sobie z tego żarty.
Cytat:
"Wprowadzanie Ukrainy do struktur europejskich wymaga niemałego zdrowia i poświęcenia" - tak Aleksander Kwaśniewski skomentował zdjęcia z Kijowa, na których widać, jak po pijanemu przemawia do studentów.
Krzysztof napisał/a:
Może i prywatna ale Aleksander Kwaśniewski jest byłym prezydentem, był to wykład dla studentów i w dodatku jest kandydatem na premiera LiDu...wg mnie zasady zobowiązują, no chyba ze nie ma żadnych zasad.

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-09-24, 07:39   

Nie ma czegoś takiego jak "prywatna wizyta" osoby, która ma zostać premierem.
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Wysłany: 2007-09-24, 07:54   

Tomek, wszystkie media podały do wiadomości publicznej, że była to prywatna wizyta, sam Kwaśniewski temu nie zaprzeczył, więc proszę wyjaśnij nam, gdzie tak jest ustalone, że nie mogła to być prywatna wizyta :?:

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-09-24, 08:11   

Prywatnie... to ojciec Rydzyk rozmawiał ze swoimi znajomymi, gdzie był PODSŁUCHIWANY!!!
A tu były prezydent Rzeczypospolitej Polskiej i kandydat LiD na premiera bełkotał PUBLICZNIE w obecności kamer do studentów na forum MIĘDZYNARODOWYM!!!
I tylko Kali może widzieć te fakty inaczej.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-09-24, 08:19   

Zygmunt Stary, ale przecież podsłuchy to norma w rządach PiS.
Zygmunt Stary napisał/a:
A tu były prezydent Rzeczypospolitej Polskiej i kandydat LiD na premiera bełkotał PUBLICZNIE w obecności kamer do studentów na forum MIĘDZYNARODOWYM!!!
I tylko Kali może widzieć te fakty inaczej.

Czy pełnił on w tym czasie jakąś funkcję w państwie?

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-09-24, 08:29   

Ferbik napisał/a:
Czy pełnił on w tym czasie jakąś funkcję w państwie?

Tym razem nie pełnił, ale wówczas kiedy owijał się biało czerwoną flagą i wówczas, kiedy nie mógł iść i potykał się w świętych miejscach dla Polaków, ten człowiek bez zasad był Prezydentem RP. Przynosił wstyd całej Polsce.
W tej sytuacji niech się wstydzą Ci, którzy na niego głosowali i Ci, którzy zamierzają głosować na LiD, którego jest twarzą, mężem opatrznościowym i kandydatem na premiera, o ile oczywiście Ci ludzie, jeszcze znają takie uczucie, jak wstyd.
A PiS-owi zarzucam wiele, ale to, że podsłuchuje mafię, to działa tylko na jego korzyść.

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Wysłany: 2007-09-24, 08:38   

Zygmunt Stary napisał/a:
W tej sytuacji niech się wstydzą Ci, którzy na niego głosowali i Ci, którzy zamierzają głosować na LiD, którego jest twarzą, mężem opatrznościowym i kandydatem na premiera, o ile oczywiście Ci ludzie, jeszcze znają takie uczucie, jak wstyd.

Takie uwagi pozostaw dla siebie, ponieważ obrażasz w ten sposób gro ludzi, którzy zamierzają oddać swój głos w nadchodzących wyborach na LiD.
I to, że chcą głosować na w/w nie oznacza wcale, że tym wyborcom podobało się zachowanie Kwaśniewskiego na Ukrainie, czy w innym miejscu, o którym nadmieniasz.

Już któryś raz bez opanowania emocji piszesz dokonując obrazy i osądu osób, mających odmienne zdanie co do Twojego.
Apeluję po raz kolejny do Ciebie i wstrzemięźliwość.

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-09-24, 09:02   

Jaro napisał/a:
Tomek, wszystkie media podały do wiadomości publicznej, że była to prywatna wizyta, sam Kwaśniewski temu nie zaprzeczył, więc proszę wyjaśnij nam, gdzie tak jest ustalone, że nie mogła to być prywatna wizyta :?:

Ponieważ słowo "prywatna" jest w tym przypadku tylko umowne. Kwaśniewski jest osobą publiczną, mimo, że nie pełni funkcji. Nie może powiedzieć "Hej! Teraz jestem osobą prywatną, więc jak będę chlał czy latał na (słowo wymoderowano), to nie możecie tego brać pod uwagę oceniając mnie na wyborach". Sorry. To jest były prezydent dwóch kadencji, pretenduje to bycia premierem i nie może się tłumaczyć, że na spotkaniu, które filmowały różne telewizje był tylko prywatnie. To jest śmieszne. Nie uważam tego za jakiś bardzo poważny wybryk, choć to nieładnie w ten sposób reprezentować Polskę, ale ignorować to i tłumaczyć w ten sposób podkreśla jedynie to, że ma on wyborców za bezmyślną masę. Prywatnie to on może sobie chlać w domu, gdy go ktoś nie widzi, jeśli już pokazały to telewizje to nie było tu już nic prywatnego.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-09-24, 09:03   

Jaro:
Jest zasada, podoba mi się, popieram. Nie podoba mi się, publicznie piętnuję.
Twoja wypowiedź jest bliższa rzeczywistości, niż tych, którzy próbują "odwracać kota ogonem" i twierdzić, że prywatnie, to kandydat na posła, premiera, senatora, czy ministra może zachowywać się, bez żadnych hamulców.
Nie uważam, że powiedziałem coś takiego, co miałoby kogokolwiek obrazić.
Sam wstydziłem się jak Kaczyński śpiewał hymn polski.
W określonych okolicznościach pozostaje rumieniec wstydu i pokorne przyznanie racji, albo milczenie, kiedy ktoś piętnuje te fakty, bądź co bądź z życia publicznego.
Upominanie zaś za takie POGLĄDY, bardziej mi pasuje do PRL-u, niż do wolnej Polski.
Być może, za to ostatnie zdanie będę musiał opuścić to forum NA ZAWSZE, ale w żadnym wypadku nie zmieni to mojej oceny rzeczywistości.
Pozdrawiam wszystkich, miłośników wolności i wolnego słowa.

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Wysłany: 2007-09-24, 09:22   

Zygmunt Stary napisał/a:
Upominanie zaś za takie POGLĄDY, bardziej mi pasuje do PRL-u, niż do wolnej Polski.

W gwoli wyjaśnienia zacytuję Tobie fragment regulaminu, który powinieneś znać i sie do niego stosować:

A zatem:

§ 2 Obowiązki uczestników.

Pkt. 7) "Wszystkie treści umieszczane na forum winny zachowywać ogólnie przyjęte zasady kultury i szacunku dla poglądów innych osób..."

Zygmunt Stary napisał/a:
Jest zasada, podoba mi się, popieram. Nie podoba mi się, publicznie piętnuję.

Nie uznajemy takich zasad na forum i będziemy je tępić w zarodku :!:
Raz jeszcze proponuję Tobie zapoznać się z regulaminem forum i ogólnymi zasadami Savoir Vivre.

Zygmunt Stary napisał/a:
Pozdrawiam wszystkich, miłośników wolności i wolnego słowa.

Dziękuję i wyobraź sobie, że też takim zwolennikiem jestem, żyjąc w demokratycznym państwie i głosując na demokrację.
Lecz we wszystkim są zdrowe reguły i zasady, których nie należy łamać, odnoszę się teraz do Twojego ogólnego podejścia.

Wracając jednak do tematu.

Tomek napisał/a:
Ponieważ słowo "prywatna" jest w tym przypadku tylko umowne. Kwaśniewski jest osobą publiczną, mimo, że nie pełni funkcji. Nie może powiedzieć "Hej! Teraz jestem osobą prywatną, więc jak będę chlał czy latał na (słowo wymoderowano), to nie możecie tego brać pod uwagę oceniając mnie na wyborach". Sorry. To jest były prezydent dwóch kadencji, pretenduje to bycia premierem i nie może się tłumaczyć, że na spotkaniu, które filmowały różne telewizje był tylko prywatnie.

Tomku, tu zgadzam się z Tobą bez cienia wątpliwości.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi