Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2007-11-26, 19:41
mareks napisał/a:
Tacy mali a na tak duże tematy a jakie ja czy Wy macie pojecie co tak naprawde dzieje sie na gorze i o co jest ta gra.
Trochę luzu.
Jakbyś nie zauważył to jest forum. Na forum się rozmawia. Rozmowa to dialog. Dialog polega na wymianie poglądów. Tylko świnia nie ma i nie zmienia swoich poglądów. Rozumiesz czy za szybko
Żeby nie było nie na temat... To właśnie tacy mali powinini dyskutować i patrzeć takim dużym na ręce...
Ps. O mnie można powiedzieć wiele rzeczy... Ale malutki to ja nie jestem...
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-26, 20:11
Tomek napisał/a:
Po prostu jako fachowiec od spraw związanych ze służbami jest dla mnie ZEREM, dlatego nie widzę nic złego w tym, że PO też go nie chce w komisji. Ten gość w pewnym momencie nawet z Olszewskim czy z PC się kłócił!
Po pierwsze - to że się kłócił z kimkolwiek nie oznacza że się nie nadaje, a nawet w najmniejszym stopniu o tym nie przesądza.
Po drugie - skoro Maciereiwcz jest zerem, to jakie kompetencje ma pan Rakoczy (PSL)?
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Zgadzam się że po to jest forum z samej nazwy aby dyskutować.Tylko na Boga czy trzeba używać tak wielkich słów czerpanych z mediów .Piszmy spokojnie jakie są nasze odczucia. Jakie są nasze wrażenia a nie powtarzajmy to co jest już napisane w mediach które biorą za to pieniądze.
Koniec dyskusji politycznej z Tobą red!
Możemy rozmawiać, ale w innych wątkach.
Nie będe z tego powodu płakał. Uważam to za przejaw braku argumentów. Tym bardziej że nie za bardzo dopatruje sie w moich postach filozofii Kalego.
Aha - jeszcze jedno. Od pisania pogrubiona i powiększoną czcionką Twoje pseudoprawdy nie staną sie bardziej prawdziwe (a raczej mniej nieprawdziwe).
A ogólnie proponuję więcej luzu. PO jeszcze na dobre nie zaczęła rządzić a juz sie jej wytyka rózne takie nie-wiadomo-co. A to szef MSZ nie ma kompetencji (a jako szef MON w rządzie PIS mial), a to za mało członków w komisjach, a to nie ten skład komisji, a to minister sprawiedliwości bronił przestępców jako adwokat (tak jakby miał ich oskarżać)... HALO ZWOLENNICY PISu POBUDKA PO wygrało wybory i to oni rozdają karty
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-27, 07:51
ourson napisał/a:
Tomek napisał/a:
Po prostu jako fachowiec od spraw związanych ze służbami jest dla mnie ZEREM, dlatego nie widzę nic złego w tym, że PO też go nie chce w komisji. Ten gość w pewnym momencie nawet z Olszewskim czy z PC się kłócił!
Po pierwsze - to że się kłócił z kimkolwiek nie oznacza że się nie nadaje, a nawet w najmniejszym stopniu o tym nie przesądza.
Po drugie - skoro Maciereiwcz jest zerem, to jakie kompetencje ma pan Rakoczy (PSL)?
Nie pisałem o kompetencjach, tylko raczej o stylu i dotychczasowych doświadczeniach z tym człowiekiem. Służby wymagają dyskrecji, spokoju i opanowania. Macierewicz w każdym z tych punktów dał popis czegoś zupełnie odwrotnego.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Jacek Karnowski: Grzegorz Napieralski, Sekretarz Generalny Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Dzień dobry, panie pośle.
Grzegorz Napieralski: Dzień dobry, panie redaktorze, dzień dobry państwu.
J.K.: Panie pośle, Elżbieta Chojna-Duch została wiceministrem finansów w rządzie Platformy i PSL-u. No, to jest osoba związana z lewicą, bo była kiedyś zastępczynią choćby Grzegorza Kołodki. Platforma sięga po kadry lewicy?
G.N.: To, że Platforma ma problemy z kadrami, to my wiemy od dawna, natomiast jest wielu fachowców w Polsce, którzy przez wiele lat byli doceniani i mam nadzieję, że Platforma zrobi tą dobrą rzecz, że też ich doceni. I oby to było nie to, co pan redaktor powiedział jednak, że brakuje tych kadr.
[...]
J.K.: A może mamy trójkoalicję, tak jak mówi były premier Jarosław Kaczyński, PO-PSL-LiD?
G.N.: Nie, nie, nie, nie, to jest nadużycie, absolutnie nie ma żadnej koalicji
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-04, 16:00
LoL. Babka kiedyś współpracowała z ludźmi z SLD to oznacza dzisiaj koalicję PO z LiD. Naprawdę porażający jest poziom waszej argumentacji. Porażający żenadą. Zapomniałeś dopisać, że babka jest gigantyczną aferzystką bo kiedyś wynajęła mieszkanie i nie zapłaciła z tego podatku
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Tomek:
Czy mam Ci przypomnieć niektóre Twoje posty dotyczące ludzi powiązanych niegdyś z PZPR, a później współtworzących władzę PiS? Zwykle czyniłeś z tego zarzut?
Czyżby Tobie też udzieliła się "mentalność Kalego" w ocenie PiS i PO?
I nie mów mi, że SLD, to nie PZPR, bo zaraz wymienię Ci PZPR-owców, a nawet WSI-owców.
Chyba, że tego, czego oczekiwałeś po PiS-ie, nie oczekujesz po PO?
Tomek, daj spokój Zygmuntowi. On jak coś sobie ubzdura to chożby nie wiem co będzie w to wierzył...
Zygmunt Stary napisał/a:
Czy mam Ci przypomnieć niektóre Twoje posty dotyczące ludzi powiązanych niegdyś z PZPR, a później współtworzących władzę PiS? Zwykle czyniłeś z tego zarzut?
Takie informacje pojawiały się bodajże tylko jako kontrargument wobec zarzutów ze strony PIS że PO tworzą osoby związane kiedyś z PZPR i miały pokazać, że nie tylko w Po znajdują sie byli PZPRowcy ale również i w innych partiach (np w PIS).
Zygmunt Stary napisał/a:
Jak sie udzieliła komus to tylko Tobie.
Zygmunt Stary napisał/a:
I nie mów mi, że SLD, to nie PZPR, bo zaraz wymienię Ci PZPR-owców, a nawet WSI-owców
No i co w związku z tym? PIS tez wspomagają byli PZPRowcy (pewnie w mniejszym stopniu niż SLD) a czy to znaczy że PIS = PZPR?
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-04, 20:36
Zygmunt Stary, różnica między PO i PiS jest taka, że PO nie zapowiadała dekomunizacji i walki z układem. Z tego powodu dobór kadr może być znacznie swobodniejszy niż w przypadku PiS, gdzie nominacja osób powiązanych z PZPR musiała budzić w najlepszym wypadku brak zrozumienia dla decyzji kadrowych...
red, nie da się ukryć że SLD to spadkobierca PZPR. Głównie w zakresie majątkowym. Skład osobowy się zmienia, wiadomo, ale rodowód partii jest jaki jest.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
...PO nie zapowiadała dekomunizacji i walki z układem.
Zgadzam się Tobą, a działania jej zdają się potwierdzać, że wręcz przeciwnie, PO wraca do starych wypróbowanych wzorów, przywracając ludzi z układu(WSI) na najwyższe stanowiska...
Wysłany: 2007-12-05, 10:35
Zygmunt Stary napisał/a:
Tomek:
I nie mów mi, że SLD, to nie PZPR, bo zaraz wymienię Ci PZPR-owców, a nawet WSI-owców.
Chyba, że tego, czego oczekiwałeś po PiS-ie, nie oczekujesz po PO?
Zarzut czyniłem z przynależności do PZPR i konformizmu wobec ówczesnych władz (Kryże) lub oczywiście współpracy jako TW. Nie czyniłem nikomu zarzutu ze współpracy zawodowej z ludźmi z SLD czy byłymi członkami PZPR, tak więc to nie ma nic wspólnego z mentalnością Kalego.
Cytat:
Cytat z wypowiedzi studentów Wydziału Prawa UW z netu
Oj,kiedy pr.finansowe bylo pisemne pani profesor była legendarną boginią Hel z krainy piekieł znanej wsród germanskich plemion. To ona rządziła tym kto dostąpi zaszczytu zdawania egzaminu ustnie a kto nie,skupiała w sobie władzę absolutną w zakładzie prawa finansowego. Ale do rzeczy: pani profesor jest sprawiedliwa i co najwazniejsze ma klase. Nie wiem jak to robi,ale nawet jak jest pelna sala ludzi to wszyscy siedzą cicho.
dawną współpracę. Uważam, iż Pani Profesor to idealny promotor dla pracującego studenta.Wymagająca ale sprawiedliwa.Obrona to była czysta przyjemność. Zdaję sobie sprawę że moich ocen wielu studentów Prawa może nie podzielać.
To sie nazywa to "coś". No i jak kolega poprzednio wspomnial, profesor Chojna-Duch to rzeczywiscie kobieta o wyjątkowej urodzie i roztaczająca wokol siebie mgłe tajemnicy.
Podczas realizacji programu w TV rozmawiałem z Panią Minister nt. podatkowe przy bliższej wymianie zdań zyskuje- fachowiec.
Co do współpracy z Kołodką to profesjonalnie
Cytat:
Elżbieta Chojna-Duch jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Na początku lat 90. wraz ze swoim bratem Bogdanem Chojną tworzyła holding Business Foundation - była współzałożycielką i członkiem zarządu Business Foundation Centre, firmy doradczej pomagającej inwestorom zagranicznym. Została też wtedy współwłaścicielem agencji Inter-Arex zajmującej się produkcją i dystrybucją filmów informacyjnych na kasetach wideo. Jednocześnie od 1990 r. Chojna-Duch była ekspertem sejmowych komisji samorządu terytorialnego oraz budżetu i finansów.
Od 1992 r. pracowała w komisji kodyfikacyjnej prawa bankowego i w radzie naukowej przy prezesie NBP. Od czerwca 1992 do kwietnia 1993 r. była doradcą prezesa Państwowej Agencji Inwestycji Zagranicznych (stanowisko to zajmował wtedy jej brat - Bogdan Chojna).
Od czerwca 1994 do listopada 1995 r. objęła fotel wiceministra finansów w resorcie kierowanym przez Grzegorza Kołodko.
Złożyła dymisję krytykowana za wypowiedzi o możliwości wstrzymania podwyżek dla budżetówki oraz za niejasności dotyczące wynajmu mieszkania w Warszawie, w którym grupa Wietnamczyków urządziła nielegalną centralę telefoniczną. W 1996 r. została wyznaczona przez Ministerstwo Finansów do rady nadzorczej TUiR Warta. Ostatnio kierowała zakładem prawa finansowego na Wydziale Prawa i Administracji UW.
Jej mężem jest Jacek Duch. Na początku lat 80. wspólnie prowadzili gospodarstwo rolne w gminie Grodzisk Mazowiecki wyróżniane przez gminę za najlepsze plony zboża z hektara i najbardziej estetyczne obejście. Jacek Duch był na początku lat 90. w kierownictwie firmy komputerowej Oracle. Obecnie jest prezesem Prokom Internet i członkiem zarządu Prokom Software. W tym roku został członkiem rady nadzorczej Banku Pocztowego.
Więc jeśli jedyny zarzut wobec niej to współpraca z Kołodką to ja w jej imieniu dziękuję za komplement
Nie wiem skąd te cytaty, bo zrezygnowałeś z podawania źródeł.
Ale dzisiaj media funkcjonują w myśl zasady:
"Ciągle nas atakowano, że nieuczciwie i nieustannie krytykujemy rząd, a więc od dzisiaj zdecydowanie zajmiemy się opozycją..."
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-07, 00:37
Zygmunt wiesz dlaczego wolne media (czyli spółki bez udziału skarbu państwa) będą zawsze atakować PIS? Bo sami sobie na to ciężko zasłużyli przez ostatnie 2 lata. Dodatkowo nie wyciągnęli żadnych wniosków po przegranej i z dnia na dzień pogrążają się coraz bardziej. Jeżeli tego nie rozumiesz to znaczy że żyjesz w jakimś innym świecie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum