R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:17
Debata Kaczyński vs. Tusk
Autor Wiadomość
Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-13, 10:51   

Najlepsze jest też to z całej debaty, że Kaczyński nie mając argumentów na to, co mu Tusk wytykał, zawsze powtarzał: to wasza wina! :P Szkoda, że akurat w tym czasie PiS był przy władzy i był odpowiedzialny za sprawy, które Tusk wytykał Kaczyńskiemu :P

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-13, 11:09   

Tomek
Doskonale rozumiem. Wiem jednak również czym jest polityka, czym są "zaszłości", czym jest akt polityczny, np: spotkanie polityka kandydującego na urząd Prezydenta RP z Eryką Steinbach, czy obecnie urzędującego z Izraelem Singerem. Nie jest nawet ważne, co na tych spotkaniach Tusk, czy Kaczyński powiedzieli. Do tych spotkań po prostu dojść nie powinno.
Podobnie uwagi wypowiadane przez polityków n/t wypędzeń, obozów koncentracyjnych, przepraszania za Jedwabne, "ziem odzyskanych", "ziem utraconych", wywłaszczeń, odszkodowań itp. muszą być bardziej od obiektywnej prawdy, zgodne z polską racją stanu. Ponieważ, nie tylko my tak postępujemy, tak postępują wszyscy.
Bez hipokryzji, z którą jak słusznie zauważasz, mamy tu do czynienia, jesteśmy politycznie bezbronni.
Obiektywna prawda w polityce to idealizm.
Dochodzenie zaś do obiektywnej prawdy, to wysublimowany proces polityczny połączony z grą interesów, pełen zwrotów i manowcy vide sprawa Katynia.
PS.
Tak jak wcześniej twierdziłem, do tej debaty, też nie powinno dojść, a Kaczyński zgadzając się na nią, strzelił sobie samobója!
Postaw piwo autorowi tego posta

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-13, 12:13   

Mateusz napisał/a:
Po za tym Kaczyński wspomniał o PPP (partnerstwo prywatno publiczne) co jest złem.

Mateusz to Twoje zdanie? Że PPP jest złem?

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-13, 12:31   

Zgodzę się, że pod względem wizerunkowym lepszy był Tusk. Jednak chamstwo jego i ludzi z jego sztabu tak mnie drażni, że nie mogę go nawet słuchac. Nie odpowiedział na żadne pytania premiera. Tusk nie ma pojęcia nawet o etykiecie. Jak można zwracać się do urzędującego premiera "panie prezesie", albo "panie Jarku". Tusk jest idiotą. Nie ma siły przebicia. Leją na niego nawet w jego własnej partii. Merytorycznie lepszy był Kaczyński. Tusk nie przedstawił nawet jednego założenia z programu platformy. Po prostu nie da się mówić o czymś czego nie ma.

Ostrzeżenie słowne za chamskie określenia i porównania :!:
(Regulamin Forum Pkt. 7 § 2 Obowiązki uczestników).
Wytykasz komuś brak etykiety, udowadniając samemu jej brak.
Jaro
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2007-10-13, 17:17, w całości zmieniany 5 razy  

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-13, 12:43   

tomow napisał/a:
Jak można zwracać się do urzędującego premiera "panie prezesie", albo "panie Jarku"
Jak można mówić do Tuska non stop "panie Donaldzie"?
Ferbik napisał/a:
Najlepsze jest też to z całej debaty, że Kaczyński nie mając argumentów na to, co mu Tusk wytykał, zawsze powtarzał: to wasza wina! :P Szkoda, że akurat w tym czasie PiS był przy władzy i był odpowiedzialny za sprawy, które Tusk wytykał Kaczyńskiemu :P
dokładnie, przez cały czas to powtarzał
Bardzo jestem ciekawy sondaży poparcia dla partii przeprowadzonych już po debacie. Obstawiajcie, ile PiS straci? imo z dobre 5%

basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 12:45   

Nie wiem Tomow, ale może oglądaliśmy inne debaty.

rhclaus 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-10-13, 12:48   

tomow, ale debata Kaczyński - Kwaśniewski była przecież dawno temu, i pomyliłeś chyba któregoś z nich z Tuskiem.

Mówienie, że Tusk nie był rzeczowy to kuriozjum. To Tusk miał konkretne dane w ręku, a nie mówił o gruszkach na wierzbie.

Cytat:
- 3 miliony mieszkań panie premierze?
- Zrobimy w ciągu 8 lat.
- Ach, zrobicie, dotychczas nie zrobiliście niczego, bo aktualnie buduję się /wymienia liczbę ze statystyk/, czyli tyle samo co i parę lat temu

Takich przykładów jest cała masa.

Litości. To jest the best:

tomow napisał/a:
Merytorycznie lepszy był Kaczyński.

Mogę? Mogę? Ok. Więc... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 15:37   

Zygmunt Stary napisał/a:
Tomek
Doskonale rozumiem. Wiem jednak również czym jest polityka, czym są "zaszłości", czym jest akt polityczny, np: spotkanie polityka kandydującego na urząd Prezydenta RP z Eryką Steinbach, czy obecnie urzędującego z Izraelem Singerem. Nie jest nawet ważne, co na tych spotkaniach Tusk, czy Kaczyński powiedzieli. Do tych spotkań po prostu dojść nie powinno.

Na spotkanie z Eryką Steinbach Tusk został zaproszony przez stację telewizyjną! Znów dajesz się manipulować! Czemu miał się nie zjawić na takim spotkaniu? Czy to od razu oznacza zgodę na jakąś politykę? Wg mnie nie. Takie zacietrzewienie na pokaz budzi tylko mój śmiech, bo nie świadczy o NICZYM.

[ Dodano: 2007-10-13, 16:45 ]
tomow napisał/a:
Zgodzę się, że pod względem wizerunkowym lepszy był Tusk. Jednak chamstwo jego i ludzi z jego sztabu tak mnie drażni, że nie mogę go nawet słuchac. Nie odpowiedział na żadne pytania premiera. Tusk nie ma pojęcia nawet o etykiecie. Jak można zwracać się do urzędującego premiera "panie prezesie", albo "panie Jarku". Tusk jest idiotą. Nie ma siły przebicia. Leją na niego nawet w jego własnej partii. Merytorycznie lepszy był Kaczyński. Tusk nie przedstawił nawet jednego założenia z programu platformy. Po prostu nie da się mówić o czymś czego nie ma.

Chciałem zauważyć, że to premier pierwszy złamał zasady, zwracając się do Tuska "Panie Donaldzie" i od tego zaczęło się zwracanie po imieniu, nie po stanowisku. Chamstwo natomiast to domena PiSu ostatnich dni. Wystarczy wspomnieć konferencję na której pielęgniareczka Szczypińska zarzucała Tuskowi oszukiwanie dzieci. Szczyt chamstwa, podłości i braku kultury. Zresztą u Szczypińskiej to nic nowego, dziwię się, że PiS lubi takim ludziom pozwalać na wypowiedzi publiczne. Żeby było śmieszniej Tusk w ogóle się tą działalnością nie reklamował, a idiotka Szczypińska zrobiła mu tylko darmową reklamę, gratulacje dla debili ze sztabu PiS!!!

Kłamiesz do tego pisząc, że Tusk nie przedstawił żadnego założenia z programu, bo mówił akurat dużo więcej od Kaczyńskiego np. o potrzebie upraszczania procedur czy struktur państwowych. Przeczytaj dokładnie stenogram, bo wydaje mi się, że brałeś jakieś silne psychotropy podczas tej debaty.

Jeśli chodzi o program platformy, którego nie ma, to proszę:
http://www.platforma.org/program/
Jest już tutaj dość dawno, ale powtarzasz te głupoty, że nie istnieje pewnie tylko dlatego, że jesteś zbyt leniwy aby sprawdzić kłamstwa rozsiewane przez PiS i ich pieski. Ewentualnie nie potrafisz posługiwać się internetem w podstawowym zakresie, co też dopuszczam za możliwe.

Ostrzeżenie słowne za chamskie określenia i porównania :!:
(Regulamin Forum Pkt. 7 § 2 Obowiązki uczestników).
Jaro
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2007-10-13, 17:18, w całości zmieniany 3 razy  

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-13, 15:47   

Tomek:
Obrażasz mnie, twierdząc, że daję się manipulować.
Niestety Tomek, ale tym razem to Ty idziesz "w zaparte".
Jakkolwiek podkreślasz, że to Twoim zdaniem.
Niestety mimo "Twojego śmiechu", postawa kandydata na Prezydenta RP, biorącego udział w takim spotkaniu szkodzi polskiej racji stanu.
Może na takie spotkanie iść osoba niższa rangą, np: przewodniczący lub ktoś z jego komitetu wyborczego, ale nie on sam. Protokół dyplomatyczny obowiązuje i kandydatów...
Żenująca była natomiast propozycja byłego prezydenta Kwaśniewskiego(mimo pewnych dobrych intencji), aby Centrum Przeciwko Wypędzeniom zlokalizować we Wrocławiu.

[ Dodano: 2007-10-13, 16:53 ]
Cytat:
idiotka Szczypińska zrobiła mu tylko darmową reklamę, gratulacje dla debili ze sztabu PiS!!

Czy to język, który przystoi na forum?
§ 2 7) Wszystkie treści umieszczane na forum winny zachowywać ogólnie przyjęte zasady kultury i szacunku dla poglądów innych osób. Zabronione jest używanie wulgaryzmów, szykanowania i zwrotów obraźliwych.

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 15:57   

Zygmunt Stary napisał/a:
Czy to język, który przystoi na forum?

Zygmunt: ale jak przed chwilką Tomow napisał, cytuję:
Cytat:
Tusk jest idiotą.

To tego nie skomentowałeś?? HIPOKRYZJA z Twojej strony!!! Nieźli z was obrońcy moralności i zasad.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-13, 16:02   

Tomek:
Nie przeczytałem dokładnie tekstu tomow'a, ale przyznaję Ci rację. Obydwaj przekroczyliście zasady.
Ostatnio zmieniony przez Zygmunt Stary 2007-10-13, 16:04, w całości zmieniany 1 raz  

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 16:03   

Zygmunt Stary napisał/a:
Tomek:
Nie przeczytałem dokładnie tekstu tomow'a, ale przyznaję Ci rację, że obydwaj przekroczyliście zasady.

Okej, może i przekroczyłem, przyznaję, ale odpowiedz SZCZERZE. Czy gdybyś przeczytał post tomowa, to skomentowałbyś go w ten sam sposób bez czytania mojego posta?

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-13, 16:08   

Ma jedno ostrzeżenie, to chyba tak.., gdyba miał dwa(uważam, że to pierwsze dość naciągane) to z pewnością NIE
Ostatnio zmieniony przez Zygmunt Stary 2007-10-13, 16:11, w całości zmieniany 1 raz  

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 16:10   

no widzisz, ja użyłem określenia "idiotka" tylko dlatego, że tomow sobie na to pozwolił, taka eskalacja, ale piszę to zupełnie szczerze, choć faktycznie żałuję, bo głupio to napisałem. Tak czy inaczej obrazuje to sytuację w dzisiejszej polityce w której PiS doprowadza do eskalacji bezmyślnej agresji.

Zedytowałeś posta, przed chwilką widziałem "NIE" :D

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-10-13, 17:22   

Kolejny raz apeluję do Wszystkich o wstrzemięźliwość :!:
Nie dajmy się ponieść frustracji.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi