R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Ferbik
2011-10-08, 19:13
Wieluń: PiS agitował pod kościołem
Autor Wiadomość
Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2011-09-23, 14:57   

miko, mnie się wydaje, że ta kampania jest wyjątkowo spokojna, nudna wręcz. Mieliśmy jedynie te szturchańce między PiS a PSL :wink:
Prezes niestety schował Macierewicza czy Ziobrę i pokazuje paprotki (genialne określenie; wyśmienity jest artykuł jednej z nich: http://www.debata.olsztyn...-uraw&Itemid=97 :D ), nie mówi za dużo o Smoleńsku, układzie itp. Nuda, nuda, nuda. Ale jeśli PiS wygrałoby wybory, to z pewnością wróciłoby to tych ważnych tematów.
Postaw piwo autorowi tego posta

Drakulin 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-09-23, 20:29   

hmm czytałem z wielkim zainteresowaniem wypowiedzi hefalump dla mnie stawianie samochodu pod lokalem jest czystą głupotą. Czy wy myślicie, że ludzie są ciemną masą i głosują na kandydata bo chwilę wcześniej zdjęcie zobaczyli na samochodzie :/ Przykro słyszeć takie stwierdzenia. Ja zajmuję się plakatami, banerami, ulotkami mojego kandydata i powiem tak. Po pierwsze celem tego typu działań jest poinformowanie mieszkańców o starcie danego kandydata. Po drugie słupów informacyjnych nie traktuje jak swojej własności i wieszam jeden góra dwa plakaty najczęściej w 1/3 wysokości, przeznaczone dla komitetów wyborczych. Po trzecie po wyborach pierwszą rzeczą jaką zrobię to będzie ich usunięcie! Bo wydaje mi się, że tak należy zrobić. Po 4 ulotek nie będę nosił od drzwi do drzwi jak robi to PiS. Bo wiem, że każdy wyborca ma prawo wyboru i nie będę na siłę uszczęśliwiał swoją osobą. Co najwyżej będziecie mogli znaleźć ulotki w skrzynce albo na niej ale będzie to jednorazowa akcja w celu poinformowania, że dany kandydat startuje. Najchętniej został bym z kampanią w internecie, żeby nikomu się nie naprzykrzać ale dużo ludzi nie ma dostępu do internetu albo nie wie gdzie szukać. Wydaję mi się, że takie podejście chyba nie jest zbytnio upierdliwe. Jeżeli komuś to będzie przeszkadzać to bardzo przepraszam. Aha i mam w chwili obecnej plakaty na samochodzie ale obiecuje, że w piątek wieczorem zostaną zerwane. Czy to przesada? Fakt, faktem te wybory są dla mnie bardzo ok bo chyba pierwszy raz w życiu oddam głos na osobę którą znam, której wierze i szanuje. Ale fakt zgadzam się z wami, że polska polityka jest chora i pełna agresji. To mnie przeraża bo to w końcu "lud wybrany" i powinien umieć się zachować a jak czasami oglądam wiadomości to zaczynam w to wątpić :(

k 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2011-09-23, 23:22   

Drakulin napisał/a:
Po pierwsze celem tego typu działań jest poinformowanie mieszkańców o starcie danego kandydata. Po drugie słupów informacyjnych nie traktuje jak swojej własności i wieszam jeden góra dwa plakaty najczęściej w 1/3 wysokości, przeznaczone dla komitetów wyborczych. Po trzecie po wyborach pierwszą rzeczą jaką zrobię to będzie ich usunięcie!

Taki też był cel moich plakatów, nie miałem kasy na nie wiadomo jaką kampanię, powiesiłem sobie 4 plakaty w celach informacyjnych. Po wyborach usunąłem oczywiście.
Dlaczego w samochodzie? bo gdzie indziej się nie da w centrum. wcale nie chodziło mi o to, że lokal wyborczy blisko, nawet na to nie zwróciłem uwagi ustawiając, tylko o sobotę, że przejdzie tamtędy duża liczba osób.

Panu już dziękujemy. Chyba nie po to zostałeś zbanowany, żeby zakładać kolejne konto... wyrzucić drzwiami, wejdzie oknem.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2011-09-24, 08:13, w całości zmieniany 1 raz  

Drakulin 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-09-24, 00:19   

k, Każdy robi tak jak uważa za słuszne. Ja osobiście w piątek po 24 usiądę wygodnie w fotelu i obejrzę sobie jakiś dobry film zostawiając coś tak szlachetnego jak cisza wyborcza dla zmęczonych kampanią wyborczą obywateli. Tu nawet nie chodzi o ordynację czy przepisy ... Niech sobie każdy przemyśli w sobotę, odpocznie i w niedziele z całą rodziną idzie na wybory. Czy zagłosują na mojego kandydata czy też nie ... sprawa drugorzędna. Ważne, że wzięli czynny udział w wyborach i zagłosowali zgodnie ze swoim sumieniem.

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-09-24, 22:25   

Bo ty Drakulin, jesteś "Normal" a nie pi..."coś tam, coś tam" sprawiedliwość :D

ilin 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2011-09-25, 12:49   

Shymool napisał/a:
Bo ty Drakulin, jesteś "Normal" a nie pi..."coś tam, coś tam" sprawiedliwość

A może Plat... coś tam coś tam :)

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2011-09-27, 19:44   

Mateusz napisał/a:
Jest takie coś jak wyborcze Savoir-vivre.

Przed Kościołami nie prowadzi się kampanii wyborczej, tak samo jak nikt nie wchodzi do szpitali rozdawać ulotek wyborczych. Nie brudzisz przystanków autobusowych czy bankomatów naklejkami. Jest to tzw. poszanowanie cudzej własności.

Ludzie z wieluńskiego PO to wiedzą, z PSL też ale z PiS chyba jeszcze się edukują w tej sprawie i pozostała im długa droga...

[...]

Nie obklejałbym też przystanków(tym bardziej bez zgody właściciela), a widziałem w Wieluniu nalepki na przystankach właśnie PiS.

Przynosi to tylko negatywny wizerunek i każdy chyba trzeźwo myślący człowiek się ze mną zgodzi co do tego.

Widziałem dzisiaj - jadąc z Wielunia do Sieradza - plakaty p. Utechta (Kongres Nowej Prawicy) właśnie na przystankach autobusowych (fakt - obok p. Krzaka i kogoś z Platformy).

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2011-09-28, 17:46   

Świstek napisał/a:
Mateusz napisał/a:
Jest takie coś jak wyborcze Savoir-vivre.

Przed Kościołami nie prowadzi się kampanii wyborczej, tak samo jak nikt nie wchodzi do szpitali rozdawać ulotek wyborczych. Nie brudzisz przystanków autobusowych czy bankomatów naklejkami. Jest to tzw. poszanowanie cudzej własności.

Ludzie z wieluńskiego PO to wiedzą, z PSL też ale z PiS chyba jeszcze się edukują w tej sprawie i pozostała im długa droga...

[...]

Nie obklejałbym też przystanków(tym bardziej bez zgody właściciela), a widziałem w Wieluniu nalepki na przystankach właśnie PiS.

Przynosi to tylko negatywny wizerunek i każdy chyba trzeźwo myślący człowiek się ze mną zgodzi co do tego.

Widziałem dzisiaj - jadąc z Wielunia do Sieradza - plakaty p. Utechta (Kongres Nowej Prawicy) właśnie na przystankach autobusowych (fakt - obok p. Krzaka i kogoś z Platformy).

Gdzie dokładnie? Ja ani ludzie ode mnie na pewno ich nie kleili.

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2011-09-28, 21:18   

Np. w Złoczewie i Czarnożyłach.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-10-01, 19:39   

Nie wiem, czy zakładać nowy temat, ale jeśli chodzi o agitację, to dzisiaj przegięło PO. Nie pamiętam niestety nazwiska promowanej osoby, ale żeby do wyborów wykorzystywać dni turystyki, to już totalne przegięcie. Parędziesiąt osób w koszulkach z logiem PO i imieniem i nazwiskiem kandydata łaziło między turystami i osobami zainteresowanymi dniami turystyki rozdając ulotki... żenada na całej linii.

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2011-10-01, 19:53   

Podobnie z trzcińskim, który jest wszędzie. Trochę mam już przesyt tego Pana.
"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2011-10-01, 20:07   

Mrówek napisał/a:
Podobnie z trzcińskim, który jest wszędzie. Trochę mam już przesyt tego Pana.

Jest jedynym kandydatem spoza bandy czworga złodziejskich partii w naszym okręgu do senatu i w sumie rozważam nad zagłosowaniem na niego chyba tylko zw na to.

Do tego sygnowany przez Dudkiewicza.

Nie wiem kto mu robił kampanię w okręgu Sieradzkim, ale kampania robiona z rozmachem... Na wsiach w okolicach Wielunia Trzciński prawie wszędzie wisi, jak jechałem na Błaszki przez jakieś lasy i wioski to też widziałem(o dziwo jego banery)

Kasy mu widocznie nie brakuje na kampanię.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-10-01, 20:35   

Ja się boję otworzyć lodówkę... z kampanią przegięcie! Poszły dziesiątki, jak nie setki tysięcy złotych. I po co? Ile wynosi teraz pensja senatora?

tom25 
Przyjeżdża na zakupy

Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2011-10-02, 09:12   

A mnie sie coraz bardziej podoba partia Palikota.

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2011-10-02, 09:15   

Z tym Zugilem to troche przesadził...

Odpowiedz do tematu