ta przerwa 20 minutowa służy dla uczniów mających praktyki na warsztatach żeby troszkę odpoczęli coś zjedli nom i żeby się "dotlenili
Nie wiem jak teraz, ale u nas była jedna przerwa śniadaniowa na praktykach, a nie przerwy międzylekcyjne... no ale może ponad 10 lat temu, to było inaczej...
mi sie podoba ta przerwa 20 minuta, jest czas isc do Kawiksu po kanapki bo oczywiscie sklepik tez jest strasznie drogi... kto to widzial zeby cola litrowa kosztowała 6zł!? w sklepiku szkolnym?! do tego dochodza kanapki po 4 zł, albo po 3 zł z plasterkiem sszynki i sera i zamiast masła majonez? mozna by tu jeszcze wymieniac, zapiekanki po 5zł, albo hit "kuchni" sklepikowej wołowina z wifona zalewana wrzątkiem za 6,30
Nie wiem jak teraz, ale u nas była jedna przerwa śniadaniowa na praktykach, a nie przerwy międzylekcyjne... no ale może ponad 10 lat temu, to było inaczej...
U nas w szkole osoby które mają praktyki też mają jedna przerwę właśnie tą 20 min i to wszystko.
Na kanapki z sklepiku nie narzekam, szczególnie te z kurczakiem, choć z niektórymi cenami owszem jest przegięcie.
A do biedronki to (a właściwie plusa) się na 5 minutowych chodziło.
Jeśli przerwa 20 minut jest dla praktyk to przecież praktyki mogą mieć przerwę zahaczającą o lekcje normalne (ot 5 minut przed i po dzwonku 10minut - i tak jest wtedy hałas), ale zresztą każdy ma tu rację, zależy od dnia czy chciałoby się ją mieć, czy nie mieć przerw w ogóle
Z tego co mi mówili znajomi z zawodówek to zawodówki mają inaczej dzwonki niż my i mają 30 min przerwy w 5 min spokojnie do biedronki można skoczyć w 20 min na dworzec i z powrotem czołgając się ;P 20 minutowa przerwa jest po to, żeby przepisać "grubsze" lekcje ;P
Zwłaszcza jak musicie czekać na zielone na Sieradzkiej, bo tu pełna zmiana świateł to 3 minuty. Nie przesadzaj.
Zresztą to nie temat o tym, w ile z Traugutta dojdzie się na PKS.
Zwłaszcza jak musicie czekać na zielone na Sieradzkiej, bo tu pełna zmiana świateł to 3 minuty. Nie przesadzaj.
Zresztą to nie temat o tym, w ile z Traugutta dojdzie się na PKS.
Ale nie zawsze się czeka Czasem jak dochodzimy to jest już zielone ;P Koniec OT
Dobrze, że dzwonki zostały zmienione i tyle, o !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum