napiszę tyko jedno:
na posty użytkownika yampress nie warto reagować... Ja osobiście od kiedy zaczął wzorować się na źródłach typu polonica.net itp, stwierdzam, że trzeba go traktować jak powietrze i nie dawać mu satysfakcji denerwowania się na idiotyzmy jakie wypisuje...
No i wtóruje mu Zygmunt Stary powołując się na blog Korwina-Mikke. Normalnie autorytet porównywalny do Piłsudskiego, Mazowieckiego czy Jana Pawła II.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-16, 21:22
chlopczyk napisał/a:
Ja osobiście od kiedy zaczął wzorować się na źródłach typu polonica.net itp, stwierdzam, że trzeba go traktować jak powietrze i nie dawać mu satysfakcji denerwowania się na idiotyzmy jakie wypisuje...
2x było zacytowane odnosnie Wałęsy i Geremka z "sławnego portalu". A te 2 posty do 1539, które napisałem sa małym odsetkiem. Chcesz traktuj mnie jak powietrze, nie przeszkadza mi to . Natomiast innym pozwól zadecydować co chcą robić, a nie poddwać ich sprawnej manipulacji w postaci sugestji co mają robić i jak kogos traktować.
A co do pewnych głupich zdań w tym temacie, sa i głupie odpowiedzi na nie.
Może trochę późno, ale dopiero teraz znalazłem czas.... i tak patrzę we wtorkową Gazetę Wybprczą (oczywiście dla yampressa nic nie wartą, bo żydowską), ale widzę tam mnóstwo kondolecnji dla rodziny profesora Geremka: od ambasadora Francji, od prawie wszystkich ministerstw, od wielu prezydentów dużych miast jak np. Wrocławia czy Gdańska, od wielu kancelarii ministerstw, od premiera Donalda Tuska, od.... naprawdę bardzo wiele musiałbym wymieniać... a sisowcy... cisza, bo olał i wyśmiał ich prywatny system lustracji... mały kaczor zwany prezydentem usunął Geremka z Kapituły Odrodenia Polski za to!! a potem śmie mówić, że Geremek był wielki... czego to nie podpowie PR!
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-17, 15:18
Dla kontrastu cytat z Papieża:
Cytat:
"Jego odejście to wielka strata dla świata nauki i polityki w Polsce i w Europie" - napisano w liście kondolencyjnym z Watykanu przesłanym
na ręce nuncjusza apostolskiego w Polsce.
"Jego Świątobliwość Benedykt XVI ze smutkiem przyjął wiadomość o tragicznej śmierci byłego ministra spraw zagranicznych RP, profesora Bronisława Geremka" - napisał w imieniu Benedykta XVI watykański sekretarz stanu kardynał Tarcisio Bertone.
Nie ma to jak miłość do bliźniego ...
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Nie wiem kto i ile zapłacił za tę PROWOKACJĘ!!!, ale z pewnością bezdomny weźmie każdą kasę za stanie z transparentem i śpiewanie...
Widać, że do niczego nie mogą się w tym roku prowokatorzy przyczepić, dlatego wymyślają byłe(? - sic!) słuzby specjalne dla BEZMÓZGOWCÓW taką ŻENADĘ!!!
Swoją drogą zdziwiłbym się, gdyby żadny atak nie nastąpił. Przecież konsekwentnie po udanej pielgrzymce występował on co roku...
Oto niektóre komentarze:
Cytat:
hirsch
Wynajęci przez Urbana menele 2008-07-17 11:30
Bezdomni słuchający RM, chyba w krzakach.Typowa prowokacja, opłacona przez organ Urbana, albo inną swołocz.
Cytat:
niedowiarek 2008-07-17 11:38
trzeba bylo nie budzic tego po prawej, chlopina musial podniesc sie z jakiejs parkowej ławki zeby trzymac taki transparent, cuda-wianki
Cytat:
Pako 2008-07-17 11:41
Te dwa sztajmy nie bardzo wyglądają na słuchaczy Radia Maryja. Raczej na ludzi, którzy siedzieli na ławeczce pod sklepem popijając Mamroty. Pewnie dostali kasę na dwa następne Mamroty od ludzi z Gazety za to że staną na chwilę pod kościołem z tą szmatą i już mamy artykuł.
Cytat:
bobik
Zwykła koszmarna prowokacja Gazety Wyborczej przeciwko Radiu Maryja! 2008-07-17 11:58
Zwykła koszmarna prowokacja Gazety Wyborczej przeciwko Radiu Maryja! Innych dziennikarzy tam nie było? Tylko ta jedyna „prawdomówna gazeta” i jej „obiektywni dziennikarze” i oczywiście transparent o niegodnych katolików treściach? Nadal chyba ludzie pokroju Maleszki działają w Wyborczej i jedyne co mają na myśli, to prowokacja.
Cytat:
Pomorznin444 2008-07-17 12:16
Jestem słuchaczem Radia Maryja i uważam ,że jest to prowokacja
wymierzona w Rodzinę Radia Maryja
Polacy obudzcie się, nie widzicie że to prowokacja, żeby oczernić moją Rodzinę Radia Maryja.
Zaden słuchacz Radia Maryja nikomu nie życzy żle ale przeciwnie
modlimy się za wrogów i ludzi którzy o nas żle mówia.
Zauważyłem, że Zygmunt wszystko na co nie ma logicznego wytłumaczenia nazywa prowokacją.
A że prowokatorów i ich pomysłów jest wiele, to i wyjaśnień logicznych brak.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-17, 22:30
Panowie naprawdę nie macie się czego czepić. Wyobraźcie sobie taką scenkę: Oto dwóch ludzi ustawia się w środku miasta z transparentem - "Wszyscy Min SZ od roku 1989 to agenci" i wszystkim przechodniom podają się za fanklub Szkła kontaktowego i TVN24. Łykacie to?
Nawet jeśli uznamy, że słuchacze RM nie uważali Geremka za osobą działająca w pierwszej kolejności w interesie RP, to trudno po wystąpieniu 2 ludzi, których tożsamości nawet nie znamy (żeby było trudniej są bezdomni) , uznwać to za oficjalne stanowisko kogokolwiek poza tymi 2 osobami...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-22, 10:58
A ja dodam cytat z forum katolik.pl (dopisany przez stałego uczestnika wielu dyskusji)
Cytat odnosi się do wątpliwości co do tego, czy to ludzie z RRM sa autorami tego transparentu:
Cytat:
hmmmmmm.....mam pewne wątpliwości. Moja ciocia (fanka RM) była ostatnio na Jasnej Górze ze swoją ekipą RM i mówiła że 1szy raz było jej naprawdę głupio bo ludzie cieszyli się ze śmierci Geremka. Nie znam całej prawdy o tej demonstracji ale cieszę się że nie popierasz tego typu postaw.
Pozdrawiam
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Ńie dziwię się, ze o. św. Benedykt XVI zasmucony był tą śmiercią, jeśli wiedział, że Geremek był masonem. Czy Ty wiesz co dzieje się z duszami masonów po śmierci?
art-33
Cytat:
Jeśli masoni posiadają duszę, to ta pewnikiem idzie do „masońskiego nieba” .
Cytat:
Jako sympatyk Radia Maryja, też jestem optymistką, gdyż wierzę w Miłosierdzie Boże. Jednak w to, ze jest jakieś niebo dla masonów trudno mi uwierzyć.
Cytat:
z tego co wiem masoneria to organizacja tajna, a wiedzą kto jest w masonerii tylko ci ktorzy są na wyższym stopniu wtajemniczenia niż reszta którą rozpoznaje... skoro ty wiesz że B. Geremek był w masonerii oznacza że ty też jesteś w masonerii stopień wyżej niż był B. Geremek.
Cytat:
z tego co wiem masoneria to organizacja tajna, a wiedzą kto jest w masonerii tylko ci ktorzy są na wyższym stopniu wtajemniczenia niż reszta którą rozpoznaje... skoro ty wiesz że B. Geremek był w masonerii oznacza że ty też jesteś w masonerii stopień wyżej niż był B. Geremek.
To jest naprawde dobre
Jako niewtajemniczony chciałbym wiedzieć co się dzieje z duszą masona po śmierci
to że grzybki działają na mózg wiedziałe, ale że rydze i aż tak?
Zygmuncie Stary, trzeba jasno stwierdzić, że banda z radia maryja zakłóciła pogrzeb Profesora i tyle. I jeśli co trzymali ten transparent byli wynajęci, to właśnie przez księdza redaktora. Była ostatnio pielgrzymka tych fanatyków, to padło zarządzenie z ambony, dajcie renciny na tackę, bo wynajmuje żulków i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum