Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-06, 23:57
Ferbik napisał/a:
Ja jestem w trakcie testów. Bateria w tym telefonie to jakaś jedna wielka tragedia. Wytrzymała od pełnego naładowania około 8 godzin, połowa tego czasu to stan czuwania.
Poza tym dla kogoś takiego jak ja, kto nie miał wcześniej zbyt do czynienia ze smartfonem, gadżet jest bardzo fajny i następnym telefonem będzie właśnie smartfon.
Dokładnie, całkiem fajny telefon i naprawdę maaaaasa darmowych aplikacji do pobrania. Osobiście podoba mi się ten system nawigacji przez Internet i GPS, przez Wi-Fi błąd pozycji niby było napisane 90m a różniło się dosłownie kilkoma No i to natężenie ruchu też ciekawy bajer ciekawe jak oni w czasie rzeczywistym przekazują to natężenie ruchu do map. No i wielki plus za wszelką współpracę telefonu z Google, m. in. z mapami.
No ale niestety nie da się ukryć, że zabawka do pracy w AC-Mode, i w sumie nie ma co winić baterii 1,1 amperogodziny to nie taka mała pojemność, po prostu ma co ten prąd pobierać
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-07, 09:45
Ferbik napisał/a:
Ja jestem w trakcie testów. Bateria w tym telefonie to jakaś jedna wielka tragedia. Wytrzymała od pełnego naładowania około 8 godzin, połowa tego czasu to stan czuwania.
U mnie trzymała jakieś 10 godz, po czym się wkurzyłam i nie ładowałam go drugi raz.... Na co dzien uzywam Samsunga Wave i trzyma mi bateria ok 4 dni... W tym smartfonie denerwuje mnie też czas, jakiegos potrzebuje aby się właczyć... jakbym musiała go pilnie właczyć i skorzystać to chyba bym szalu dostała.. I jak dla mnie kiepsko się na nim pisze, ale pewnie dlatego, że normalnie używam klawiatury qwerty, zatem kwestia przyzwyczajenia Co do aplikacji to jeszcze ich praktycznie nie przejrzałam oprócz fb i gg, bo jak mówię bo rozładowaniu nie włączylam go ponownie.
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Poza tym dla kogoś takiego jak ja, kto nie miał wcześniej zbyt do czynienia ze smartfonem, gadżet jest bardzo fajny i następnym telefonem będzie właśnie smartfon.
Dokładnie, całkiem fajny telefon i naprawdę maaaaasa darmowych aplikacji do pobrania. Osobiście podoba mi się ten system nawigacji przez Internet i GPS, przez Wi-Fi błąd pozycji niby było napisane 90m a różniło się dosłownie kilkoma No i to natężenie ruchu też ciekawy bajer ciekawe jak oni w czasie rzeczywistym przekazują to natężenie ruchu do map. No i wielki plus za wszelką współpracę telefonu z Google, m. in. z mapami.
No ale niestety nie da się ukryć, że zabawka do pracy w AC-Mode, i w sumie nie ma co winić baterii 1,1 amperogodziny to nie taka mała pojemność, po prostu ma co ten prąd pobierać
Niedługo też mi wpadnie w ręce ten telefon.
A próbowałeś zmniejszyć jaskrawość wyświetlacza i inne parametry oszczędzania energii?
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-07, 14:20
Mateusz napisał/a:
zmniejszyć jaskrawość wyświetlacza i inne parametry oszczędzania energii?
Raczej mało to skutkuje. Wyłączenie neta i zmiana trybu sieci tylko na 2G trochę daje więcej godzin.
Przypominam, że Play dał średniej klasy smartfon do testowania bo są to tylko testy. Nie mógł dać np. HTC czy Samsung Galaxy S bo naprawa czy dystrybucja takich drogich telefonów by im się nie opłacała. A chcą tylko edukować i pokazać polakom co to jest smartfon.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-07, 22:16
Mateusz napisał/a:
d@vid napisał/a:
Ferbik napisał/a:
Niedługo też mi wpadnie w ręce ten telefon.
A próbowałeś zmniejszyć jaskrawość wyświetlacza i inne parametry oszczędzania energii?
Jasność wyświetlacza jest ustawiana automatycznie na podstawie jasności światła w otoczeniu jak się domyślam i tak zostawiłem. Inne parametry no można co nieco wyłączyć ale powiem tak dzisiaj byłem w Łodzi i używałem ładowarki z rozdzielki zapalniczki o maksymalnym prądzie stabilizatorów czy tam przetworników 0,5A na USB. No i powiem tak miałem uruchomiony GPS, Wi-Fi no i jasność wyświetlacza też pewnie najmniejsza nie była bo jednak dzień i stabilizatory nie nadążały z prądem, już nawet nie mówię, że telefon w międzyczasie się ładował ale nawet brakowało prądu do utrzymania wszystkich usług, % z baterii czasem jeszcze spadał, także wniosek jest prosty przy wcale nie największym obciążeniu telefon pobiera przy napięciu 5V blisko 0,5 ampera....
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2011-09-19, 21:41
Odebrałem dzisiaj telefon i już jestem zawiedziony nim. Możliwe, że to dlatego, że go jeszcze nie rozgryzłem. Używam SE W890i a smartfon jest moim pierwszym dotykowcem. Nie ma kilku potrzebnych mi funkcji, jakie mam w SE, qwerty jest dla mnie za ciasne. To nie jest to czego oczekuje od telefonu.
Gdzie można dowiedzieć się o zużyciu pakietu internetowego?
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2011-09-19, 22:40
Nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał, ale przepadł mi termin odbioru smartfona i Play daje mi drugą szansę
Dostałem możliwość ponownej rezerwacji i możliwe, że tym razem o tym nie zapomnę i pobawię się chińską zabaweczką
Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 20 Skąd: tu was tyle?
Wysłany: 2011-09-20, 16:47
albo z ipmartu. polecam swype, choć na tym bubelku może się ciężko pisać. a co do pakietu to polecam pobrać z Marketu 3G Watchdog, który monitoruje ile pakietu zostało zużyte.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum