R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:17
Platforma bierze władzę

Czy Platforma będzie rządzić przez pełne 4 lata?
Tak
77%
 77%  [ 17 ]
Nie
22%
 22%  [ 5 ]
Nie mam zdania
0%
 0%  [ 0 ]
Nie interesuje mnie to
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 22
Wszystkich Głosów: 22

Autor Wiadomość
Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-25, 17:28   

mareks napisał/a:
Przysięgam że to nie dla mnie problem.

No dla mnie na pewno nie, dla innych forumowiczów jak widać też nie - więc dla kogo?.
Nie wierzę, że moje określenie "mali, sfrustrowani ludzie" uniemożliwia Ci odpowiedzenie merytorycznie na którykolwiek z moich postów, więc moim zdaniem zwyczajnie znalazłeś sobie byle powód, aby nie odpowiedzieć na zarzut oczywistej hipokryzji i małostkowości poprzedniej władzy. Przyznam szczerze, że więcej mam szacunku do ludzi, którzy potrafią się przyznać do błędu, niż do tych, którzy uciekają się do tego typu sztuczek by ominąć niewygodne fakty.

[ Dodano: 2007-10-25, 18:35 ]
Z ostatniej chwili - do bełkotu Premiera dołączył się Kamiński (ten co uwalił kampanię). Ten również twierdzi, że Tusk powinien przeprosić Prezydenta. Za co? Nie wiadomo! Miejmy nadzieję, że wymyślą coś innego, niż za określenie "bracia Kaczyńscy", bo to byłby już dowcip w formie odgrzewanego kotleta.
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Postaw piwo autorowi tego posta

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-25, 18:01   

Do Twoich ,,merytorycznych,, zarzutów nie muszę mieć żadnego stosunku ponieważ nie są to Twoje przemyślenia.Po prostu kopiujesz pewne słowa które moge przeczytać lub usłyszyszeć co 10 minut w kazdym medium nieprzychylnym Kaczyńskim.Spróbuj napisać coś co bedzie Twoim własym przemyśleniem i daj temu wyraz na tym forum a ja z wielką przyjemnościa to przeczytam co wcale nie oznacza że będe sie z tym zgadzał.

Pozdrowienia

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-25, 20:52   

Jeśli masz ochotę przeczyć FAKTOM - proszę bardzo. Niewiele w tym było moich przemyśleń - więcej faktycznych wypowiedzi polityków. Ale Ty od kilkunastu postów nie chcesz przedstawić własnej interpretacji choćby na temat słów premiera o potrzebie przepraszania Tuska za "braci Kaczyńskich". Proszę, zachowaj choć odrobinę przyzwoitości i nie pisz mi tutaj, że to jakieś manipulacje mediów nieprzychylnych Kaczyńskim. Sfabrykowali wypowiedzi?! Człowieku! Weź się w garść i nie rób cyrków!

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-25, 20:59   

mareks, ty za to kopiujesz slowa które powiedzieli bracia Kaczyńscy (nie mam zamiaru za to okreslenie przepraszać) i ich najbliższe otoczenie. Już nawet część PISu zaczyna się wstydzić za wypowiedzi Kaczyńskich i ich gwardii przybocznej (słyszałem gdzieś wypowiedź posła Płażyńskiego w tym tonie).

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-25, 21:22   

Płażyński przyznał, że nie bardzo wie za co ma Tusk przepraszać, ale może mareks nam wyjaśni? Ach nie! On jest obrażony, za to, że określiłem Jarosława K. zakompleksionym frustratem!

[ Dodano: 2007-10-25, 23:33 ]
A może mareksowi nie odpowiadało określenie "mali" ? Dla Twojej informacji - nie miałem na myśli ich wzrostu! :)

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-26, 15:17   

Tomek, wyrażnie mnie prowokujesz ale nic z tego.
Red, to Kaczyńscy wypowiadali się o Tomku?No,no!

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-26, 15:55   

mareks napisał/a:
Tomek, wyrażnie mnie prowokujesz ale nic z tego.

Ja Cię prowokuję? Człowieku, łaski mi nie robisz. Wszyscy widzą, że tchórzysz przed rzeczową dyskusją. Nie chcesz odpowiadać z sensem i merytorycznie? To nie! Choć w takim razie lepiej się w ogóle nie bierz udziału w dyskusjach z których później się wycofujesz.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-26, 16:54   

A o czym ja mam z Toba dyskutować jeżeli tylko powielasz na tym forum to co przeczytałeś lub zobaczyłeś w mediach które to media wyprały Ci samodzielne myślenie.Jestem pnad 2x starszy od Ciebie i szanuję Cie jako młodzieńca którego obchodzą losy naszego kraju ale musisz troche podchodzić z rezerwą do wszystkiego bo możesz się obudzić z ręką w .....

Pozdrawiam

Przepraszam jeżeli Cię uraziłem tym ,,wyprały,,

[ Dodano: 2007-10-26, 17:56 ]
Aha z tym tchórzostwem to przesadziłeś

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-26, 17:11   

mareks napisał/a:

Dobrze wiesz że nie chodziło mi o konkretną wypowiedź. Chodzi mi raczej oto, że zarzucasz Tomkowi powtarzanie pewnych utartych regułek które tworza media i grupy przychylne PO (czytaj - niechętne PiS) a ja odpowiadam, ze zwolennicy PiS slepo powtarzają pewne frazesy za Kaczyńskim i jego gwardią przyboczną.
mareks napisał/a:
A o czym ja mam z Toba dyskutować jeżeli tylko powielasz na tym forum to co przeczytałeś lub zobaczyłeś w mediach które to media wyprały Ci samodzielne myślenie.Jestem pnad 2x starszy od Ciebie i szanuję Cie jako młodzieńca którego obchodzą losy naszego kraju ale musisz troche podchodzić z rezerwą do wszystkiego bo możesz się obudzić z ręką w .....

Mysle że zarówno Tomek jak i ja (inni uzytkownicy forum też) sa otwarci na dyskusję. Ale jeśli bedzie sie to odbywac na zasadzie "co wy tam wiecie jak macie 25 lat" albo "powtarzacie to co wam wmówiły media i układ" to rzeczywiście nie ma to sensu.

Przypominam że temat dotyczy obaw i nadzieji zwiazanych w przejęciem władzy przed PO i nie chciałbym żeby przekształcił się w pyskówkę o wyzszości jednej partii nad drugą.
Ja ze swojej strony wiąże z tą władzą duże nadzieje. Oczywiście nie licze na cud i nie oczekuję że za rok podniesie sie diametralnie poziom życia, ale mam nadziję, że PO odejdzie od sposobu sprawowania władzy polegającej na dzieleniu społeczeństwa na lepszych i gorszych.
Licze też na inne ruchy PO (prywatyzacja służby zdrowia, obniżenie podatków, obniżenie kosztów pracy, uproszczenie zasad prowadzenia działalności gospodarczej, uproszczenie systemu podatkowego, budowa autostrad i stadionów na EURO ale i też np walka z korupcją) ale to temat na dłuższe rozważania.

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-26, 17:31   

mareks napisał/a:

PostWysłany: Dzisiaj 17:54 Temat postu:

mareks: widzę, że wybrałeś drogę zaprzeczania faktom, gdy są niewygodne. W taki razie, żeby pokazać ile wspólnego z rzeczywistością ma Twój pogląd o mediach, "które wyprały mi mózg", wklejam kilka linków, które zawierają wypowiedzi polityków o których był mowa:

http://www.polskieradio.p...ydnia/?id=11513 - o Tusku, który jest chłopcem na posyłki Merkel

http://wiadomosci.gazeta....08,4608772.html - możesz przeboleś tę gazetę i kliknąć na filmik z wypowiedzią Premiera, gwarantuję, że jego wypowiedź nie została sfałszowana, jeśli popadasz w takie paranoje ;-)

http://www.tvn24.pl/-1,1525635,wiadomosc.html - o froncie, do którego należy zabójca księdza Popiełuszki

Wypowiedzi Płażyńskiego nie jestem w stanie znaleźć - słuchałem jej na żywo, ale i tak mi pewnie nie uwierzysz, bo na pewno dokonano manipulacji, prawda?

To tyle.
Generalnie moment w dyskusji, w którym rozmówca sugeruje, że jest starszy a co za tym idzie "mądrzejszy" to moment w którym widać, że nie warto dyskusji z takim osobnikiem kontynuować. Jest to bowiem argument z gatunku "żałosnych". Nie jestem urażony Twoimi słowami, bo nie jestem z gatunku ludzi, którzy się obrażają w ogóle, ale sugestie "nie mam argumentów, ale jestem starszy!" to po prostu śmiech na sali!

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-10-26, 17:54   

red

Założe się że PO ne wprowadzi nawet pdoatku liniowego...
Nie wspominając o prywatyzacji złużby drowia.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-26, 18:33   

Tomek następny raz pokazujesz że nic nie rozumiesz i trzeba Ci wszystko wykładać na talerzu.Jeżeli napisałem że jestem starszy to nie dlatego że wiek to prawda ,nie po prostu ja juz przeszedłem wiele rożczarowań i do wszystkiego podchodzę sceptycznie.To co piszą gazety czy pokazuja media to sa dla mnie pierdoły.Dla mnie Kaczyńscy /mimo wielu błędów -przyznaje /maja wizję Polski i to jest dla mnie najważniejsze.Jedną z najważniejszych spraw które załatwili to eliminacja Samoobrony iLPR z życia politycznego.Dla mnie liczą sie konkrety a nie co kto powiedział,co napisali.
Tak samo jak mnie nie jara to co pisza złego o Tusku.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-26, 20:22   

mareks napisał/a:
Dla mnie Kaczyńscy /mimo wielu błędów -przyznaje /maja wizję Polski i to jest dla mnie najważniejsze

Na szczęście na ich wizje naród nie dał się nabrać.. Kaczyńscy zrobili wiele dobrego. Tak dużo dobrego, że aż wyborcy się przejęli i poszli zagłosować.
I tak wg Polityki:
Ludzie z wyższym wykształceniem:
65% PO - 35% PiS (około)
Im uboższe wykształcenie, tym większe poparcie dla PiS
Ludzie młodzi 18-30 lat:
65% PO - 35% PiS (około)
Im większy wiek, tym większe poparcie dla PiS.
Wnioski można wysunąć samemu.

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-27, 01:45   

mareks: po prostu brak mi słów do Twojego stylu prowadzenia dyskusji. Najpierw próbujesz wmawiać, że gazety manipulują, jak Ci się przytoczy dosłowne wypowiedzi to twierdzisz, że to pierdoły. Po cholerę piszesz w takim razie, że jesteś starszy, co? Każdy ma inne doświadczenia w życiu i może nie przechodzi tylu rozczarowań a może w krótszym czasie przeszedł dużo więcej, nie wpadłeś na to? Nie bez powodu z braku argumentów zacząłeś pisać o swoim wieku.

Co to wypowiedzi o Schetynie - brak słów na komentarz. Schetyna, który wycofał się z biznesu to niedobry minister, a ludzie podejrzewani o korupcję (Kornatowski, Kaczmarek, Netzel - o nich opozycja ostrzegała!!!) byli "bardzo wybitnymi" kandydatami. LoL.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-27, 08:00   

Tomek doświadczenie może masz nawet wielkie ale w życiu a nie w polityce.
W polityce zawsze manipulowano młodymi-przykładów mógłbym podać aż nad to.

A co ja mam do Schetyny?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi