R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Państwo prawa?
Autor Wiadomość
miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2009-03-05, 12:07   

Cytat:
Poseł do Parlamentu Europejskiego Witold Tomczak stanął przed Sądem Rejonowym w Ostrowie Wielkopolskim za rzekome znieważenie policjanta na służbie. Ta z pozoru, wydawałoby się, drobna sprawa ma jednak tak wiele dziwnych wątków, że zasadne jest pytanie o bezstronność miejscowego wymiaru sprawiedliwości. Witold Tomczak składał nawet z tego powodu wniosek o przekazanie sprawy do rozpatrzenia przez inny sąd, ale został on odrzucony. - Mam wrażenie, że komuś bardzo zależy na skazaniu mnie, abym został w ten sposób ukarany za moją dotychczasową działalność publiczną - mówi Tomczak. Jutro odbędzie się kolejna rozprawa.

Zygmuncie Stary, zapewne w wielkim pośpiechu zapomniałeś w tym wątku Tomczaka, dodać jeszcze jeden interesujący materiał, zrobię to w takim razie za Ciebie, jeśli pozwolisz;
Cytat:
Pogróżki miłośników R. Maryja - "oskubiemy cię"

"Oskubiemy cię" - napisali miłośnicy Radia Maryja na pocztówce z Matką Boską. I wrzucili do skrzynki sędzi, która ma wydać wyrok na europosła Witolda Tomczaka - pisze Gazeta.pl.
Pierwszy list jaki otrzymała sędzia, była to widokówka z Matką Boską, a na odwrocie obelgi. W drugiej przesyłce na kawałku kartki napisano obelgi oraz żądania, by europosłowi Witoldowi Tomczakowi włos z głowy nie spadł, bo jak nie, to "licz swoje dni" - informuje Gazeta.pl.

Zimorska-Abdulajew od kilku lat próbuje osądzić Tomczaka, którego prokuratura oskarżyła o znieważenie policjantów. A chodzi o sprawę z lata 1999 r. Tomczak - wówczas poseł AWS - jechał po prąd nocą jedną z ulic Ostrowa. Gdy policjanci posła zatrzymali, usłyszeli obelgi, ale Tomczak na procesie się do tego nie przyznaje.
Tomczak w 2004 r. dostał się do Parlamentu Europejskiego z list Ligi Polskich Rodzin, a obecnie jest w Ruchu Przełomu Narodowego.

Źródło – Onet.pl
Nie wiem czy żyjemy w państwie prawa, bo z mojego punktu widzenia, to sąd za bardzo „patyczkuje” się z tym panem. Ale czytając za to takie „kwiatki”, jak ten zacytowany przez Onet.pl, to odnoszę wrażenie, że żyjemy w dosyć dziwnym kraju, nie uważasz?
Powiem szczerze, że nawet nie chce mi się komentować zachowania ludzi, którzy pokusili się o te ostrzeżenia w stosunku do sędziny prowadzącej tą sprawę.

stanmarc 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 6/3
Wysłany: 2009-03-05, 13:03   

Z Policją to też różnie bywa. Znajomy wyprzedził radiowóz i młodzi policjanci chyba poczuli się znieważeni jako stróże prawa, dogonili go i zatrzymali zarzucając mu bardzo ogólnie że stworzył zagrożenie i nie dostosował prędkości do warunków jazdy mimo, że pogoda była dobra. Znajomy odmówił przyjęcia mandatu bo zarzuty były bzdurne. Ostatnio dostał wezwanie na komendę w charakterze podejrzanego. Policjanci zeznali, że padał deszcz oraz była mgła i wyprzedając ich stworzył zagrożenie na drodze oraz nie dostosował prędkości do warunków jazdy. Gdy znajomy zapytał przesłuchującego go policjanta czy widziałe kiedyś, żeby podczas deszczu była mgła, ten się tylko zaśmiał.
Ot, taka historyjka ku przestrodze - generalnie jeśli nie ma świadków to lepiej nie podskakiwać bo oni zazwyczaj jeżdżą we dwóch, dla celów dowodowych międzyinnymi.
Postaw piwo autorowi tego posta

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-03-05, 13:22   

Ludzie nie dajcie sie zwariować.Tak samo mogli to być zwolennicy RM jak i GW.

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-05, 13:28   

mareks napisał/a:
Ludzie nie dajcie sie zwariować.Tak samo mogli to być zwolennicy RM jak i GW.

Jassssne zwykła prowokacja... :roll: Pewnie sędzia sam to sobie napisał.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-03-05, 13:58   

Z tym sędzią to już przesadziłeś ale podejrzenia padają na wszystkich.Ja osobiście to nawet bym Ciebie podejrzewał bo to więcej szkody niż zysku dla RM.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2009-03-05, 14:38   

miko005:
To w odpowiedzi na ten "zarzut", który postawił Administrator w temacie "Jaki jest naprawdę O.Rydzyk", postanowiłem "wkleić" trochę bulwersujących mnie i nie tylko mnie materiałów o tym "pokazie sprawiedliwości", jaki dokonuje się w Ostrowie.
Osobiście straciłem sporo tysięcy, zanim uzyskałem uniewinienie, bo przyszło mi się zmagać ze "stróżami prawa".
Nie mam najmniejszych wątpliwości, że "ktoś za tym procesem stoi", nie ma wątpliwości obrońca Witolda Tomczaka, były v-ce Marszałek Sejmu RP i były Prezes NIK.
Cel tych działań jest prosty.
Skazanie Witolda Tomczaka, jakiekolwiek skazanie,nawet w pierwszej instancji, przekreśla jego szansę na mandat w wyborach do Parlamentu Europejskiego. A napsuł on tam krwi, wszystkim, którzy nie liczą się z człowiekiem i zasadami demokracji.
Nie wiem, co za materiały przeczytałeś, że zdecydowałeś się napisać
miko 005 napisał/a:
Nie wiem czy żyjemy w państwie prawa, bo z mojego punktu widzenia, to sąd za bardzo „patyczkuje” się z tym panem.

Jestem przekonany, że stalinowskie sądownictwo, nie jest jednak doskonałością, w Twoim wyobrażeniu systemu sprawiedliwości.
W kraju, w którym Prezydenta RP, można nazwać bezkarnie chamem, toczenie W TAKI SPOSÓB PROCESU, jest niewspółmierne do szkodliwości społecznej tego czynu, a nosi wyłącznie cechy wykorzystywania sądu do działań politycznych.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2009-03-05, 19:42   

Zygmunt Stary napisał/a:
Jestem przekonany, że stalinowskie sądownictwo, nie jest jednak doskonałością, w Twoim wyobrażeniu systemu sprawiedliwości.

Stalin juz dawno nie zyje - jesli tego nie zauwazyłeś. A do śądów juz dawno trafiło wielu sędziów którzy Stalina i jego towarzyszy znają tylko z lekcji historii. Ale Ty przecież będziesz się powoływał na Stalina nawet za 50 lat...

Dziwi mnie że zwolennicy RM wszędzie widzą wszechobecny spisek. A w ogóle co to ze europoseł? Nawet nigdy o nim nie słyszałem. Ale zapewne policjanci celowo skierowali jego auto na tą jednokierunkową drogę :P

Odpowiedz do tematu