R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Panterka
2008-05-14, 08:07
Wideoradar na wieluńskich drogach
Autor Wiadomość
Stefan 
Moderator

Piwa: 18/9
Wysłany: 2008-02-04, 00:25   

Materiał TVK zdemaskował wieluńską blachę "ścigacza" EWI X413 - numer rejestracyjny podejrzany (model wyprodukowany w 2007 roku nie powinien miec rejestrcji z układem znaków typowym dla roku 2004, tablica wydana na przełomie 2007/08 roku to coś około EWI 80kG :) )
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2008-02-04, 08:50   

stefan_pol napisał/a:
(model wyprodukowany w 2007 roku nie powinien miec rejestrcji z układem znaków typowym dla roku 2004, tablica wydana na przełomie 2007/08 roku to coś około EWI 80kG )

No właśnie też mi się to podejrzane wydało, ale być może jest tak, że pewne numery zostają zarezerwowane tak jak ma to w przypadku motocykli i numery przydzielane są wtedy wg puli, a nie w kolejności wydawania.

wieluniaczek 
Przyjeżdża na zakupy
czujny obserwator

Piwa: 1/1
Wysłany: 2008-02-04, 10:04   

Ferbik napisał/a:
stefan_pol napisał/a:
(model wyprodukowany w 2007 roku nie powinien miec rejestrcji z układem znaków typowym dla roku 2004, tablica wydana na przełomie 2007/08 roku to coś około EWI 80kG )

No właśnie też mi się to podejrzane wydało, ale być może jest tak, że pewne numery zostają zarezerwowane tak jak ma to w przypadku motocykli i numery przydzielane są wtedy wg puli, a nie w kolejności wydawania.

A nie może być numer użyty po raz drugi ?? (np po sprzedaży auta kupcowi z innego woj.)

Stefan 
Moderator

Wysłany: 2008-02-04, 11:22   

Ferbik napisał/a:
ewne numery zostają zarezerwowane tak jak ma to w przypadku motocykli i numery przydzielane są wtedy wg puli, a nie w kolejności wydawania.
.
To znaczy (w uproszczeniu) iż wszystkie nieoznakowane samochody policyjne w powiecie będą miały tablice zaczynające się od EWI X.... :) to prawie tak jakby na stałe na dachu umieścic "koguta". :)

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-02-04, 11:42   

stefan_pol napisał/a:
To znaczy (w uproszczeniu) iż wszystkie nieoznakowane samochody policyjne w powiecie będą miały tablice zaczynające się od EWI X....

Możliwe, że tak będzie, ale może być chyba również tak, jak pisał wieluniaczek.

mike 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-02-04, 13:00   

stanmarc napisał/a:
mike napisał/a:
Jak dla mnie 7,7s/100km wcale jaj nie miażdży :grin:

Swoją drogą dziwne, że Policja dostała "seryjny" samochód pościgowy :roll: ... S2 już np. nie dogonią :D

Ja tam nigdy nie byłem maniakiem dużych prędkości, powiem szczerze, że nawet nie lubie szybko jeździć :P

Długi 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2008-02-04, 22:39   

Jesli chodzi o numery rejestracyjne to co jakis czas bedą je zmieniać :)

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2008-02-05, 09:41   

stefan_pol napisał/a:
Materiał TVK zdemaskował wieluńską blachę "ścigacza" EWI X413 - numer rejestracyjny......

I dalej w dyskusji;
stefan_pol napisał/a:
To znaczy (w uproszczeniu) iż wszystkie nieoznakowane samochody policyjne w powiecie będą miały tablice zaczynające się od EWI X.... :) to prawie tak jakby na stałe na dachu umieścic "koguta". :)

To ja mam w takim razie prośbę :wink: . Niech dokonają odpowiedniego wpisu, tutaj na tym forum, i w tym temacie, wszyscy ci, którzy uniknęli zatrzymania za szybką jazdę, przez ten właśnie samochód z wideoradarem, dzięki w porę zauważonej rejestracji auta ;) :razz: :D . Wykluczam tu wszelkie kontakty przez CB radio oczywiście :lol: .

Stefan 
Moderator

Wysłany: 2008-02-05, 11:30   

Cytat:
Wykluczam tu wszelkie kontakty przez CB radio oczywiście :lol: .

Sama tablica (nikt nie czyta rejestracji jadącego za nim samochodu - w lusterku) ale użytkownikom CB radia znacznie taka blacha ułatwi robotę. I to głównie ich miałem na myśli. Ponadto w samochodzie policjanci będą w umundurowaniu, a to uwagę zwraca nieco bardziej niż nietypowa blacha. :)

mała errata do tego co napisałem wcześniej
jest EWI X413 powinno byc EWI V413 - ale nie zmienia znaczenia powyższych postów

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-02-05, 11:52   

stefan_pol napisał/a:
(nikt nie czyta rejestracji jadącego za nim samochodu - w lusterku)

Ja czytam :)

Syla 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
SuperStar

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-02-05, 16:00   

Ferbik napisał/a:
Ja czytam

Ja również :)

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2008-02-05, 23:20   

Prawda jest taka że nie ma osoby która chociaż raz w tygodniu nie przekracza prędkości w terenie zabudowanym. Ja zapłaciłem ostatni mandat właśnie dzięki wideoradarowi jadąc trochę ponad 70km/h na trzypasmowe drodze w Rzgowie. Policjanci sami przyznali że przepisów w tym miejscu nie przestrzega nikt. Mnie zainteresowało dlaczego akurat na mnie padło, jechałem środkowym pasem a inne samochody wyprzedzały mnie lewym. Padła odpowiedz: "Bo najszybciej Pan ruszył spod ostatnich świateł" :D

W momencie kiedy przeczytacie rejestrację samochodu w lusterku wstecznym to będzie już znacznie za późno na reakcję.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2008-02-05, 23:56   

A ja myśle że każdy kto jeżdzi po Wieluniu zna nieoznakowane radiowozy więc wystrczy wiedzieć, że trzeba uważać kiedy jedzie za nami nowy czarny passat. I tyle.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2008-02-06, 09:57   

red napisał/a:
A ja myśle że każdy kto jeżdzi po Wieluniu zna nieoznakowane radiowozy więc wystrczy wiedzieć, że trzeba uważać kiedy jedzie za nami nowy czarny passat. I tyle.

A nie prościej jest po prostu przystosować się do przepisów ruchu drogowego :?: :oops: Zyskają wszyscy :) .

Collina 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2008-02-06, 10:44   

nie sądze, bo droga do Poznania, którą pokonuje w niecałe trzy godziny wydłuży mi się do 5! trzeba się tylko czasem zastanowić nad sensownością stawiania niektórych ograniczen prędkości na prostych drogach i do tego dwupasmowych. Ograniczenia powinnny być stawiane tylko w miejscachk gdzie jest to konieczne.

Przecież ostatnio jacys studenci zrobili eksperyment, gdzie drogę z Warszawy do Wrocławia czyli niecałe 400 km, pokonali zgodnie ze znakami w około 12 godzin. Przecież to paranoja!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi