R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ourson
2009-05-11, 12:13
Połowa Polaków boi się ataku Rosji
Autor Wiadomość
siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-08-30, 00:28   

Administrator napisał/a:
1. Potrzebują kasy
Podobno mają 600 mld dolarów rezerw
Postaw piwo autorowi tego posta

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-30, 06:44   

Administrator napisał/a:
Bez obaw nic nie zakręcą
1. Potrzebują kasy
2. To nie jest takie proste ze względów technicznych

Wystarczy że znajdą innego odbiorcę... na nasze nieszczęście mają takiego pod bokiem. CHINY wezmą wszystko.
Natomiast względy techniczne... kwestia roku, dwóch lat.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2008-08-30, 11:00   

gregg napisał/a:
TO ŻE BEDZIEMY MIELI KRYZYS ENERGETYCZNY JAKIEGO JESZCZE DO TEJ PORY NIE BYŁO!!! :evil: :evil: :evil:

To czemu poprzednie rządy m.in SLD nie zdecydowały się na budowę elektrowni jądrowej, już nie mówię o wiatrowych czy wodnych?

Kiedyś zainteresowała mnie produkcja energii poprzez wiatraki, a obecne przepisy nie zachęcają tj. prąd który wyprodukuję muszę oddać najpierw do sieci ogólnokrajowej a następnie odkupuję go, oczywiście umarzają mi moje zobowiązania a nawet zwracają pieniądze gdy wyprodukuję więcej energii niż zużyję.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2008-08-30, 11:29   

Gdyby nie rządy SLD rura z Norwegii już mogła być czynna.A teraz jak to się mówi po ptokach.

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-30, 12:36   

Gdyby nie rządy PiSu i PO nie byłoby żadnych gróźb wobec Polski.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2008-08-30, 13:00   

gregg napisał/a:
Gdyby nie rządy PiSu i PO nie byłoby żadnych gróźb wobec Polski.

Niestety, taka jest prawda :|
Mnie nasuwa się na usta takie niewinne porównanie do całego tego zamieszania i postawy naszego kochanego państewka. Otóż, można nas porównać do………. małego, podwórkowego kundla, co to pośród rasowych, dużych psów robi najwięcej hałasu, mało znaczącego, dodajmy hałasu.
Obrońcy uciśnionych się ch.o.l.e.r.a. znaleźli, a we własnym grajdole odnaleźć się nie mogą, ale mamy prawicę, to broń nas Panie Boże bo czarno to widzę.

PS. Przepraszam Wszystkich, którzy mogą poczuć się urażeni powyższym porównaniem.

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Piwa: 3/1
Wysłany: 2008-08-30, 13:46   

Sylwek napisał/a:
To czemu poprzednie rządy m.in SLD nie zdecydowały się na budowę elektrowni jądrowej, już nie mówię o wiatrowych czy wodnych?

Kiedyś zainteresowała mnie produkcja energii poprzez wiatraki, a obecne przepisy nie zachęcają tj. prąd który wyprodukuję muszę oddać najpierw do sieci ogólnokrajowej a następnie odkupuję go, oczywiście umarzają mi moje zobowiązania a nawet zwracają pieniądze gdy wyprodukuję więcej energii niż zużyję.

Elektrownie wiatrowe czy wodne nie zaspokoją naszych potrzeb energetycznych. To nie Norwegia.
Co do siłowni jądrowej, to po Czarnobylu nie chciało jej społeczeństwo polskie. Zresztą po dziś dzień utrzymuje się niechęć. Sami sobie jesteśmy winni, a przyszłe pokolenia będą płacić za błędy swoich ojców.

Trzeba zacząć myśleć na przyszłość, bo np. złoża węgla brunatnego w okolicach Bełchatowa powoli się wyczerpują i nie ma jasnej decyzji co stanie się z elektrownią po wykorzystaniu złóż. Im szybciej rozpoczniemy budowę elektrowni atomowej, tym szybciej zaczniemy się uniezależniać od dostaw energii z zagranicy.
Pozostaje jeszcze kwestia ropy naftowej i gazu.

miko 005 napisał/a:
Obrońcy uciśnionych się ch.o.l.e.r.a. znaleźli

Ciekawe czy nie skamlelibyśmy o pomoc gdyby to nasze państwo było zagrożone/najechane.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2008-08-30, 13:59   

Gdyby nie rządy PiSu i PO nie byłoby żadnych gróźb wobec Polski-napisał Gregg.

Faktycznie gdyby rządził Jaruzelski to żadnych gróżb by niebyło.

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-30, 14:03   

mareks napisał/a:
Gdyby nie rządy PiSu i PO nie byłoby żadnych gróźb wobec Polski-napisał Gregg.

Faktycznie gdyby rządził Jaruzelski to żadnych gróżb by niebyło.

Faktycznie gdyby nie Gen. Jaruzelski to dzisiaj ty by gawarił pa ruskij a Polsza byłaby jednym z takich suwerennych krajów jak dzisiaj Gruzja.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2008-08-30, 14:34   

Nie dziwi mnie obrona sowieckich agentów, czy imperialnych planów Rosji przez popleczników jej interesu i przeciwników Kościoła i suwerenności Polski.

Patrzcie na przykład ludzi, którzy nie liczą na wschód, czy zachód, lecz sięgają do naszych rodzimych energetycznych bogactw naturalnych, wbrew ujadaniu...

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-30, 14:45   

Zygmunt Stary napisał/a:
Nie dziwi mnie obrona sowieckich agentów, czy imperialnych planów Rosji przez popleczników jej interesu i przeciwników Kościoła i suwerenności Polski.

Jakich sowieckich agentów???
Chłopie, zrozum jedno!!! Nikt nie popiera imperialnych zakusów Rosji... Mądry kraj to taki który potrafi sie dogadać z sąsiadami i wyciągnąć z tego ile się da. Co nam po "przyjaźni" z USA??? Podaj przykład wymiernych korzyści. Natomiast wymierne korzyści byłyby w interesach naszego kraju gdyby tylko potrafił się dogadać z Rosją. Nie mam na myśli tylko i wyłącznie gazu czy ropy ale również Rosję jako potężny rynek zbytu. Moznaby im sprzedać wszystko... od wykałaczek po maszyny wszelkiego rodzaju i tylko na tym skorzystać.
Piszesz już w drugim poście (z aluzją w moją stronę) że jestem przeciwnikiem suwerenności Polski. Tutaj czuję się obrażony. Jeżeli tak twierdzisz to podaj dowód.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2008-08-30, 15:07   

gregg, może Zygmunt Stary nie wie, zresztą nasza prawica pewnie też nie, że;
- pokorne ciele dwie matki ssie

I wcale nie mam tu namyśli pojęcia; poddaństwo, czy temu podobne, ale nas jako biednego kraju nie stać na takie zaczepki w stosunku do Rosji. Nawet Unia Europejska dyskretnie nas ucisza, bo zna siłę państwa rosyjskiego i wie że trzeba dużo zrównoważonej dyplomacji włożyć w tę sprawę.

Zygmunt Stary napisał/a:
Patrzcie na przykład ludzi, którzy nie liczą na wschód, czy zachód, lecz sięgają do naszych rodzimych energetycznych bogactw naturalnych, wbrew ujadaniu...

Chyba wiem kogo masz na myśli ;) , ale jak zostaniemy bez wschodniego gazu, to Tobie i mnie zresztą też, pozostaną jedyne dostępne naturalne źródła energii, których możemy troszeczkę sami wyprodukować, biogaz :P . Tym źródłem niestety daleko nie pociągniesz :twisted: .

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2008-08-30, 15:21   

Jest tylko jeden sposób-oddać Możejki,sprzedać Petrochemię i Rafinerię Gdańską i już nam nigdy nie zabraknie ropy i gazu.

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-08-30, 17:00   

mareks napisał/a:
Gdyby nie rządy SLD rura z Norwegii już mogła być czynna
Tu mareks 100% racji. Zażyłość na linii Schroeder - Miller - Putin zrobiła swoje...

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2008-08-30, 19:14   

miko 005 napisał/a:

Obrońcy uciśnionych się ch.o.l.e.r.a. znaleźli, a we własnym grajdole odnaleźć się nie mogą, ale mamy prawicę, to broń nas Panie Boże bo czarno to widzę.

No proszę, nie mów, że to prawica...

Morgoth napisał/a:
Co do siłowni jądrowej, to po Czarnobylu nie chciało jej społeczeństwo polskie. Zresztą po dziś dzień utrzymuje się niechęć. Sami sobie jesteśmy winni, a przyszłe pokolenia będą płacić za błędy swoich ojców.

Ehh poprzez TV można wszystko wmówić...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi