R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ourson
2009-05-11, 12:13
PiS bojkotuje TVN i TVN24
Autor Wiadomość
chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2008-07-19, 22:34   

tomow napisał/a:
Niestety rzeczywistość sprawia, że naprawdę zwolennicy PiS-u i jego członkowie są ukazywani w złym świetle. Często przedstawia się ich jako idiotów, ludzi z nizin społecznych, którzy mało wiedzą o świecie, a z pomysłów PiS-u robi się bazenadę.

Niestety nasze media nie dorosły do wielkiej polityki i zajmują się takimi idiotyzmami. Głównie o tą sprawę chodzi PiS-owi w bojkocie TVN-u. Jeśli dalej z polityki będzie się robiło błazenadę to będzie cięzko zauważyć prawdziwe problemy tego naszego kraju.

Prawda jest taka, że dla rządzących korzystne jest takie zwrócenie uwagi na opozycję. W tej chwili wszyscy zapomnieli o obietnicach PO i kampania prezydencka Tuska będzie trwała nadal.

nie rozumiem w ogóle o co Ci chodzi. Skoro ktoś jest debilem i większość jego zachowań wskazuje na wrodzony kretynizm, to żadne media nie będą na siłę tego wybielać. Nie od tego są media. a że sisowcy jacy są tacy są, że prezydent nie umie przeciąć wstęgi, że gubi się na salonach, że mu wiecznie mikrofony albo nie działają, albo się przewracają, to już nie są wymysły dziennikarzy. a o ile oglądam programy publicystyczne w TVN24, to zawsze jest tam przedstawiciel tej partii, więc ten cały bojkot to jedna wielka parodia i besilność własnej głupoty. Jak już pisałem wcześniej, najlepiej niech się wycofają w ogóle z życia publicznego, to Polska będzie się wtedy mniej kompromitować na arenie międzynarodowej.

i tu jeszcze polecam ze znienawidzonego tvn-24 szoł niestety naszego preydenta:
http://www.tvn24.pl/3293,2,szklo_kontaktowe.html
Postaw piwo autorowi tego posta

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-20, 12:26   

Chłopczyku, niestety Twój post pokazuje jak bardzo potrafisz się wyśmiewać. Te zarzuty są wzięte z kosmosu. Pan prezydentr wywodzi sie z elity i wie co robi się na salonach. Kompromitujesz się ty i kompromitujesz swój kraj obrażając prezydenta.

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2008-07-20, 14:20   

tomow napisał/a:
Pan prezydentr wywodzi sie z elity i wie co robi się na salonach. Kompromitujesz się ty i kompromitujesz swój kraj obrażając prezydenta.

no oczywiście, że wie... a te wszystkie zdjęcia, filmy, to jedna wielka manipulacje i fotomontaże :D

Irasiady itp...

Na jakim Ty świecie żyjesz?

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2008-07-21, 16:11   

tomow napisał/a:
Chłopczyku, niestety Twój post pokazuje jak bardzo potrafisz się wyśmiewać. Te zarzuty są wzięte z kosmosu. Pan prezydentr wywodzi sie z elity i wie co robi się na salonach. Kompromitujesz się ty i kompromitujesz swój kraj obrażając prezydenta.

A co to jest Elita? Jakaś nowa rasa, nadludzie? Tomow czujesz się gorszym człowiekiem od Prezydenta?

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Piwa: 3/1
Wysłany: 2008-07-21, 16:49   

Oto jak zachowuje się ta Elita:
Cytat:
Znak pokoju nie połączył Kaczyńskiego i Wałęsy

Podczas przekazywania znaku pokoju podczas mszy za duszę profesora Bronisława Geremka, prezydent Lech Kaczyński podał rękę stojącym za nim byłym prezydentom Ryszardowi Kaczorowskiemu i Aleksandrowi Kwaśniewskiemu. Ominął jednak Lecha Wałęsę - zauważył onet.pl.

Wrogość między obu politykami musi być tak duża, że nie przezwyciężyli jej nawet podczas uroczystości żałobnej. Lech Kaczyński podał rękę nie tylko swoim poprzednikom, ale też siedzącym w tym samym rzędzie Bronisławowi Komorowskiemu, Bogdanowi Borusewiczowi, Grzegorzowi Schetynie i Donaldowi Tuskowi, który sam podszedł do prezydenta.
źródło

To jest prezydent? To jest cham! Radek Sikorski miał rację, świętą rację.
Chrześcijanin, tfu!

GRZEDA210708_034_106676l.jpg
Cham i nic więcej. Oto jak chrześcijański prezydent Polski jedna się z innym chrześcijaninem.
Plik ściągnięto 62 raz(y) 40,39 KB

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2008-07-21, 21:27   

pomimo całego mojego lekceważenia kaczora, który na pewno nie jest moim prezydentem i nigdy nie bedzie uważam, że to Wałęsa się źle zachował. kaczorek podał jednak rękę wszystkim w swoim pobliżu, a Wałęsie nie mógł, gdyz ten podał jedynie rękę Kwaśniewskiemu i sobie samemu. Nawet jak Kaczorowski wyciągnął do niego rękę, Wałęsa go zlekceważył. W tej sytuacji akurat do kaczorka nie mam pretensji.

Oburzył mnie inny fakt, jak to wielcy polscy katolicy, przed kościołem paradowali z transparentem "dzięki Boże, że nam go zabrałeś". Moim zdaniem, takich trzeba najwyczajniej pałować i w ten sposób nakładać im rozum do głowy, bo przez panów w sukienkach i biznesmenów udajacych księży, tak właśnie wygląda polski katolicyzm.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-21, 22:11   

Co do znaku pokoju to jest specjalność Wałęsy. Po co nieszczerze podawać sobie ręce. Pan prezydent jest człowiekiem któremu się należy szacunek.
Chciałbym żebyś wiedział Morgoth, że obraziłeś prezydenta RP. Dziwi mnie, że administracja nie broni i nie zwraca uwagi na takie chamstwo! To jest skandal.

Chłopczyku zastanawia mnie w co ty wierzysz. Jeśli nie znasz Kościoła to się na jego temat nie wypowiadaj. Pałować nie należhy nikogo. Ty prezentujesz poziom tych co pałowali przed '89 rokiem. Trójka ludzi nie jest Kościołem. Hitler też uważał się za chrześcijanina, a mimo tego mordował ludzi!

Czuję sie człowiekiem równym, ale w społeczeństwie on jest tą najwyższą warstwą. Ludzi wykształconych, zasłużonych. Dla mnie jako zwolennika konserwatyzmu jest jasne, że Polska powinni rządzić inteligenci, a nie malarze kominów.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2008-07-21, 23:14   

tomow napisał/a:
Chciałbym żebyś wiedział Morgoth, że obraziłeś prezydenta RP. Dziwi mnie, że administracja nie broni i nie zwraca uwagi na takie chamstwo! To jest skandal.

Złóż doniesienie do prokuratury.

tomow napisał/a:
Co do znaku pokoju to jest specjalność Wałęsy. Po co nieszczerze podawać sobie ręce. Pan prezydent jest człowiekiem któremu się należy szacunek.

Szacunek należy się obecnemu i byłemu prezydentowi. Więc akurat tu jest 1:1.
Ostatnio zmieniony przez red 2008-07-21, 23:35, w całości zmieniany 1 raz  

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-21, 23:35   

Niestety na tym forum jest to rola administracji. Powinniście tonować takie zachowania.

red 
Moderator

Wysłany: 2008-07-21, 23:36   

tomow napisał/a:
Niestety na tym forum jest to rola administracji. Powinniście tonować takie zachowania.

Ja akurat zgadzam się z tym co napisał Morgoth. Jak administracja jest odmiennego zdania to może coś z tym zrobić.

tomow napisał/a:
Dla mnie jako zwolennika konserwatyzmu jest jasne, że Polska powinni rządzić inteligenci, a nie malarze kominów.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale zarówno obaj bracia Kaczyńscy jak i premier Tusk mają to samo wykształcenie czyli wyższe. Subtelna róznica polega na stopniu naukowym, gdyż Tusk jest magistrem historii, natomiast bracia K. są doktorami prawa (Lech ma dodatkowo habilitacje).

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2008-07-21, 23:51   

red napisał/a:

Nie wiem czy zauważyłeś, ale zarówno obaj bracia Kaczyńscy jak i premier Tusk mają to samo wykształcenie czyli wyższe. Subtelna róznica polega na stopniu naukowym, gdyż Tusk jest magistrem historii, natomiast bracia K. są doktorami prawa (Lech ma dodatkowo habilitacje).

no właśnie... a wszyscy sisiowcy nazywają lesia profesorem. Chyba tylko i wyłącznie, że ktoś w szkole na której wykładał (kafelki?) nazwał go profesorem. Ja pamiętam, że też w liceum do naczycieli zwracano się per pan/pani profesor. I czy to znaczy, że mogą się szczycić profesorami, czy teź sisowcy, znowu dodają sobie tytuły, choć są ...

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-22, 06:44   

Prezydent Kaczyński jest profesorem doktorem habilitowanym prawa jeśli komuś to nie pasuje to niech głosuje na mgr historii. Mimo waszej mowy ja uznaje różnice pomiędzy magisterium, a doktorem nauk.

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2008-07-22, 07:43   

zdecyduj się, czy profesorem, czy doktorem habilitowanym, bo to jest mała różnica!! I jeśli jest profesorem, to z rąk, którego prezydenta otrzymał nominację profesorską?

red 
Moderator

Wysłany: 2008-07-22, 17:50   

tomow napisał/a:
Prezydent Kaczyński jest profesorem doktorem habilitowanym prawa jeśli komuś to nie pasuje to niech głosuje na mgr historii. Mimo waszej mowy ja uznaje różnice pomiędzy magisterium, a doktorem nauk.

Niektórzy twierdzą że ziemia jest płaska a Kopernik była kobietą :D
Więc wbij sobie do główki, że Lech Kaczyński ma stopień naukowy doktora habilitowanego. Nie ma nominacji prezydenckiej na profesora (tytuł naukowy), tylko stanowisko profesora uczelnianego.
Nie tak dawno pamiętam, jak nawet na tym forum pisano, że Ćwiąkalski to żaden profesor tylko doktor habilitowany. Ja odpowiadam - tak samo jak Lech Kaczyński.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-22, 19:08   

W Polsce istnieją dwa rodzaje profesury: zwyczajna i nadzwyczajna. Lech Kaczyński jest profesorem nadzwyczajnym, czyli takim, którym zostaję się jesli dostaję się katedrę na uczelni wyższej. Nie jest profesorem zwyczajnym.

A ja pamiętam ,że gdy była dyskusja o reformie szkół wyższych to zwolennicy wypowiadali sie za takim sposobem mianowania profesorów!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi