R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:18
Czy Teletubisie promują homoseksualizm? Nowe śledztwo PIS-u
Autor Wiadomość
zibik3033 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-06-03, 09:28   

I tak to będzie niestety wyglądać jak nieodpowiedzialni ludzie będą zasiadać na urzędniczych stołkach---- ale to już inny temat
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-06-03, 10:59   

dawid leniwy jesteś:

KaSiUlKa 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2007-06-03, 11:01   

Szkoda słów poprostu. Ale ja i tak bede nadal oglądac Teletubisie :!: No chyba że przestana emitowac :P

dawid 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Piwa: 14/19
Wysłany: 2007-06-03, 13:41   

Ferbik napisał/a:
dawid leniwy jesteś:

1. to nie lenistwo, a zwyczajny brak wiedzy, jak to zrobić
:(
2. to nie jest ten filmik. Nie odrobiłeś lekcji Ferbik :D

karcia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2007-06-03, 14:45   

Teletubisie zawsze wydawały mi się podejrzane, no i masz :!: :twisted:

Grzegorz Nowak (W) 
Moderator
nil nisi bene ;)

Piwa: 23/18
Wysłany: 2007-06-05, 08:25   

cd. śledztwa :lol:
8) Interpol:
http://www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKyjy4

podaję za Gazeta.pl, a dokładnie http://wiadomosci.gazeta....53,4202888.html

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-06-05, 08:34   

Grzegorz Nowak (W) napisał/a:
cd. śledztwa

I co uśmiałeś się?
Bo widzisz mnie to nie rozbawiło, a wręcz przeciwnie byłem bardzo tym programem zdegustowany. Ten podkładany śmiech w najbardziej nieodpowiednim momencie, te prymitywne gagi. Może GW to rajcuje. Mnie nie.

Grzegorz Nowak (W) 
Moderator
nil nisi bene ;)

Wysłany: 2007-06-05, 08:49   

Zygmunt Stary napisał/a:
cd. śledztwa

I co uśmiałeś się?
Bo widzisz mnie to nie rozbawiło, a wręcz przeciwnie byłem bardzo tym programem zdegustowany. Ten podkładany śmiech w najbardziej nieodpowiednim momencie, te prymitywne gagi. Może GW to rajcuje. Mnie nie.

de gustibus non est disputandum....

a dla mnie śmiech to zdrowie, i jeżeli mam możliwość pośmiać się razem z kolegami z zagranicy z naszych kretynizmów, to dlaczego nie...
ostatecznie wg prawa decydować o tym kto nami rządzi a kto nie będę mógł dopiero za 3 lata (mniej więcej) a do tego czasu jeżeli nie zamierzam wyjeżdżać z naszego kraju trzeba jakoś wytrzymać - albo robiąc rewolucję, albo śmiejąc się z mniej czy bardziej durnowatych tekstów i pomysłów naszych włodarzy, którzy sprzedają nam takie perełki zamiast zająć się rozwiązywaniem faktycznych problemów i konfliktów...
ale może są na to po prostu za głupi??

daff 
Wieluniaczek

Pomogła: 12 razy
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2007-06-05, 10:06   

matko, jakie to żenujące. mam na myśli pomysły naszego rządu :oops:

a teraz co? oddzielne szkoły męskie i żeńskie? a to nie sprzyja rozwojowi homoseksualizmu?

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-06-05, 12:22   

... i jeżeli mam możliwość pośmiać się razem z kolegami z zagranicy z naszych kretynizmów, to dlaczego nie...

A może kretynizmem jest nie dostrzegać rzeczywistości w całej jej złożoności, a pływać jedynie po jej medialnej szybie...

Archdevil 
Administrator
pan piekła

Piwa: 15/45
Wysłany: 2007-06-05, 13:30   

cd. śledztwa :lol:
8) Interpol:
http://www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKyjy4

podaję za Gazeta.pl, a dokładnie http://wiadomosci.gazeta....53,4202888.html

Po prostu awesome :lol: :mrgreen:

Magduś 
Przyjeżdża na zakupy
Miss Forum 2007

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2007-06-06, 10:07   

Kilka zdań z ciekawego artykułu "Gej nie nosi torebeczki", który ukazał się w ostatnim numerze POLITYKI, a autorką jest Agata Engel-Bernatowicz, absolwentka Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego, od 1999r. pracuje z osobami homoseksualnymi.

"Wbrew stereotypom przedstawiającym geja jako sfeminizowanego, krzykliwie ubranego mężczyznę, który nagabuje innych mężczyzn, a często również dzieci, zaś lesbijkę jako kobietę o męskich cechach (cokolwiek miałoby to znaczyć), osoby homoseksualne to w przeważającej większości ludzie niewyróżniający się w grupie pozostałych. Nie z powodu znakomitego kamuflażu, lecz dlatego, że ich zachowanie, zwyczaje, potrzeby, emocjonalność, spełnianie ról zawodowych, społecznych i rodzinnych, sposób bycia, mówienia, ubierania się nie różnią się od codziennych zachowań reszty populacji. Teletubiś z damską torebką nie symbolizuje geja z tego prostego powodu, że geje, jak i większość heteroseksualistów, na ogół nie noszą damskich torebek."

"Pozwólmy dzieciom oglądać Teletubisie oraz bawić się, przebierać i fantazjować. Fakt, że chłopczyk założy buty mamy, umaluje się jej szminką, a nawet weźmie torebkę, nie znaczy, że wyrośnie na homoseksualistę. Dzieci ćwiczą różne role, oswajają świat przez zabawę i przygotowują się poprzez nią do dorosłego życia. (...) Pamiętajmy, że statystycznie co trzydzieste z naszych dzieci, niezależnie od podejmowanych przez nie zabaw i bajek, które oglądają, będzie w przyszłości lesbijką lub gejem."

Grzegorz Nowak (W) 
Moderator
nil nisi bene ;)

Wysłany: 2007-06-06, 20:45   

Zygmunt Stary napisał/a:
... i jeżeli mam możliwość pośmiać się razem z kolegami z zagranicy z naszych kretynizmów, to dlaczego nie...

A może kretynizmem jest nie dostrzegać rzeczywistości w całej jej złożoności, a pływać jedynie po jej medialnej szybie...

Zygmuncie, mój drogi adwersarzu,a z jakim tematem chcesz wpłynąć na głębię z tej medialnej szyby?
1. ze sprawą doboru odpowiednich bajek dla dzieci, a nie papką japońsko-amerykańską podawaną przez TV na różnych kanalach,
2. czy ze sprawą wybierania przez społeczeństwo takich władz, które nie zajmują się istotnymi problemami społecznymi i gospodarczymi (np. reforma słuzby zdrowia, systemu emerytalnego, rozwiazania problemów spłaty wzgledem prywatnych włąscicieli nielegalnego zaboru mienia przez PRL po 1945 r
3. a może ze sprawą wypuszczania takich, przepraszam za określenie, smrodliwych bąków informacyjnych, w momencie gdy zaczyna się coś istotnego na terenie kraju dziać - czyżby odwaracanie uwagi mas??

na każdy z tych tematów warto dyskutować, ale myślę że w nowym watku a nie w tym...
a może masz coś innego na mysli? ja z chęcią wysłucham... :D

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-06-06, 22:43   

Grzegorz Nowak (W) :
Sama rzeczywistość medialna winna być przedmiotem analizy.
Dlaczego jedne tematy są nagłaśniane w pewien sposób, a inne wyciszane?
Dlaczego rozmawia się w mediach z jednym politykiem jakby był mężem stanu, a z innym jakby był "od macochy".
Dlaczego dobiera się w pewien sposób tematy, decyduje o tytułach newsów?
Daje się takie, a nie inne komentarze?
Ludzie, którym przyszło żyć w PRL-u z manipulacją i propagandą stykali się na co dzień.
Dlaczego rzetelnie podaną informację nazywa się manipulacją, a manipulację uznaje się, za rzetelną wiadomość?
Niestety mechanizmy pozostały te same.
Dlaczego straszy się społeczeństwo faszystami? Przecież Polacy nie bali się faszystów. Umieli z nimi walczyć. Nie było w Polsce żadnej administracji kolaborującej z niemieckim okupantem. Faszyzm nigdy nie leżał w polskiej naturze.
Dlatego do medialnych newsów ludzie inteligentni, przyszła elita, a do takich Ciebie zaliczam Grzegorzu Nowaku (W), winna już teraz podchodzić z DUŻYM DYSTANSEM.
Należy przyglądać się, kto dane medium finansuje, jakie mogą być interesy głównego inwestora?
Czy dane medium stosuje manipulacje? Jaki interes może z tych manipulacji czerpać?
itd.
Polecam książki bpa Adama Lepy
Na początek polecam
http://www.archidiecezja....epa/prawda.html

cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2007-06-07, 09:45   

Zygmunt Stary napisał/a:

Należy przyglądać się, kto dane medium finansuje, jakie mogą być interesy głównego inwestora?
Czy dane medium stosuje manipulacje? Jaki interes może z tych manipulacji czerpać?
itd.
Polecam książki bpa Adama Lepy
Na początek polecam
http://www.archidiecezja....epa/prawda.html

Większość prasy na rynku polskim znajduje się w obcych rękach.
I tak jakoś się złożyło,że w tym samym czasie, gdy wydanie na Polskę wychwalało znany autorytet, za granicą wyśmiewano się z tego.

Zgodnie z Twoją sugestią chętnie zapoznałbym się z twórczością pana Lepy, ale po przeczytaniu tego pod linkiem stwierdzam, że różnimy się co do źródeł prawdy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi