ja planuje zakupic gitare basowa i zaczac uczyc sie grac (jakies prywatne lekcje).
Tylko nigdy nie gralem na gitarze i nie wiem czy sie za to zabierac ochota jest ale nie wiem czy to nie slomiany zapal
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-05-09, 15:48
ninja1990 napisał/a:
ja planuje zakupic gitare basowa i zaczac uczyc sie grac (jakies prywatne lekcje).
Tylko nigdy nie gralem na gitarze i nie wiem czy sie za to zabierac ochota jest ale nie wiem czy to nie slomiany zapal
Prywatne lekcje to najlepszy sposób na początek. A motywację musisz miec w środku
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Kilka lekcji musialbym wziac bo w zyciu nie gralem na gitarze pare razy tylko "poszarpalem" struny chcialbym kupic gitare basowa ale mam watpliwosci bo nie wiem jak ona brzmi na zywo i czy by mi sie to spodobalo. Chcialbym miec na 1 dzien gitare w domu i troche pograc i wtedy zobaczyc co i jak no ale tak sie raczej nie da
Ja też nie grałem, kumpel mi pokazał jak się łapie 2 chwyty i reszta w domu:) A na żywo to brzmi różnie, zależy od sprzętu i jego ustawień. A co chcesz grać? Co do zakupów to szukaj używek, ja kupiłem super bas za grosze, niestety już sprzedany (czego żałuję, chociaż przy sprzedaży jeszcze sporo zarobiłem;)).
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-05-09, 21:07
Prywatne lekcje są o tyle ważne, że na dzień dobry uczą dobrych nawyków (i oduczają złych)
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Ja też nie grałem, kumpel mi pokazał jak się łapie 2 chwyty i reszta w domu:) A na żywo to brzmi różnie, zależy od sprzętu i jego ustawień. A co chcesz grać? Co do zakupów to szukaj używek, ja kupiłem super bas za grosze, niestety już sprzedany (czego żałuję, chociaż przy sprzedaży jeszcze sporo zarobiłem;)).
ale od poczatku uczyles sie grac na basie ? czy miales jeszcze wczesniej inne doswiadczenia z gitara np klasyczna ?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-05-25, 15:28
Zespół "Tadeusza Nic Nie Rusza" działający przy Wieluńskim Domu Kultury poszukuje gitarzysty basowego, najlepiej z Wielunia i chodzącego do Gimnazjum lub wybierającego się do LO na Nadodrzańską.
Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 103 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-08, 22:24
Ja też gram, trochę na gitarze, trochę na basie, trochę na bębnach i trochę na nerwach już sam nie wiem co lubie najbardziej ale raczej pałeczki były mi pisane, tak czy siak, grać trzeba bo co tu innego robić...
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2010-06-08, 22:34
A ja gram na wielu instrumentach:) Keyboard, djembe, kalimba, caxixi, djabara. Instrumenty afrykańskie z wyjątkiem keyboardu.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum