Kwaśniewski słusznie stwierdził, że Fotyga to największa pomyłka dyplomacji.
A co do wytykania przez Kaczora picia Kwachowi na kilku wyjazdach zagranicznych, to jakby ktoś nie wiedział - jest to częścią dyplomacji. Myślę, że panterka, która studiuje stosunki międzynarodowe może się wypowiedzieć w tym temacie jeśli zechce.
Rząd na alkohol ma również przeznaczoną pulę pieniędzy.
Jeśli też chodzi o prowadzenie debaty to scenariusz był tragedią. Zadawanie pytań, czas, odpowiedzi, czas... żałosne. Nie było luźnej rozmowy i wymiany zdań, na które czekali wyborcy.
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-02, 22:02
Cytat:
Ta debata to walka Kwasniewski vs Kaczynski czyli demagogia vs argumenty
To była demagogia vs. demagogia. Wystarczy wspomnieć odpowiedź Kaczyńskiego na pytanie o pomysły na gospodarkę, Kaczyński wypalił - pakiet kluski, a pakiet kluski, to już od dłuższego czasu co najwyżej pakiecik (został poważnie okrojony) na tyle, że teraz nawet sam Kluska nie bardzo chce firmować go swoim nazwiskiem (w którejś wypowiedzi parę miesięcy temu nawet odciął się od niego). Więc jeśli jedynym pomysłem Kaczyńskiego na gospodarkę jest tzw. "pakiet kluski", a TY uważasz to jeszcze za "argument", to ja się zaczynam bać.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-02, 23:14
Ferbik napisał/a:
A co do wytykania przez Kaczora picia Kwachowi na kilku wyjazdach zagranicznych, to jakby ktoś nie wiedział - jest to częścią dyplomacji.
To że toasty i symboliczny alkohol są częścią dyplomacji jest zrozumiałe. Nie jest zrozumiałe brak umiaru w toastach i występowanie publicznie po wypiciu ZBYT DUŻEJ ilości alkoholu. I nie ma tutaj znaczenia czy ktoś brał leki, był osłabiony czy cokolwiek innego. Nie mówimy o młody chłopaku który nie wie jak reaguje na alkohol, tylko o dorosłym mężczyźnie który powinien mieć świadomość jak reaguje na napoje wyskokowe. A to że Aleksander Kwaśniewski niespecjalnie się tym przejmował świadczy fakt, że wiele razy zdarzało mu się za dużo wypić (Charków, ONZ, Białoruś, Ukraina)
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-10-03, 15:07
Administrator napisał/a:
Dobrze zrozumiałem. To Ty nadal nie rozumiesz, że to co uznajesz za argumenty dla mnie może być demagogią i odwrotnie.
Administrator napisał/a:
hajenleet napisał/a:
Kaczynski 1 : 0 Kwasniewski. Jezeli ktos uwaza, ze jest inaczej, to imo demagogia wziela gore nad rozumem.
Nie jestem demagogiem tylko mam inne zdanie niż Ty
Po tym zdaniu wydawalo mi sie, ze nie zrozumiales.
Red: Opowiedzialem sie za PiSem czysto przez historie innych partii.
LiD: Byle SLD, komunisci, wasale Federacji Rosyjskiej... Do tego wiekszosc niezbyt inteligentna. Zlodzieje i aferzysci.
PO: Partia nie jest zla, tylko moim zdaniem ma zlego przywodce.
PiS: Nie jest to partia wolna od wad, jednak mam do nich szacunek, ze chca sprawiedliwosci.
LPR: Jak to powiedzial jeden nauczyciel "nikt tak nie zepsul edukacji do tej pory". Na ostatnich zebraniach sejmu Giertych zachowywal sie jak marionetka SLD. Giertych czasem mowi madrze, czasem plecie glupoty. Do tego Mlodziez Wszechpolska, nazisci i faszysci :S Do tego wszechobecny antysemityzm.
PSL: Najbardziej sprzedajna partia.
Samoobrona: Szkoda slow. Oszolomy i bandyci.
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-03, 15:11
hajenleet A ja nie ufam partiom, które mówią wyłącznie o sprawiedliwości. Śmierdzi mi to postulatami bolszewickimi na kilometr!
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
LiD: Byle SLD, komunisci, wasale Federacji Rosyjskiej... Do tego wiekszosc niezbyt inteligentna. Zlodzieje i aferzysci.
PO: Partia nie jest zla, tylko moim zdaniem ma zlego przywodce.
PiS: Nie jest to partia wolna od wad, jednak mam do nich szacunek, ze chca sprawiedliwosci.
LPR: Jak to powiedzial jeden nauczyciel "nikt tak nie zepsul edukacji do tej pory". Na ostatnich zebraniach sejmu Giertych zachowywal sie jak marionetka SLD. Giertych czasem mowi madrze, czasem plecie glupoty. Do tego Mlodziez Wszechpolska, nazisci i faszysci :S Do tego wszechobecny antysemityzm.
PSL: Najbardziej sprzedajna partia.
Samoobrona: Szkoda slow. Oszolomy i bandyci.
A zastanowiłeś się, ile osób obraziłeś, wypisując te ogólnikowe stwierdzenia???
To może od razu przyjmijmy, że jeżeli ktoś nie jest w/za PIS, to jest - patrz wyżej.
A co byś powiedział, jakbym to samo napisał o PIS-ie, biorąc po trochu z każdej Twojej charakterystyki kolejnych partii???
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-10-03, 17:02
Krzysztof napisał/a:
A zastanowiłeś się, ile osób obraziłeś, wypisując te ogólnikowe stwierdzenia???
To może od razu przyjmijmy, że jeżeli ktoś nie jest w/za PIS, to jest - patrz wyżej.
A co byś powiedział, jakbym to samo napisał o PIS-ie, biorąc po trochu z każdej Twojej charakterystyki kolejnych partii???
Glosuje za partia, ale nie utozsamiam sie z nia. Napisalem tak o partiach, a raczej o ludziach, ktorzy rzadzili i byli w danej partii. Jak powiesz o PiSie, ze to banda debili, to jakos mnie to nie rusza ;x
Nie przesadzaj z obrazaniem innych. Niedlugo nie bede mogl powiedziec, ze nie podobaja mi sie auta renault, bo obraze ich tworcow ;s
Glosuje za partia, ale nie utozsamiam sie z nia. Napisalem tak o partiach, a raczej o ludziach, ktorzy rzadzili i byli w danej partii. Jak powiesz o PiSie, ze to banda debili, to jakos mnie to nie rusza ;x
I bardzo dobrze robisz.
hajenleet napisał/a:
Nie przesadzaj z obrazaniem innych. Niedlugo nie bede mogl powiedziec, ze nie podobaja mi sie auta renault, bo obraze ich tworcow ;s
"wasale Federacji Rosyjskiej... "; "niezbyt inteligentna"; "Zlodzieje"; "aferzysci";
"nazisci"; "faszysci"; "sprzedajna partia"; "Oszolomy"; "bandyci"
Jeżeli dla Ciebie te stwierdzenia są równoznaczne z "nie podobaja mi", to współczuję.
Jest wiele osób (a może większość), należących do tych partii, i nie mających nic wspólnego z w/w przez Ciebie stwierdzeniami. A napisałeś baaaaaaaardzo ogólnie.
Wysłany: 2007-10-03, 19:41
Fakt, moj blad, powinienem skonkretyzowac. Te okreslenia dotycza scisle elity rzadzacej, ktora miala okazje rzadzic.
Red: Opowiedzialem sie za PiSem czysto przez historie innych partii.
W niczym to nie zmienia faktu że opowiedziałas się za PIS więc jestes ich zwolennikiem.
Scharakteryzowałeś LID jako
hajenleet napisał/a:
więc wnioskuję, że dla Ciebie nawet jesli w trakcie debaty Kaczyński by sie pocił, jąkał a na koniec zemdlał to i tak Kwasniewski nie mógłby jej wygrać bo przecież jest twarzą kampanii partii "złodzieji i aferzystów itp".
Co do charakterystyk poszczególnych partii - w większości się nie zgadzam ale każdy ma prawo do swojego zdania. Zgadzam się jednak z tym że wiele osób taką charaterystyką może się poczuć urażonych.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 230 Skąd: z lasu
Wysłany: 2007-10-03, 20:18
Zdaje się, że w tej debacie Kwaśniewski powiedział iż prawo powinno być zliberalizowane!!! Czyli inaczej rzecz ujmując - złagodzone! Po obejrzeniu tego filmu (uwaga zdjęcia drastyczne) wyznaję zasadę oculum pro oculo, dentem pro dente - okiem za oko, zębem za ząb - czyli jestem zwolennikiem kary śmierci w przypadkach, gdy wina zostanie bezsprzecznie udowodniona np. w przypadku mordu dokonanym na dziecku, które utopiono w Wiśle, a "matka" nadzorowała przebieg zbrodni przez telefon... Dla ludzi, którzy dopuszczają się najokrutniejszych zbrodni nie powinno być przebaczenia - mówię to jako katolik... Również żadnego zliberalizowania prawa być nie powinno! Do tej pory m.in. za sprawą rządów lewicy i różowych (lewicujących) to złagodzenie prawa było i doprowadziło to do tego, że przestępcy rządzili na ulicach - tak być nie może, żeby człowiek obawiał się wyjść z psem na spacer lub tego, że jak skutecznie obroni się przed bandziorem to on (nie bandzior) będzie sądzony. PiS to zmienia, a inni nie mają zamiaru, bo chcą być tolerancyjni wobec bandytów... Kwaśniewski wyraźnie przedstawił stanowisko LiD w tej sprawie - prawo powinno być zliberalizowane! Ja się z tym nie zgadzam i uważam nawet, że powinno być jeszcze zaostrzone, i powinno się budować nowe więzienia dla bandytów terroryzujących społeczeństwo! Amen.
_________________ Chcesz być lepiej doinformowany? Przeczytaj sobie o KŁAMCACH
Wysłany: 2007-10-03, 20:31
red napisał/a:
więc wnioskuję, że dla Ciebie nawet jesli w trakcie debaty Kaczyński by sie pocił, jąkał a na koniec zemdlał to i tak Kwasniewski nie mógłby jej wygrać bo przecież jest twarzą kampanii partii "złodzieji i aferzystów itp"..
Zdaje się, że w tej debacie Kwaśniewski powiedział iż prawo powinno być zliberalizowane!!!
Dokładnie powiedział że jest zwolennikiem liberalnego prawa.
Dementi napisał/a:
czyli jestem zwolennikiem kary śmierci w przypadkach, gdy wina zostanie bezsprzecznie udowodniona
Tego to Ci nawet PIS nie wprowadzi. Kary śmierci nie będzie, czy Ci sie to podoba czy nie.
Dementi napisał/a:
Również żadnego zliberalizowania prawa być nie powinno! Do tej pory m.in. za sprawą rządów lewicy i różowych (lewicujących) to złagodzenie prawa było i doprowadziło to do tego, że przestępcy rządzili na ulicach - tak być nie może, żeby człowiek obawiał się wyjść z psem na spacer lub tego, że jak skutecznie obroni się przed bandziorem to on (nie bandzior) będzie sądzony. PiS to zmienia, a inni nie mają zamiaru, bo chcą być tolerancyjni wobec bandytów...
Juz dawno udowodniono ze nie wysokośc kary a jej nieuchronność jest najważniejsza. Czy zapiszemy w kodeksie kare 10 czy 20 lat pozbawienia wolności to nie ma znaczenia jeśli nie zostanie ona wykonana.
Dementi napisał/a:
Ja się z tym nie zgadzam i uważam nawet, że powinno być jeszcze zaostrzone, i powinno się budować nowe więzienia dla bandytów terroryzujących społeczeństwo! Amen.
Tak. Wszystkich do więzień. Zamieńmy całą Polskę w jedno wielkie więzienie...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 230 Skąd: z lasu
Wysłany: 2007-10-04, 15:26
red napisał/a:
Dementi napisał/a:
Zdaje się, że w tej debacie Kwaśniewski powiedział iż prawo powinno być zliberalizowane!!!
Dokładnie powiedział że jest zwolennikiem liberalnego prawa.
Cytat:
J.K.: Otóż panie prezydencie, w pańskiej działalności, jakby w
sposobie działania, długiej, była taka bardzo wyraźna linia -
wetowanie zaostrzeń kodeksu karnego, akty łaski wobec takich ludzi
jak pański partyjny kolega, akty łaski nawet wobec kogoś, kto
zamordował panią, z którą miał dziecko, ona była w ciąży, też
został przez pana wypuszczony z więzienia. Co to w gruncie rzeczy
ma znaczyć, po której stronie pan jest, czy po stronie
przestępców, czy po stronie uczciwych ludzi?
A.K.: Skorzystam z okazji, żeby skończyć tę myśl. Otóż jedno, pan
stawia tezę i już pan w nią wierzy. I druga rzecz, jak się
odpowiada panu, to pan używa takiego sformułowania, że to jest
oczywiste, albo jeszcze lepiej, że jest to oczywista oczywistość.
Jak Kaczyński mówi oczywista oczywistość, to tak jakby Kopernik
powiedział, że tak powiem, o obrotach ciał niebieskich.
J.K.: Wysoko mnie pan ceni, wysoko. Kopernik to wysoko.
Rzeczywiście dzięki. Kopernikański przewrót w polityce.
A.K.: Chce panu powiedzieć... Kopernik w sprawach europejskich i
niemieckich miał zupełnie inne zdanie aniżeli pan, natomiast
wracam...
J.K.: W moim przekonaniu, jak bronił Olsztyna, to nie miał innego
zdania.
A.K.: A moim zdaniem, kiedy nie bał się otwierać świata, nie bał
się otwierać drzwi przed nowymi ideami to był zupełnie inny.
Odpowiedź na pytanie jest następująca ja jestem po stronie prawa,
natomiast absolutnie jestem zwolennikiem...
J.K.: I po stronie Sobotki.
A.K.: Tak jest i Sobotki, bo uznałem, skorzystałem ze swojego
uprawnienia prezydenckiego i zamieniłem mu karę więzienia na
zawieszenie. Do czego miałem prawo, co nie może być kwestionowane.
Natomiast jeśli mnie pan pyta bardziej generalnie, jestem za tym,
żeby prawo w Polsce było bardziej liberalne, a mniej surowe. Żeby
ludzi nie wsadzać do więzienia, ponieważ to jest nieporozumienie i
nikogo to więzienie nie wychowuje. Jak pan zaczynał swoją pracę,
30 tysięcy ludzi z wyrokami prawomocnymi czekało na odbywanie
kary. Dzisiaj jest już 43 tysiące. I to jest wasza polityka karna,
polityka penitencjarna, która prowadzi całkowicie na manowce.
Natomiast ja jestem za prawem bardziej liberalnym, prawda.
J.K.:18 procent to jest liczba, która obrazuje spadek
przestępczości. Wszystkie badania wskazują na to, że ludzie mają w
tej chwili dużo większe poczucie bezpieczeństwa, w niektórych
dziedzinach wykrywalność wzrosła dwukrotnie, ilość spraw na
przykład korupcyjnych prowadzonych przez ABW zakończonych aktami
oskarżenia trzy i półkrotnie, i tak dalej, i tak dalej. Trudno
sobie wyobrazić politykę w tej dziedzinie, gdzie zmiany zawsze są
powolne, bardziej efektywną niż tą, którą my w tej chwili
prowadzimy. Ale gdyby nam pan nie przeszkadzał wtedy, to bylibyśmy
jeszcze dużo, dużo dalej. Dziennik.pl
Nie bój się o to Red czy kara śmierci kiedyś zostanie przywrócona. W pewnym momencie europejczycy kopną to całe lewactwo i ta kara zostanie przywrócona tak jak to jest w USA.
"Juz dawno udowodniono ze nie wysokośc kary a jej nieuchronność jest najważniejsza. Czy zapiszemy w kodeksie kare 10 czy 20 lat pozbawienia wolności to nie ma znaczenia jeśli nie zostanie ona wykonana" - Kiepska ta wasza argumentacja, bowiem wysokość kary całkowicie nie przeszkadza w tym, aby ta kara była nieuchronna i została wykonana! "Tak. Wszystkich do więzień. Zamieńmy całą Polskę w jedno wielkie więzienie"... - Znów te wasze populistyczne hasła nie mające nic wspólnego z rzeczywistością! Straszycie, że wszyscy zostaną zamknięci, a tak naprawdę dobrze wiecie, że jest to nie możliwe! Ludzie (jako większość), bowiem są z natury uczciwi i pospolitymi przestępstwami się brzydzą! Takie argumenty to sobie możecie głosić wśród ludzi niespełna rozumu, a i tam mało kto w to uwierzy!
_________________ Chcesz być lepiej doinformowany? Przeczytaj sobie o KŁAMCACH
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum