Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-19, 17:17
Wpis Morgotha nie zostanie usunięty. Geneza tekstu jest powiązana z tematem Lecha Wałęsy i TW ps. Bolek oraz toczącą się w tym temacie dyskusją. Nie widzę powodu do przesuwania tego postu do nowego wątku (chyba, że dyskusja nt współpracy braci Kaczyńskich z SB się rozwinie), a już tym bardziej do jego usunięcia.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Wyszkowski oskarżał również Niezabitowską. I nic jej nie udowodniono, a on sam przegrał proces.
Andrzej Gwiazda próbował oczernić Bogdana Borusewicza. Oczywiście gdy zażądano od niego dowodów nie przedstawił nic.
Liczą się dowody, bardzo proszę: pokażcie mi czarno na białym dowody współpracy Wałęsy, pokażcie wszystkie materiały na jego temat, które IPN ma w swoich archiwach. Zobaczę i dopiero wtedy uwierzę.
Najlepiej głośno szczekać i rzucać bezpodstawnymi oskarżeniami. Najpierw powinno się zdobyć i opublikować dowody winy.
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
I nie chodzi mi o sarkazm, ale, że wogóle można takie słowa o sobie napisać...
Nie potrafię tego zrozumieć.
Tak jak i tego:
Cytat:
Polak musi być świnią, poniewaź się Polakiem urodził - napisał Czesław Miłosz w eseju "Prywatne obowiązki" (Paryż 1972).
Cytat:
Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem.
Wiesz, Zygmunt, niektórzy piszą otwarcie o sobie że są antysemitami, więc...
Naród polski jest bardzo specyficzny - przez wieki zaszkodził sobie i Polsce bardziej niż zrobiły to inne narody i państwa.
Sarkazm sarkazmem, ale miłością tego narodu nie darzę. Za głupotę, uprzedzenia rasowe/religijne, za kłótliwość, lekkomyślność i wybuchowość, a także za czasami zbytnią dumę.
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Wałęsy niestety nikt nie może obronić. Nawet dla jego wielkich wielbicieli z tamtego okresu jest oczywiste, że Lech Wałęsa miał służbowe kontakty z SB i UB. Potwierdza to prawie całe otoczenie Solidarności z tego okresu. Od p. Walentynowicz, przez Gwiazdów po Wyszkowskiego.
O żesz... jeszcze tylko w tych Twoich nazwiskach brakuje kaczorów i bizznesmena rydzyka, żeby bluzgać na Wałęsę.
Wałęsa nigdy nie zaprzeczył, że miał kontakty z SB. Przecież był tam przesłuchiwany!! Nie prawdą jest natomiast, że Wałęsa był Bolkiem. Prawdopodobieństo tego jest takie same, jak to że kaczory to inteligentni ludzie i mają po 1,80 m wzrostu.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-20, 12:38
Chłopczyku, spróbuj nie używać sarkazmów. Pisze o ludziach, symbolach pierwszej solidarności. Jeśli kogoś pominąłem z ważnych postaci to napisz. Kto strajkował z Wałęsą i ma o nim dobre zdanie?
Kuroń, Geremek, Michnik, Borusewicz, Wujec, Niesiołowski... itd
Ale możesz o nich nie wiedzieć, bo u redaktora rydzyka o nich się za bardzo nie mówi...
Wysłany: 2008-07-20, 22:30
Który z nich pracował w stoczni?? To są osoby które wspomogły strajk! Tak jak bracia Kaczyńscy, Olszewski, Hall, Mazowiecki itd. W stoczni początek Wałęsy znają tylko Ci o których ja pisałem. Uznajesz mnie za głupca i myślisz, że tego nie wiem. Żaden z wyżej przez Ciebie wymienionych nie był na spotkaniach początku "Solidarności". Znają Wałęse jako człowieka zaciętego i dązącego do celu!!! Jednogłośnie mówią o niejawnych jego kontaktach z SB. Między innymi sprawa jego wizyty w Komendzie Milicji w Gdańsku.
Kaczyńscy, Olszewski wspomagali strajk? Jak? Gdzie? Kiedy? Chyba przy tworzeniu nowego łiskasa!
tomow napisał/a:
Uznajesz mnie za głupca i myślisz, że tego nie wiem. .
Skoro tak stawiasz pytanie, muszę odpowiedzieć twierdząco. I wszystkich pozostałych, którzy wierzą w przywództwo małych braci i ich dążenie do władzy absolutnej bez względu w jaki sposób tego mają dokonać.
A co do faktów, to m.in. Borusewicz był głównym organizatorem strajku w Gdańsku. Owszem, Gwiazdowie, a Walentynowicz była tylko pretekstem, więc nie wiem czy wiesz ona osobiście ani nie była organizatorką, ani wielką uczestniczką.
A kiedy Wałęsa został prezydentem chcieli coś na tym skorzystać, jednak on nie widział dla nich miejsca w "elicie" i wymienieni spiknęli się razem z kaczorkami, którzy też mieli jakieś komleksy i postanowili niszczyć wszystkich po drodze....
Wysłany: 2008-07-21, 22:18
Jarosław Kaczyński był pośrednikiem pomiędzy Wałęsą, a ludnością Warszawy, a Lech wspomagał ze strony prawniczej organizatorów strajku. Wiem to dokładnie. Pani Walentynowicz ma wykształcenie podobne do Wałęsy i na starcie strajku znaczyła tyle samo co on. Dzięki swojej osobowości Wałęsa został liderem strajku.
Kompleksy to mają ludzie, którzy nic nie osiągneli. Lista osiągnięć braci Kaczyńskich jest tak długa i obfita w chlubne historie, że na pewno nie mają kompleksów.
Gwiazdowie czują się dotknięci tym, że istniała lepsza i gorsza "Solidarnośc". Oni są biedni, a inni którzy zrobili nie więcej od nich pławią się w luksusach. To też jest powód nienawiści do Wałęsy. Po prostu zostali przez niego zostawieni i porzucenie. A oni mu kiedys zaufali.
ja uważam że dzisiaj, po tylu latach od okrągłego stołu rzeczywiście trudno jednoznacznie stwierdzić czy Wałęsa był agentem. Pojawiają sie jednak w jego biografii fakty niezaprzeczalne które wskazują na to że coś z SB go łączyło.
warto obejrzeć film,, Polscy bohaterowie walki z komunizmem" który daje poniekąd do myślenia na ten temat
http://video.google.pl/vi...SF4-i2wLfrpSWCg
Kompleksy to mają ludzie, którzy nic nie osiągneli. Lista osiągnięć braci Kaczyńskich jest tak długa i obfita w chlubne historie, że na pewno nie mają kompleksów.
Gwiazdowie czują się dotknięci tym, że istniała lepsza i gorsza "Solidarnośc". Oni są biedni, a inni którzy zrobili nie więcej od nich pławią się w luksusach. To też jest powód nienawiści do Wałęsy. Po prostu zostali przez niego zostawieni i porzucenie. A oni mu kiedys zaufali.
Największym życiowym osiągnięciem jarusia była posada premiera, którą zawdzięcza gwałcicielom z samopomocy i lidze ppotworów romana. Próbował stworzyć państwo sterowane przez partię (czy my już tego nie przerabialiśmy czasem??), ale nawet te przystawki się zorientowały, że ten gość ze swoimi zapędami jest groźny i poszły na góry przegrane wybory. Inną rzeczą jaką osiągnął jaruś, to wizyty w SB, w dwa dni po wprowadzeniu stanu wojennego i rozumiem, że tu był ten jego kontakt między stoczniowcami, a ludnością Warszawy, tylko pod hasłem ludność należy rozumieć funkcjonariuszy państwowych.
Lesiu dawał porady prawne? Komu? Bo o ile wyczytałem z różnych źródeł, w stoczni go nie widziano, a radami prawnymi służyli właśnie Geremek i Mazowiecki oraz Borusewicz. Więc przestań bredzić o zasługach kaczorów w latach 80-tych, bo takowych nie było. byt wielkimi byli tchórzami, żeby się wychylić spod fartuszka mamusi.
A co Gwiazdów sam napisałeś, że wszystko co robią to z zemsty i żąlu, że innym się udało coś w życiu osiągnąć, a oni zostali do dziś zwykłymi stoczniowcami. Tym bardziej, na to co mówią trzeba brać ogromny margines. Tyle tylko, że znaleźli sojuszników w postaci małych braci, którzy powtórzą, wyolbrzymią i dodadzą swoje, żeby tylko zniszzcyć przeciwników politycznych. A mają takie środki przekazu jak telewizja pisowska pod redakcją Koteckiej i Urbańskiego, bubel zwany Wprostem czy kumpla rydzyka.
Tam można opluwać wszystkich w dowolny sposób i bez żadnych umiarów
Wysłany: 2008-07-23, 21:30
To ty plujesz na wszystkich!!! Twoje wypowiedzi są niedopuszczalne. Powinieneś choć raz dostać ostrzeżenie za obrażanie wszystkiego co jest przeciwko PO. Co do Wałęsy to polecam film: Plusy dodatnie, plusy ujemne, tu jest link: http://video.google.com/v...871331576782926
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum