Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-21, 20:38
mixas napisał/a:
Widzę, że kolega idzie w kierunku ilość a nie jakość. Sorry za uszczypliwość.
Mam około 50. Wszystkich nie wklejałem . Cześć pozostała na dysku, reszta na moim serwerku na dugu w fotogalerii mozna zobaczyć
Co do jakości..... zimno w łapki przy dzisiejszym -10 stopniowym mrozie, więc foty troche na szybko pstrykane z ręki.
miko 005 to akurat są miejsca zaplanowane, aby pokazać główne ładne części/fragmenty Wielunia( głównie stare znqaczące budowle), to nie jest moja jakaś stała droga normalnie ( tylk oprzez 2 aktualne tyg przechodzę obok niektórycvh ty miejsc.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-21, 21:33
mixas napisał/a:
Widzę, że kolega idzie w kierunku ilość a nie jakość. Sorry za uszczypliwość.
Dawaj swoje, będziemy mieli okazję zobaczyć prawdziwe mistrzostwo fotografii .
yampress napisał/a:
miko 005 to akurat są miejsca zaplanowane, aby pokazać główne ładne części/fragmenty Wielunia
Wiem, wiem ale jak zobaczysz mamy prawie ten sam punkt widzenia, jeśli chodzi o ten „ładniejszy” Wieluń
Nie mam tylko odniesienia do fotki nr.6 , kilka innych jest prawie taka sama, a kilka ujęć innych ale te same obiekty .
No i oczywiście to też tylko fotki, a nie mistrzostwo świata .
1..JPG
Plik ściągnięto 111 raz(y) 231,4 KB
2..JPG z innej strony ;)
Plik ściągnięto 111 raz(y) 138,83 KB
3..JPG z daleka :)
Plik ściągnięto 109 raz(y) 161,72 KB
4..JPG
Plik ściągnięto 107 raz(y) 229,66 KB
5..JPG no, prawie ;)
Plik ściągnięto 115 raz(y) 177,47 KB
7..JPG a ja z frontu :)
Plik ściągnięto 111 raz(y) 201,3 KB
8..JPG
Plik ściągnięto 112 raz(y) 210,85 KB
9..JPG
Plik ściągnięto 108 raz(y) 133,09 KB
10..JPG prawie? :)
Plik ściągnięto 107 raz(y) 203,02 KB
11..JPG ja z prądem ;)
Plik ściągnięto 110 raz(y) 214,03 KB
12..JPG o 180*
Plik ściągnięto 107 raz(y) 204,38 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Dawaj swoje, będziemy mieli okazję zobaczyć prawdziwe mistrzostwo fotografii
Odbieram to jako prowokacje (czytaj obrażenie mnie), ale dobra już nie wyrażam więcej swojej opinii w tym temacie. Moja leciutka złośliwość miała być odebrana jako sugestia do pewnych zmian jakie ja uważam można by było wprowadzićnić w sposobie prezentacji zdjęć przez kolegę Y. Czasami dobrze jak ktoś powie coś co naprawdę myśli.
Ja się zgodzę z mixas`em. Nie sztuka jest zrobić 50 zdjęć i a nóż 1 wyjdzie ładne sztuką jest zrobić 3 zdjęcia i wszystkie przemyślne z pomysłem.
A może zróbmy mała rywalizację / lekcje dla siebie samych ??
W ciągu tygodnia( od piątku do piątku) każdy wybierze sobie coś- miejsce, jakiś element miejsca czy cokolwiek, co każdy będzie mógł na co dzień zobaczyć w Wieluniu i to COŚ sfotografuje. A później pochwalimy się na forum swoimi zdjęciami(maksymalnie 3 fotki).
Nie chodzi o jakość zdjęcia( kompakt, telefon, lustrzanka) tylko o pomysł i wykonanie.
Postarajmy się spojrzeć na te miejsca z innej perspektywy.
Mam nadzieję że pomysł się spodoba każdemu i wielu z nas wykona coś ciekawego w te smutne zimowe dni.
Pozdrawiam
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-22, 11:40
No niby tak wstawiać mało fotek / te najlepsze / aby inni mieli uczucie niedosytu i chcieli wiecej... Ja myśle ze 3 fotki to mało granica 5
A to następne, jeszcze wczorajsze, troche ciemne, nie kombinowałem z korekcja ekspozycji, łapki mi tak zmarzły, że myślałem,że lewica mi sie odmroziła. Poza tym musze kupić sobie porządny statyw z głowicą obrotową
13.
14.
15.
16.
17.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2010-01-22, 12:17
Panowie zapoznajcie się z regulaminem zamieszczania fotek i dostosujcie do niego swoje posty.
gregg
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 236 Piwa: 8/5 Skąd: wielun
Wysłany: 2010-01-23, 11:32
Lukiii napisał/a:
W ciągu tygodnia( od piątku do piątku) każdy wybierze sobie coś- miejsce, jakiś element miejsca czy cokolwiek, co każdy będzie mógł na co dzień zobaczyć w Wieluniu i to COŚ sfotografuje. A później pochwalimy się na forum swoimi zdjęciami(maksymalnie 3 fotki).
Bardzo mi się ten pomysł podoba. Ja wchodzę - kto jeszcze chętny?
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 19 Mar 2008 Posty: 133 Postawił 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-23, 12:50
Lukiii napisał/a:
To ja też biorę udział. Ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałam- zdjęcia wrzucamy w sobotę dopiero za tydzień ??
Wysłany: 2010-01-23, 22:48
ja odpadam. Jestem wolnym strzelcem
zreszta juz mam napstrykane foty na szybko wstawione na forum. Następnym razem pójde wiosną. Trzeba fotografowaćo różnych porach roku , róznych porach dnia ..i z różnych stron powstaja wtedy cieawe kompozycje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum