yabos, Kraszkowice mają jakby nie było dupne położenie.
Dupne czy nie, faktem jest, że więcej ludzi było z Opola czy Pajęczna niż z Wielunia. A mają dalej. Że się nie wszystkim muzyka musiała podobać to się zgodzę, chociaż rozrzut gatunkowy był spory. Ale jak miałem te 16 lat to dla mnie każdy koncert był wydarzeniem, nie ważne co grało. I można było jechać kilkanaście/kilkadziesiąt km. A na autobus powrotny czasem do rana trzeba było czekać i jakoś nikt nie narzekał. Ludzie się rozleniwili, każdy woli narzekać że nic się nie dzieje zamiast samemu coś zrobić. A jak trzeba pokonać kilka kilometrów to już tragedia i większość wybiera siedzenie w domu zamiast wspieranie lokalnych koncertów.
red napisał/a:
Z koncertami jak zresztą z wszelkiej maści imprezami w małych miastach takich jak Wieluń problem jest taki, że zazwyczaj PRZED imprezą zapowiadają się tłumy, natomiast PO imprezie okazuje się, że była garstka.
Tak jest niestety nie tylko w małych miastach. Comy czy inne Hapisady mają przeważnie komplet, ale jeśli mówimy o mniejszych koncertach to jest słabo. Najlepszym przykładem był łódzki koncert świetnego In-Sane ze Słowenii (http://www.myspace.com/insaneslo) na który zapowiadało się mnóstwo osób (coś koło 100 co jak na taki koncert jest sporą ilością) a biletów sprzedało się 17... Z czego 13 osób było przyjezdnych.
ahmed napisał/a:
red, ja rozumiem, że miałeś swój biznes, że nie wyszło ale my tutaj rozmawiamy o imprezie na której nie było żadnej wielkiej gwiazdy a frekwencja była przyzwoita.
Przyzwoita tzn. jaka? Tak na oko chociaż.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Który lokal w Wieluniu byłby chętny do udostępnienia swej części (min 25m2) na koncert rockowy typu jak ten wspomniany już w Kraszkowicach.
Zapewniam nagłośnienie i reklame
Na kocertach takich znajdą swoje miejsce młode wieluńskie składy jako gospodarze otwierający wydarzenie (takie załozenie).
Zapewniam frekfencje z miast/miasteczek ościennych przy budżecie kocertu często nie przekraczającym 1500zł prawda Yabos że da rade
yabos, na oko to z koło setki osób ale ja słabo takie rzeczy ogarniam ;P Przed otwarciem imprezy na holu Kina były trudności z przejściem.
To ja ci powiem, że koncert na sto osób to jest żaden interes dla lokalu, bo oznacza tylko koszty. Trzeba zapewnić ochronę, obsługę itp. No chyba że robimy wszystko po łebkach i liczymy, że wszystko jakoś tam się uda. Jeśli tak to ok.
To ja ci powiem, że koncert na sto osób to jest żaden interes dla lokalu, bo oznacza tylko koszty. Trzeba zapewnić ochronę, obsługę itp. No chyba że robimy wszystko po łebkach i liczymy, że wszystko jakoś tam się uda. Jeśli tak to ok.
ty chyba mówisz o dyskotece
koncert w pubie nie wymaga zawodowej ochrony, wystarczą osoby które potrafią rozluzowac napinke , bo koncert to nie nacpane bydło z podmiejskiej dyskoteki.
Koncerty w pubach , jak większośc w tym kraju , są biletowane.
Przy koncertach rockowych itp obiletowanie zazwyczaj pokrywa koszty związane z zaproszonymi zespołami ,takimi zespołami na które chce sie jeżdzic ludziom np z Opola.
Nawet gdyby lokal/pub pokrył w połowie takie koszta to chyba i tak sie opłaca , bo miec ok 100osób w pubie przez 4-5 godz to lepiej , niż 20osób przez 1-2godziny( bo nic sie nie dzieje)
ponadto podczas koncertu będzie pucha do której można będzie wrzucać pieniądze na Ośrodek Interwencyjno - Socjalizacyjny w Bełchatowie - jest to ośrodek zbliżony do domu dziecka z tym, że dla "trudniejszych" przypadków.
DATA - 30 stycznia 2011 (niedziela)
Impreza "tradycyjnie" w pubie SPEED ROCK ul. Pabianicka
BILET - 10 zł
START - 19:00 - raczej punktualnie ze względu, że to niedziela
plakat niedługo
PRZYBYWAJCIE LUDZISKA Z DALEKA I BLISKA
Bandy Whysego to osobiście nie polecam, za to 2 pozostałe zespoły łoją konkretnie
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum