Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 230 Skąd: z lasu
Wysłany: 2007-10-02, 11:05
red napisał/a:
A ja powiem tylko tyle, że nie dam sobie wmówić że czarne jest czarne a białe jest białe
No faktycznie rację Red macie! Nie wolno sobie dać wmówić, że białe jest białe, a czarne jest czarne! Popieram tą myśl. Nie wolno sobie dać wmówić, że złodziej jest złodziejem, a uczciwy uczciwym i tak dalej!
_________________ Chcesz być lepiej doinformowany? Przeczytaj sobie o KŁAMCACH
Ta debata troszke przypominała starcie Kwaśniewskie i Waseły. Dobrze, żę wczoraj nie trwała dłużej bo bardzo zaczynali "skakać" sobie do gardeł.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-10-02, 13:43
Zastanawiam sie, czy ogladalismy ta sama debate. Kwasniewski wygral? Czym?
Zaczal na luzie, myslal, ze bedzie to taka sobie pogawedka, a Kaczynski bedzie tylko przytakiwal i pomoze LiD'owi "wyjsc z politycznego bagna". Kwasniewski jednak szybko sie przeliczyl, bo punktowal caly czas Kaczynski. Kwachu myslal, ze zablysnie swoimi durnymi dowcipami, jednakze stal sie strasznie nerwowy, unikal kontaktu wzrokowego, wyginal sobie raczki. Moim zdaniem przegral.
Ktos na forum napisal "czy to ten sam program pisu co w 2005? nic nie zrobili przez te 2 lata?". Tak na prawde to byl to rzad mniejszosciowy, jak mieli zrobic cokolwiek. Kwasniewski z SLD jak on to sam okreslil "dazylismy do zmniejszenia podatkow" hahaha tyle rzadow lewicy i nic nie zrobili. Nachapali sie pieniedzy i teraz znow pchaja sie do wladzy, buractwo.
Najbardziej mnie rozsmieszyl wywiad w studio TVN po debacie. Kalisz zaczal przesmiesznym belkotem, z calej debaty mam wrazenie, ze zrozumial tylko jedna aluzje Kwacha a propos "Udowadniania tez". Zal mi sie go zrobilo. Cymanski fajnie podsumowal "Jaki mistrz, taki uczen".
Kaczynski 1 : 0 Kwasniewski. Jezeli ktos uwaza, ze jest inaczej, to imo demagogia wziela gore nad rozumem.
Wysłany: 2007-10-02, 14:18
Przed debatą też było ciekawie. Oluś mógł na chwilę przystąpić do tego "okrągłego stołu" - zapewne lepiej by mu się mówiło. Herr Tusk się dzisiaj trochę o debacie wypowiadał. Widać było zakłopotanie i zagubienie na jego twarzy - wszak został zepchnięty na margines, pominięty, niezauważony... W mojej ocenie Platforma drugi raz z rzędu zaliczy porażkę - współczuję tym co znajdą się po stronie pokonanych... Nie wiem dlaczego, ale PO w ogóle nie umie prowadzić kampanii wyborczej - wcześniej potrafili jedynie krytykować, a jak nie ma co krytykować to Platforma jakby gasła, kurczyła się w mediach, a to zakończy się totalną katastrofą... i jeszcze dzisiaj POsłanka ich pogrążyła, którą CBA przyłapało na łapówce... niedobrze, koniec Donalda jest już bliski, a upadek będzie wielki.
A ja powiem tylko tyle, że nie dam sobie wmówić że czarne jest czarne a białe jest białe
No faktycznie rację Red macie! Nie wolno sobie dać wmówić, że białe jest białe, a czarne jest czarne! Popieram tą myśl. Nie wolno sobie dać wmówić, że złodziej jest złodziejem, a uczciwy uczciwym i tak dalej!
Oj Dementi Dementi... Nawet tak prostych aluzji jak nawiązanie do wypowiedz Twojego guru nie potrafisz zrozumieć...
hajenleet napisał/a:
Kaczynski 1 : 0 Kwasniewski. Jezeli ktos uwaza, ze jest inaczej, to imo demagogia wziela gore nad rozumem.
No to chyba wszystkie sondaże kłamią (pewnie to wina układu) bo wyrażnie pokazuja na zwycięstwo Kwaśniewskiego.
Dementi napisał/a:
Nie wiem dlaczego, ale PO w ogóle nie umie prowadzić kampanii wyborczej - wcześniej potrafili jedynie krytykować, a jak nie ma co krytykować to Platforma jakby gasła, kurczyła się w mediach, a to zakończy się totalną katastrofą... i jeszcze dzisiaj POsłanka ich pogrążyła, którą CBA przyłapało na łapówce...
No widzisz- reakcja PO była natychmiastowa - posłanka została wyrzucona z partii. I ok. Ja też jestem za tym żeby łapać łapówkarzy. A już nie pamiętasz afer korupcyjnych w PISie (Kaczmarek, COS). Róznica między nami polega na tym że ja uważam że czarne owce są wszędzie a Twoim zdaniem PIS jest pełna ludzi kryształowych.
Co do tego że PO prowadzi słaba kampanie to muszę niestety się zgodzić.
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-10-02, 16:39
red napisał/a:
hajenleet napisał/a:
No to chyba wszystkie sondaże kłamią (pewnie to wina układu) bo wyrażnie pokazuja na zwycięstwo Kwaśniewskiego.
Wierzysz w sondaze? Uwazasz, ze wygral ten, jak jest w sondazach? Przeciez oczywistym jest, ze ten sondaz nie wskazuje na poparcie Kwasniewskiego czy Kaczynskiego, tylko to 37% za Kaczynskim to elektorat PiSu a reszta to opozycja.
Tak przy okazji. Fajny obrazek zapodal Administrator. 46 procent uwaza, ze wygral Kwach, 37 ze Kaczynski. 8 uwaza, ze byl remis. Co z pozostalymi 10%? : o
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-02, 17:22
hajenleet napisał/a:
Tak przy okazji. Fajny obrazek zapodal Administrator. 46 procent uwaza, ze wygral Kwach, 37 ze Kaczynski. 8 uwaza, ze byl remis. Co z pozostalymi 10%? : o
Wystarczy czytać teks ze zrozumieniem:
Oto fragment tekstu nad obrazkiem:
Cytat:
Co dziesiąty ankietowany nie potrafił wskazać zwycięzcy.
hajenleet napisał/a:
Nie jestem demagogiem tylko mam inne zdanie niż Ty, a tego że można mieć inne zdanie zwolennicy PISu nie są w stanie zrozumieć.
Wracając do internetowych sondaży to biorą w nich udział osoby zdecydowanie młodsze niż średnia krajowa, oraz przede wszystkim ludzie posiadający dostęp do internetu czyli najczęściej osoby pracujące, z dużych i średnich miast oraz ludzie lepiej wykształceni.
Cytat:
Polscy internauci to osoby zwykle majętne o wyższym statusie społecznym, oraz osoby dobrze wykształcone. Wśród osób powyżej 18 roku życia 22,5 proc. posiada wyższe wykształcenie, jedynie 0,9 proc. Internautów deklaruje wykształcenie podstawowe.
Internet w Polsce to domena niemal wszystkich uczniów i studentów – odsetek internautów w tej grupie to 97 proc. Jak wynika z badań to właśnie duże miasta przodują zarówno jeśli chodzi o popularność jak i o rozwój Internetu. W miastach powyżej 500 tys. mieszkańców zasięg Internetu jest ponad 2 razy większy niż na wsi.
Jedna trzecia internautów w Polsce to prywatni przedsiębiorcy, przedstawiciele kadry kierowniczej, reprezentanci wolnych profesji lub pracownicy biurowi.
Biorąc pod uwagę płeć internautów, można zaobserwować w ostatnich latach znaczący wzrost odsetka kobiet korzystających z Internetu. W 1999 roku liczba mężczyzn korzystających z Internetu była dwa razy większa niż kobiet (65,4 proc. i 34,6 proc.). W 2006 roku proporcje te znacznie się wyrównały i wyniosły 51 do 49 proc.
Źródło: egospodarka.pl
Przypomnę także wyniki sondażu przeprowadzonego przez onet.pl w lipcu
Cytat:
Niemal 250 tysięcy internautów onet.pl oddało swój głos w sondzie, w której pytanie brzmiało: "Na kogo zagłosujesz w ewentualnych wyborach parlamentarnych?". Gdyby wynik ten potwierdził się w wyborach parlamentarnych w przyszłym Sejmie znalazłyby się PO, LiD, PiS i UPR.
Najwięcej internautów onet.pl oddało swój głos na Platformę Obywatelską, która zdobyła 30 proc. głosów. Na drugim miejscu znaleźli się Lewica i Demokraci - na blok głosował co czwarty uczestnik sondy. 20 proc. głosów otrzymało Prawo i Sprawiedliwość. 5 procentowy próg przekroczyła również Unia Polityki Realnej (6 proc.).
Wierzysz w sondaze? Uwazasz, ze wygral ten, jak jest w sondazach? Przeciez oczywistym jest, ze ten sondaz nie wskazuje na poparcie Kwasniewskiego czy Kaczynskiego, tylko to 37% za Kaczynskim to elektorat PiSu a reszta to opozycja.
W niczym nie zmienia to faktu że wynim sondażu jest taki jaki jest.
Wiem że kazdy sondaz niesie pewne przekłamania ale nic madrzejszego na razie nie wymyślono.
Wysłany: 2007-10-02, 17:40
Administrator napisał/a:
Nie jestem demagogiem tylko mam inne zdanie niż Ty, a tego że można mieć inne zdanie zwolennicy PISu nie są w stanie zrozumieć.
Nie zrozumiales mnie. Ta debata to walka Kwasniewski vs Kaczynski czyli demagogia vs argumenty. Takie bylo moje odczucie. Mam za malo lat, bym byl czyims zwolennikiem. Na niektorych patrze subietkywnie przez pryzmat historii (kwach). Patrze chlodno i widze co widze.
Wysłany: 2007-10-02, 18:20
hajenleet napisał/a:
Nie zrozumiales mnie. Ta debata to walka Kwasniewski vs Kaczynski czyli demagogia vs argumenty. Takie bylo moje odczucie. Mam za malo lat, bym byl czyims zwolennikiem. Na niektorych patrze subietkywnie przez pryzmat historii (kwach). Patrze chlodno i widze co widze.
Mądre słowa. Ludzie Kwaśniewskiemu już zbyt wiele wybaczyli - Pijaństwo w Katyniu, Sprawa z parodiowaniem Jana Pawła II, Odmowa zeznań przed sejmową komisją śledczą, Wyjazd do Moskwy na obchody dnia zwycięstwa, Ostatni wywiad dla "Vanity Fair", no i Wykłady w Kijowie!!
O tym wszystkim można przeczytać na stronach wikipedii.
Mimo wszystko w ankiecie opowiedziałes się za PIS więc jestes zwolennikiem tej partii. I nie ma sie czego wstydzić. NIE MA NA TYM FORUM OSOBY OBIEKTYWNIE PATRZĄCEJ NA TA DEBATĘ Zwolennik PISu będzie za Kaczyńskim, zwolennik LIDu za Kwaśniewskim.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-02, 21:39
hajenleet napisał/a:
Dobrze zrozumiałem. To Ty nadal nie rozumiesz, że to co uznajesz za argumenty dla mnie może być demagogią i odwrotnie.
Ja nie podjąłbym się wybrania "Zwycięzcy". Nikt z nich nie powiedział czegoś co by mnie zainteresowało, nikt nie zaproponował rozwiązań istniejących problemów, wieczne powroty to przeszłości już mnie nudzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum