R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ourson
2008-09-30, 14:17
Będę miał problem w następnych wyborach.
Autor Wiadomość
Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Piwa: 3/1
Wysłany: 2008-06-04, 13:26   

ourson napisał/a:
mareks, proponuję UPR :-)

Żarcik? Zagłosuj lepiej za jednomandatowymi okręgami wyborczymi. Należy zacząć od uzdrowienia systemu wyborczego, później zajmiemy się polityką.

@maed: w sprawie konkordatu słusznie powiedział przedwczoraj Urban Jerzy w programie Tomasz Lis na żywo: kiedyś zaciekle zwalczałem konkordat, dziś go bronię, ponieważ jedynie on ogranicza samowolę kleru. Coś w tym jednak jest... ;)

Sylwek napisał/a:
1/2 jest praktykująca.

Przesada. Praktykuje nie więcej niż 25%.

Sylwek napisał/a:
Czy aby na pewno chcecie by po ulicy chodziły pary homoseksualne z dziećmi?

Owszem, jeśli tylko wszystkich ksenofobów pozamyka się w izolatkach. Wtedy te dzieci nie będą napiętnowane. O ile pamiętam, Jezus nie uczył szerzenia nienawiści. Mówił o miłowaniu każdego, nawet nieprzyjaciela. A ci ludzie nie są Twoimi nieprzyjaciółmi.

Kolejny pseudo-chrześcijanin...

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2008-06-04, 14:07   

Morgoth, a dlaczego niby żarcik? UPR jest rozsądną alternatywą dla ludzi o poglądach prawicowych znudzonych ciągłymi socjalistycznymi wybrykami PO i brakiem konsekwencji PiS...

Okręgi jednomandatowe - tak owszem, ale bez zmiany całego systemu władzy w Polsce na niewiele się zdadzą. Chociaż dobre i to.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2008-06-04, 15:27   

To, że stwierdziłem fakty z tym katolicyzmem w Polsce bo wg. jakiś tam ostatnich badań tak jest i nie 25% tylko 40-50%.
A co do pseudo chrześcijanina to mam tutaj raczej wątpliwości do księży a biznesmenów. Moja katechetka w szkole nie jest w stanie odpowiedzieć na żadne pytanie bez katechizmu. Jeżeli takim ludziom kuria czy jeszcze ktoś inny pozwala prowadzić lekcje religii to niech się nikt nie dziwni, że ludzie nawet do kościoła nie mają ochoty chodzić na msze w których i tak na koniec będzie jakaś dyskretna reklama czasem nawet partii politycznych. Najczęściej i najchętniej chodzę do kościoła rano przed lekcjami.

Co do homoseksualizmu:
Wiem, że z głupkami nie ma sensu dyskutować, przed głupkami trzeba się bronić, może to co tutaj przeczytałem jest tylko głupstwem, natomiast ja się czuję prześladowany i molestowany. Mam wpisane do konstytucji prawa religijne i to jest gwałcenie moich praw religijnych. Takie zachowania, pokazywanie tego gdziekolwiek zwłaszcza w publicznej telewizji, wmawianie dzieciom poprzez różnego rodzaju "bajeczki" w których w roli głównej jest 2 kochającymi się tatusiów, że to wszystko jest normalne jest prześladowaniem mnie i łamaniem konstytucji. Szanujmy ludzi, ale zwalczajmy grzech i zboczenia.

miko 005
A czy jest jakiś ciekawy temat w tym dziale? Bo nie mam zamiaru ciągnąć tego prze inteligentnego tematu: " Jaki jest tak naprawdę ojciec rydzyk"

A z czego mi wiadomo to w Polsce nie ma żadnych rozporządzeń które by mówiły coś o przeciw wskazaniach przy adopcji dzieci przez mężczyzn.

Taką grupę osób należy zaatakować, w celu obrony. Coś takiego nie powinno istnieć a wręcz nie może. Przed tym trzeba się bronić, zabierać dzieci a nie konwersować, by w końcu się jakoś dogadać.
Ostatnio zmieniony przez Sylwester 2008-06-04, 15:44, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Wysłany: 2008-06-04, 15:44   

Sylwek, wytłumacz mi co jest niezgodne z konstytucją?

Twoje prawa religijne... A co ma powiedzieć buddysta który jest POLAKIEM, patriotą, a jednocześnie nie należey do Kościoła Katolickiego?

[ Dodano: 2008-06-04, 16:45 ]
ourson napisał/a:
UPR jest rozsądną alternatywą dla ludzi o poglądach prawicowych znudzonych ciągłymi socjalistycznymi wybrykami PO i brakiem konsekwencji PiS...

Nie uważasz że niektóre punkty jej programu są zbyt radykalne?

ourson 
Moderator

Wysłany: 2008-06-04, 16:35   

Morgoth, kiedy na początku lat 90-tych UPR mówiło np wprowadzeniu podatku liniowego to wszyscy stukali się w głowę. Po kilkunastu latach podatek liniowy znalazł się nawet w programie SLD.
To samo z wieloma innymi punktami programu. Owszem program UPR jest dość radykalny na warunki polskie, ale albo jesteśmy za kompleksową naprawą państwa albo jesteśmy za dorwaniem się do koryta. Niestety zarówno PiS jak i PO udowodniły że wyborcze obietnice mają w głębokim poważaniu i ważniejsze dla nich jest "bawienie się w politykę" a nie praca na rzecz państwa.

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Wysłany: 2008-06-04, 19:12   

ourson, mimo wszystko Naród jest wciąż dość konserwatywny, niezdolny do przyjęcia jakiejkolwiek rewolucji. Jeśli jakakolwiek partia polityczna nie zdecyduje się na populizm, nie dojdzie do władzy. Dlatego to decyzja UPR-u (i wielu marginalnych partii): zostajemy w cieniu, obstajemy przy swoim czy też obiecujemy coś czego i tak nie spełnimy, ale przynajmniej dostaniemy się do parlamentu i spróbujemy coś zmienić. Czasem warto zaryzykować.

ourson 
Moderator

Wysłany: 2008-06-04, 19:25   

Morgoth, o UPR można długo i namiętnie dyskutować. Przez kilkanaście lat nie przywiązywano w tej partii dużej wagi do działań promocyjnych. To się zmieniło od czasu kiedy prezesem partii został Wojciech Popiela (który niestety ostatnio zrezygnował z tej funkcji...). Ale wierzę, że ten kierunek będzie kontynuowany i dobre punkty programu UPR zostaną odpowiednio rozpropagowane. Wierzę też, że w końcu dostatecznie duża ilość ludzi o poglądach konserwatywno-liberalnych, znudzona socjalizmem PO i brakiem konsekwencji PiS, postanowi zagłosować na UPR i w końcu uda się wejść do parlamentu. Chociażby po to, żeby przedstawiać prawicowy punkt widzenia na sprawy będące przedmiotem obrad parlamentu.
Uważam że nie warto ryzykować - to znaczy mówić rzeczy co do których nie ma się przekonania, że są słuszne. Populizm to bajka innych ugrupowań. Wierzę w to, że przyjdzie taki czas, kiedy argumenty zaczną odgrywać jakąś rolę w debacie politycznej w Polsce.

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Wysłany: 2008-06-04, 21:46   

Cenię UPR za upór i za niezmienność poglądów. To jedna z niewielu partii wierna swojemu programowi. I na tym mój podziw dla UPR-u się kończy. (Nie)stety, jestem socjalliberałem :)

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2008-06-05, 14:18   

# Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.

Morgoth napisał/a:
Twoje prawa religijne... A co ma powiedzieć buddysta który jest POLAKIEM, patriotą, a jednocześnie nie należey do Kościoła Katolickiego?

Może tak dla przypomnienia, w Polsce około 99% osób jest katolikami, więc czy buddyści stanowią chociaż 0.5% społeczeństwa. Coś mi to przypomina takie stawanie w obronie każdej możliwej mniejszości...

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Wysłany: 2008-06-05, 17:46   

Sylwek, napisałeś:
Sylwek napisał/a:
ja się czuję prześladowany i molestowany. Mam wpisane do konstytucji prawa religijne i to jest gwałcenie moich praw religijnych.

Pytam: które Twoje prawa zostały pogwałcone? Homoseksualiści palą kościoły? Prześladują wiernych z powodu ich wiary? Świadomie przeszkadzają Ci w modlitwie? Jakoś o tym nie słyszałem. To KK jest przepełniony agresją i nienawiścią wobec mniejszości seksualnych. To KK atakuje i nawołuje do nietolerancji, zresztą wbrew Ewangelii. Podobno wyznawanie jakiejkolwiek religii to m.in. przestrzeganie praw nadanych przez bóstwo. Że przypomnę tylko:
Mt 25, 40 napisał/a:
Coście uczynili jednemu z tych Moich braci najmniejszych, Mnieście uczynili

Przestań się odwoływać do praw swojej wiary, bo mają się one nijak do wyznawanych przez Ciebie poglądów nt. mniejszości seksualnych.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2008-06-06, 11:45   

Cytat:

Wiem, że z głupkami nie ma sensu dyskutować, przed głupkami trzeba się bronić.

Zaraz mi może wmówisz Morgoth, że Jezus uznawał homoseksualizm? Coś jeszcze ciekawego powiesz?

Morgoth napisał/a:
(Nie)stety, jestem socjalliberałem :)

Czyli co wierzysz, że jeżeli da się biednym 1000zł za to, że nic nie robią/ nie pracują to wtedy będzie się wszystkim dobrze i równo żyło?(Już nawet jeden z amerykańskich prezydentów bardzo dawno doszedł do tego, że nie należy dawać zasiłku dla bezrobotnych bo to ich nie zmotywuje do znalezienia pracy) Upaństwowić się część zakładów itd. Zapanuje równość jak w Biblii? No nie mów, że naprawdę w to wierzysz? Twoje poglądy gospodarcze to czysta socjaldemokracja...

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Wysłany: 2008-06-21, 18:56   

Sylwek napisał/a:
Zaraz mi może wmówisz Morgoth, że Jezus uznawał homoseksualizm? Coś jeszcze ciekawego powiesz?

A Ty może powiesz że go zwalczał ogniem i mieczem? Udowodnij że nie mam racji!

Sylwek napisał/a:
Czyli co wierzysz, że jeżeli da się biednym 1000zł za to, że nic nie robią/ nie pracują to wtedy będzie się wszystkim dobrze i równo żyło?

Nie, wystarczy znaleźć temu biednemu miejsce pracy (roboty publicznie to nie jest poroniony pomysł) i dać mu minimalną płacę. A to co on zrobi ze swoimi pieniędzmi to już jest jego sprawa.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi