Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-04-30, 18:57
ideał
Cytat:
[łac. < gr.]:
1) doskonałość, wzór uznawany za najwyższy cel dążeń;
2) koncepcja trudna do realizacji, przeciwstawiana rzeczywistości jako stan pożądany, lecz nieosiągalny;
3) w etyce najwyższy cel działania, postępowania.
Zwróćcie uwagę na punkt 2.
A na dodatek nie są to Wasze ideały, a ideały wykreowane przez show business, przez duże pieniądze, przez….. wiele jeszcze ogromnych rzeczy. A my podświadomie chcielibyśmy w tym wielkim życiu uczestniczyć, stąd takie a nie inne typy.
Szukamy daleko, a niejednokrotnie ocieramy się na ulicach o setki, jak nie tysiące „nieoszlifowanych” ideałów kobiecej urody.
Dla mnie takim ideałem piękna jest oczywiście…….., moja żona ( nie mogę inaczej, właśnie stoi koło mnie ).
A tak generalnie, to chciałem powiedzieć że nie ma żadnego ideału kobiecego piękna. Dowód, a chociaż by to że już tutaj nie ma jedności co do ideału. Każdy ma jakiś swój typ, a co to oznacza?
Ile oczu, tyle ideałów, w tym przypadku piękności oczywiście.
A tu następny, z niezliczonych rankingów tego typu.
Na uwagę z kolei, zasługuje dziewczyna księcia Anglii, a raczej Jej skok w Top liście. I nie stało się to za sprawą samej dziewczyny czy jej piękna, a raczej dlatego że została dziewczyną księcia. Tak to się niestety kręci.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum