Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2010-11-07, 16:57 Wycieczka z dzieckiem :)
Zakładam temat aby można było się podzielić miejscami na wypady z dzieckiem . Miejsca naszym zdaniem ciekawe i warte polecenia . Wyjazd do Manufaktury do kina i kfc juz dawno mi obrzydł .
Z miesiąc temu pojechaliśmy do Krasiejowa do Jura Park Krasiejów
Tutaj Krasiejów , macie tam wszystkie potrzebne informacje , cennik itd .
Kilka moich zdjęć :
Cały przejazd takim specjalnym wózkiem zajął nam 3 godziny , naprawdę wszystko fajnie zrobione . Przy końcu trasy konkretne zaplecze gastronomiczne , plac zabaw , i niestety wesołe miasteczko ale na plus tego ostatniego naprawdę nowoczesny sprzęt . Z Wielunia myślę będzie w granicach 80 km , polecam jechać do Dobrodzienia i w nim skręcić na Opole w Ozimku już jest tak oznaczone że nie można się zgubić .
Ogólnie bardzo polecam i czekam na wasze propozycje .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Pomogła: 3 razy Wiek: 36 Dołączyła: 08 Wrz 2009 Posty: 150 Skąd: stąd
Wysłany: 2010-11-07, 18:40
Fajnym miejscem na wycieczkę z dzieckiem lub bez jest Park Miniatur w Inwałdzie. Znajdują się tam miniatury ze świata i z Polski. Minusem jest fakt, że Inwałd leży prawie 200km od Wielunia (ok. 6km od Wadowic).
maaciej76, ja osobiście (mimo że jestem większym już dzieckiem ) chętnie wybrałabym się do Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. To co zobaczyłam w TV baaardzo mnie zaskoczyło i baaardzo chciałabym tam jechać. Jak się zdecydujesz zdaj relację czy warto !
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2010-11-07, 22:05
słyszałem, że wolne terminy na grupy zorganizowane są zajęte na kilka miesięcy do przodu
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
A może zabawa w szukanie skarbów czyli geocaching ? Jechać daleko nie trzeba, nawet u nas jakieś skrzynki są. I bez gpsa też da radę odszukać. Ja sam dowiedziałem się o tym niedawno i nie miałem jeszcze okazji do szukania, ale mam zamiar spróbować. A dla malucha radość z odnalezienia prawdziwego skarbu może być spora
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Wysłany: 2010-11-07, 23:48 parki rozrywki w Polsce
Na stronie http://www.parkmania.pl znajdują się informacje o większości parków rozrywki w Polsce. Są i dinozaury, i parki miniatur, a także parki św. Mikołaja. Do tego aktualności, opinie odwiedzających...
Zachęcam do umieszczenia opinii o odwiedzonych parkach, dzięki temu będzie można ocenić gdzie warto się wybrać, a któy park omijać szerokim łukiem...
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2010-11-09, 15:01
Marta napisał/a:
maaciej76, ja osobiście (mimo że jestem większym już dzieckiem ) chętnie wybrałabym się do Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. To co zobaczyłam w TV baaardzo mnie zaskoczyło i baaardzo chciałabym tam jechać. Jak się zdecydujesz zdaj relację czy warto !
Myślałem o tym , ale chyba tak jak mrówek napisał teraz będą tłumy , po drugie odległość . Min 4 godz w jedna stronę . Rozsądniej byłoby połączyć to z czymś i przespać się gdzieś .
Jeśli tylko się wybiorę na bank dam znać .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum