Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-27, 00:15
Ja już w tym roku byłem w Ustce Nawet fajnie, tylko jak nie ma słońca to jest dosyć nudno. Polecam statek Dragon, szczególnie nocny rejs o 22:30
PS. Ile będziesz płaciła za pokój, jeśli można wiedzieć?
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-30, 18:23
vvivvo, ja ostatnio bylem w Pieninach. Bylo spuer..
Splyw Dunajcem i te sciany skalne 300m w gore..
i co dodam bardzo mi sie podobalo, ze tam nie jest tak tloczno i mozna odpoczac, bo ludzi niewielu na szklach. to nie Zakopane
vvivvo [Usunięty]
Wysłany: 2008-07-30, 21:36
yampress, ja sobie najbardziej cenię okolice Ochotnicy. W stronę Turbacza dość daleko, ale nieziemska samotność po drodze i dzicz przyrody. Mam tam stałe miejsce. Jamne. Może pod względem górskich wycieczek nie jest może aż tak jak w samych Pieninach, ale potok za oknem, dom od domu oddalony w dość dużej odległości, ogromne problemy z dotarciem zimą na miejsce docelowe i co najważniejsze, możliwość sprawnego (ale to latem) wypadu w stronę Krościenka wzdłuż Dunajca, czyli widoki równie malownicze przez całą trasę.
Ogólnie myślę, że czy w Pieninach czy Gorcach dla każdego coś się znajdzie, bo i zameczki w okolicach i jak wspomniałeś, również obowiązkowy dla każdego kto jest tam po raz pierwszy, spływ.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-31, 14:30
vvivvo, ja to bylem w Szczawnicy i przez 5 dni oblecialem
- miasteczko i sklepy z piwem ;p i dobrym jadlem
- splyw Dunajcem
- Rezerwat Wawoz Homole
- Rezerwat Biala wode
- Sokolice
- Palenice
- Czerwony Klasztor
- Zamek Nidzice
- Zamek Czorsztyn
no i zabraklo mi czasu bo tez trzeba przyjechac i dojechac
warto tam wyruszyc. ceny w miare, tereny piekne...
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-08-18, 06:24
zależy Dominika gdzie chcesz lecieć/jechać. Jeśli egzotyka i wypoczynek to z Polski nie polecam, bo za drogo. Tanio jest z Niemiec lub z Wlk.Bryt. Ale jeśli Europa lub Afryka Północna lub pozostałe bliskie kraje, np. Turcja (ale też wypoczynek) to polecam jakiekolwiek biuro, bo opinie o biurze tu się nie liczą. Najważniejsze wybrać dobry hotel. Opinie o hotelach najlepiej sprawdzać na travelzone lub na www.wakacje.pl. My robimy tak od lat i jeszcze się nie zawiedliśmy. Dwa razy byliśmy z Triadą i raz z Itaką (z Kolumba wieluńskiego). Ale jeśli chcesz jechać na wycieczkę objazdową to lepiej wybrać sprawdzone biuro, ale niestety czasem dużo droższe od tych popularnych. Jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy pisz, służę radą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum