R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:17
Program PiS szansą dla wszystkich
Autor Wiadomość
Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-09, 12:54   

boozy1 napisał/a:

tylko u nas tak jest i żaden PiS czy inny tego nie zmieni. Rok temu mój starszy brat miał wypadek w pracy w Austrii. (poprzecinane ścięgna prawej ręki) jak wyglądało leczenie w tamtejszym szpitalu: każdy posiłek do wyboru 3 opcje, kawa cherbata . telewizor przy każdym łóżku. Po powrocie do Wielunia lekarze najpierw oglądali jak jest zrobiony opatrunek, a była to specjalna szyna która u nas kosztuje 400zł. podejżewam że ani PiS ani nikt inny takich warunków nam nie zapewni. szkoda pisać na ich ttemat

Przypomniało mi to historię opowiadaną przez siostrę jak studenci medycyny z innych krajów z zaciekawieniem patrzyli na gips którego nie stosuję się tam już od wielu wielu lat :mrgreen:

Sytuacji nie musi zmieniać PIS. Wystarczy dać inicjatywę ludziom. Wtedy sam wybierzesz szpital gdzie będą używać nowoczesnych technologii. Oczywiście zaraz odezwą się głosy że to kosztuje. Owszem ale konkurencja powoduje obniżkę cen. Tymczasem teraz nikomu nie zależy aby było tanio - wprost przeciwnie czym drożej wyceniona procedura tym korzystniej.

Mateusz nikt nie usunie twojego posta - nie widzę najmniejszego powodu by to robić.
Postaw piwo autorowi tego posta

boozy1 
Przejeżdżał przez Wieluń
Arek

Wysłany: 2007-10-09, 23:24   

Administrator napisał/a:
Sytuacji nie musi zmieniać PIS. Wystarczy dać inicjatywę ludziom. Wtedy sam wybierzesz szpital gdzie będą używać nowoczesnych technologii. Oczywiście zaraz odezwą się głosy że to kosztuje. Owszem ale konkurencja powoduje obniżkę cen. Tymczasem teraz nikomu nie zależy aby było tanio - wprost przeciwnie czym drożej wyceniona procedura tym korzystniej.

ja wcale nie chce żeby było tanio. chce żebym nie musiał czekać np z dzieckiem po aparat na zęby pół roku. chcę żeby z mojej kasy ( a ZABIERAJĄ MI NA TE CELE OK 1000 ZŁ MIESIĘCZNIE) *mgół sobie wybrać specjaliste do jakiego mam ochotę sobie pójść a nie czekać za byle kim. Pozwoliło by to wyeliminować lekarzy nieuków bo takich też mamy bardzo dużo ( np dziadek był lekarzem , ojciec był to ja też jestem ) . W naszych realiach kończy się na obietnicach i żaden twór polityczny nie jest w stanie tego zmienić. Wydaje mi się że oni dobrze o tym wiedzą , ale ludzie słuchają tylko takich co dużo mówią. Z moich obserwacji wynika ( stwierdzam to z wielkim smutkiem), że społeczeństwo polskie jest bardzo głupie *poonieważ słucha tylko tego co chce usłyszeć, a wygra na pewno ten , który *najwjęcej będzie mówił o tym jak to jest żle i co zrobili inni że jest tak a nie inaczej. My jesteśmy najlepsi he. Szkoda gadać

*mógł
*ponieważ
*najwięcej

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-13, 22:42   

onet napisał/a:
PO, PSL, LiD winne emigracji

Politycy PO, PSL i LiD przez lata prowadzili politykę, która doprowadziła do tego, że gdy pojawiły się możliwości wyjazdu do pracy za granicę, z Polski wyjechało półtora czy dwa miliony ludzi - powiedział Jarosaw Kaczyński.

- Można powiedzieć, oni ich z Polski wypchnęli. Dziś wylewają krokodyle łzy i zapowiadają cud. My ich cuda już znamy - dodał.

- Cuda fabryk przejmowanych za bezcen, cuda NFI, kiedy prawie 300 tys. ludzi straciło pracę. Kolejny cud z Balcerowiczem, gdy po 1997 r. uzyskał władzę nad gospodarką. Miał być tygrysi skok, a co było naprawdę - spadek wzrostu gospodarczego prawie do zera i ogromny wzrost bezrobocia. Taka jest prawda o tych cudach - dodał. Podkreślił, że "każdy to widzi".

Co za gówniarskie i prymitywne zachowanie. Wszyscy są winni tylko nie PiS.
Jaruś mówił dzisiaj w telewizorni, że bezrobocie spadło, powiększyła się liczba miejsc pracy o 3 miliony :P A zaraz po tym we wiadomościach podano, że do Anglii wyjechało 2 miliony Polaków. Po pierwsze Jarcio nie dodał, że te miejsca pracy to Anglia, po drugie walnął się bidok o jednego miliona :P Ale co to jest milion w porównaniu do wydatków na szarokaczenie rządu, najdroższe jak do tej pory :P Mały człowieczek z wielkimi kompleksami.

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-14, 08:24   

Ferbik wg Twoich reguł powinieneś sam sobie dać ostrzeżenie.Jaruś to może być Twój kolega ale nie premier RP.Twój poziom nienawiści do Kaczyńskich osiągnął apogeum czyli poziom Panterki która pozostaje w nieutulonym zalu że uczestnikiem wypadku nie byl Kaczyński.

[ Dodano: 2007-10-14, 09:25 ]
Ferbik przestan mnie juz pozdrawiać bo boję sie ze jest to nieszczere.

[ Dodano: 2007-10-14, 09:26 ]
:D :D :D

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2007-10-14, 10:21   

mareks napisał/a:
Ferbik wg Twoich reguł powinieneś sam sobie dać ostrzeżenie.Jaruś to może być Twój kolega ale nie premier RP.Twój poziom nienawiści do Kaczyńskich osiągnął apogeum czyli poziom Panterki która pozostaje w nieutulonym zalu że uczestnikiem wypadku nie byl Kaczyński.

To jak ja nazywam osoby, to jest chyba moja indywidualna sprawa. Nie widzę tam epitetów, które byłyby obraźliwe. A od panterki się odstosunkuj, bo napisała to żartem.
I tu odsyłam do ostatniego zdania w moim poście.

mareks, jak to już stanmarc napisał w którymś ze swoich postów, że tak jak niektórzy właściciele swoich pupili upodabniają się do nich, tak też robią ludzie ślepo wierzący w swoich politycznych guru.
mareks napisał/a:
Ferbik przestan mnie juz pozdrawiać bo boję sie ze jest to nieszczere.

Myślałem, że jesteś trochę bardziej inteligentny.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-14, 10:29   

Proszę przeczytać chociaż założenia programu.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2007-10-14, 10:38   

tomow napisał/a:
Proszę przeczytać chociaż założenia programu.

Ja wymienię tylko dwa z poprzednich wyborów, bo starczy:
"w ciągu ośmiu lat wybudujemy 3-4 miliony mieszkań"

"Priorytetem PiS będzie szybki rozwój ok. 5 tysięcy km dróg ekspresowych
o europejskim standardzie. Zajmiemy się restrukturyzacją PKP oraz modernizacją
linii kolejowych"

Rozumiem, że teraz PiS ma prawdziwe założenia? "nie będziemy już więcej kłamać Polaków"?

rhclaus 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-10-14, 10:40   

Papier przyjmie wszystko. PiS pokazało co tak na prawdę chce zrobić. Najchętniej uzyskali by większość konstytucyjną, zmienili ustawę zasadniczą i wtedy Kaczyński mógłby bawić się w państwo autorytarne. Teraz "niestety" ogranicza go Trybunał Konstytucyjny.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-10-15, 11:02   

tomow

Jeszcze 3 lat temu PiS wydawał się dobrą partią...

Dodam że w trakcie rozłamu PiS i wystąpienia Marka Jurka, Zawiszy i reszty posłówm, od PiS uciekło wielu ludzi i ekspertów o poglądach wolnorynkowych by współpracować później z Jurkiem i Zawiszą...

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-10-15, 11:54   

PiS zaczyna mnie szokowac i to nie na +. Chyba po ostatnich wydarzeniach, kilku wywiadach i rozmowach z cierpliwymi ludzmi PO zyskuje moj glos. Ale PO, nie Tusk.

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-15, 14:36   

Dla mnie największym chamstwem ze strony PiSu jest ciągły krzyk, że niby to PO nie może stworzyć koalicji z LiD. Ze swojej strony też bym wolał, żeby PO rządziła samodzielnie (ew. z PSL). Ale jak może używać takich argumentów partia, która wpuściła na salony przestępców, świniopasów, gwałcicieli, kidnaperów, prostaków itd.? To jest dla mnie niezrozumiałe. PiS wszystkim by chciało narzucić, z kim mają współpracować, na jakich zasadach itd., ale sam sobie pozostawia pole do manewru. Albo ostatnio te kwestie debat - Jego Ekscelencja Kaczyński będzie decydował, czy może łaskawie spotka się z Tuskiem czy nie. To jest jego zasrany obowiązek spotkać się i skonfrontować swoje poglądy z każdym. Może niedługo PiS będzie decydował, czym mam sobie wytrzeć d*upę?

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-15, 16:05   

To forum schodzi na psy :cry: :cry:

[ Dodano: 2007-10-15, 17:07 ]
czyli osiąga poziom forum Onetu.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-15, 16:11   

Cieszy Nas to że porównujesz nasze forum do największego polskiego portalu.

Tematy związane z polityką zawsze wywołują negatywne emocje. Jeśli ktoś nie potrafi sobie z tym poradzić i zaakceptować opinii innych ludzi nie powinien odwiedzać tego działu.

Pozdrawiam i życzę więcej dystansu do siebie i innych

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-15, 16:20   

mareks napisał/a:
To forum schodzi na psy

Jeśli to po mojej wypowiedzi to sorry, ale wiesz, trzeba trochę podgrzać atmosferkę :wink:

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-10-15, 16:35   

Zgadzam się że polityka wywołuje duże emocje ale jakiś poziom dyskusji obowiązuje.

OBNIŻENIE TEGO POZIOMU DLATEGO ZE WYSTĘPUJE SIE ANONIMOWO ŚWIADCZY JEDYNIE O KOMPLEKSACH.

[ Dodano: 2007-10-15, 17:38 ]
Jakoś tak się składa że na tym forum ze strony zwolenników PISu agresja nie występuje-dziwne prawda?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi