R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:17
Sanepid zbada tajemniczą chorobę Kwaśniewskiego
Autor Wiadomość
Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-14, 16:00   

mareks, nieżyłby gdyby był alkoholikiem. Nie przekręcaj słów.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-14, 16:05   

Alkoholicy są pijący albo niepijący wobec czego nie umiera się z powodu alkoholizmu tylko picia.

[ Dodano: 2007-10-14, 17:07 ]
Alkoholikiem jest się całe życie ale pijącym już nie koniecznie.
Postaw piwo autorowi tego posta

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-14, 16:50   

mareks napisał/a:
wg Oli Kwaśniewskiej jej tato już nie żyje od wykładu na Ukrainie http://www.onet.tv/30121,...,0,0,wideo.html

Albo jesteś głuchy albo udajesz idiotę.
Powiedziała wyraźnie że gdyby był alkoholikiem to by nie żył...
Właśnie tacy jak Ty tworzą atmosferę kłamstwa i plotek. Wkładasz w usta dziewczynie to czego nie powiedziała.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-14, 17:17   

Dziwna ta choroba od której umierają alkoholicy ale pijący nie.
Udajecie wariatów czy z kumaniem coś nie tak.
P.S PO WYKŁADZIE W kIJOWIE PRZYZNAŁ SIĘ ŻE WYPIL.

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-14, 19:39   

Po wykładzie w Kijowie powiedział: "Może wypiłem jeden kieliszek wina, a może dziesięć. Mam prawo robić co chcę, jestem wolnym człowiekiem"
No faktycznie, w swietle tego co wiemy dzisiaj to jest przyznanie się do winy.
Oczywistą oczywistością jest, że nie przyjmujesz do wiadomości że już wtedy przyjmował leki...

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-10-14, 19:42   

I zaczelo sie... Usprawiedliwianie pijanstwa ;s

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-14, 19:51   

Chłopie ja go nie usprawiedliwiam. Niech sam to robi...
Zadam tylko ci tylko pytanie. Jaki masz na to dowód, że był pijany a nie na lekach???
Jak narazie dowody wskazują na to że mówił prawde o swojej chorobie (co potwierdził lekarz a Sanepid umorzył postępowanie w sprawie choroby zakaźnej)... znasz zasadę domniemania niewinności???

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-10-14, 22:30   Ola Kwaśniewska: tata nie jest alkoholikiem

Cytat:
Mój tata nie jest alkoholikiem, gdyby nim był - już by nie żył - mówiła w programie "Dzień Dobry TVN" córka b. prezydenta, Aleksandra Kwaśniewska. - Tata wrócił z Filipin z bardzo poważnym schorzeniem jelit i prawie pożegnał się z tym światem. W tym stanie zdrowia, gdyby był alkoholikiem już by nie żył - mówiła córka byłego prezydenta.

- Nie chciałabym, żeby wszyscy odnieśli wrażenie, że ja się doskonale bawię, podczas, gdy nie jest fajnie w naszym kraju, a szczególnie w mojej rodzinie. Nie mogę patrzeć, jak publicznie upokarzana jest osoba, którą kocham nad życie - tłumaczyła swoją wypowiedź Aleksandra Kwaśniewska. Zastrzegła też, że wypowiada się z własnej inicjatywy i nie uzgadniała tej wypowiedzi z ojcem. - Absolutnie nie konsultowałam tego z tatą i przypuszczam, że będzie na mnie zły, że to zrobiłam - podkreśliła Kwaśniewska.

Na antenie TVN córka prezydenta opowiadała, że jej ojciec "jest osobą, która nie mówi o swoich chorobach, nawet mnie i mamie. To jest typ faceta, który zawsze jest zdrowy i zawsze twierdzi, że czuje się dobrze".

W ubiegły wtorek w Szczecinie były prezydent podczas wiecu Lewicy i Demokratów sprawiał wrażenie niedysponowanego; komentatorzy sugerowali, że był pijany. Sam Kwaśniewski tłumaczył później, że cierpi na wirusową chorobę tropikalną, na którą zachorował na Filipinach. Sprawą zainteresował się Sanepid.

Źródło: onet.pl

77a2fa15c90321a80b1622a3b90cfd1d,5,1.jpg
Plik ściągnięto 9058 raz(y) 7,49 KB

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-15, 09:46   

Zupełnie nie rozumiem tej obrony Kwaśniewskiego. Nawet jak się przyznał, że wypił w Kijowie to próbujecie go wybielić. Wypił w Kijowie, wcześniej też mu się to zdarzało. To jasne, że w obliczu wyborów NIE PRZYZNA się do wypicia, więc nie można traktować jego wyznań jako argumentu w dyskusji, bo niewielką wartość ma taki argument. Zamiast bronić zadajcie sobie samym to pytanie i spróbujcie na nie odpowiedzieć.
Czy prezydent po prostu znów wypił, czy jest chory na tajemniczą filipińską chorobę. Której nawiasem mówiąc nikt na razie nie udowodnił, a dla własnego i partii dobra powinien - to przecież tak proste - czemu do tej pory nie upublicznił wyników badań, nazwy lekarstw czy nazwy choroby?!. No cóż, mnie po prostu wobec tych faktów trudno uwierzyć w "filipinkę".

[ Dodano: 2007-10-19, 08:14 ]
http://blog.rp.pl/ziemkie...z-geby-cholewa/
Cytat:
“Kłamstwo ma zawsze krótkie nóżki” – powtarzała mi Mama, ucząc, że nie warto mówić nieprawdy, bo prędzej czy później wszystko wyjdzie na jaw i trzeba się będzie wstydzić. Niekiedy, gdy łgarz szczególnie nieudolny, następuje to bardzo szybko.

Od czasu, gdy Kalisz i inni ludzie Kwaśniewskiego łgali na potęgę o “przeciążeniu goleni prawej”, do momentu, gdy sam Kwaśniewski przyznał, co i tak wszyscy wiedzieli, minęło ładnych parę lat – dość, żeby ludzie to najemnym łgarzom zapomnieli.

Tym razem nie musieliśmy czekać tak długo. “Popełniłem błąd. Wziąłem tabletki, poszedłem na obiad i wypiłem o kieliszek za dużo. Ale dyskusja o tym jest poniżej mojej godności” – oznajmia były prezydent w rozmowie z dziennikiem “Polska”.

Obiad? Wedle słów córki Kwaśniewski jest przecież na ścisłej diecie, tak chory, że nie szkodzi mu tylko owsianka, i gdyby wypił choć kroplę, toby umarł. A tu okazuje się, że tej owsiance kieliszek towarzyszy rutynowo – tylko tym razem był “o jeden za dużo”. Mniejsza zresztą, jeszcze kilka dni temu byliśmy zapewniani, że alkoholu nie wypił Kwaśniewski ani kropli! W przypływie szczerości powiada też były prezydent, że “nie było to zamierzone i nie jest związane z jakimiś dolegliwościami czy długotrwałym uzależnieniem”. By skonkludować: “Mam poczucie swoich słabości (…) Tylko że mój cały bilans jest znakomity”.

Nie wiem, czy właściciel znakomitego bilansu przed rozmową z “Polską” znowu coś zażył, czy po prostu tak mało go obchodzi reputacja jego obrońców. W każdym razie, kręcąc tak nieskładnie, nie tylko siebie i córkę, ale i całą lewicową czeredę kompromituje ostatecznie. No bo jakże teraz wyglądają Kalisz, Olejniczak i ich towarzysze? A na kogo wyszli przywódcy demokratów? Czy muszę użyć tego słowa na głos?

[ Dodano: 2007-10-19, 08:15 ]
A jednak znów kłamał!
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi