Brawo Adam Małysz!!! Powiedział dokładnie to co mysli większość obywateli... i ma w nosie to co piszą o tym pisowskie media. Wystarczy przeczytać komentarze pod artykułem z linka żeby wiedzieć z jakim elektoratem ma się do czynienia. Nie mówiąc już o ilorazie inteligencji piszących te komentarze.
Dla odmiany przeczytaj sobie komentarze zwolenników po. Niestety niczym się nie różnią od tych pierwszych. Zatem sobie daruj.
Natomiast żal mi Adama Małysza, że daje się wciągać w gierki i w politykę. Na tym dobrze nie wyjdzie.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2011-03-25, 20:02
OgioN napisał/a:
Dla odmiany przeczytaj sobie komentarze zwolenników po. Niestety niczym się nie różnią od tych pierwszych. Zatem sobie daruj.
Natomiast żal mi Adama Małysza, że daje się wciągać w gierki i w politykę. Na tym dobrze nie wyjdzie.
Nie sądzę, aby na tym stracił. Przynajmniej pokazał, że samodzielnie myśli.
Znaczy się, że jeżeli jak nie krytykuję Kaczyńskiego, a krytykuje niedorajdy z po to znaczy, że samodzielnie nie myślę? No dziękuję. Nie mam więcej pytań.
Czytam te komentarze czytam i ze śmiechu spadam z fotela
Parę zdań na temat Kaczyńskiego i nagle dla niektórych już nie "orzeł z Wisły" tylko "szmata, zero, głupek, idiota, błazen, zdrajca, (słowo wymoderowano)".....itp itd
Czytam te komentarze czytam i ze śmiechu spadam z fotela
Parę zdań na temat Kaczyńskiego i nagle dla niektórych już nie "orzeł z Wisły" tylko "szmata, zero, głupek, idiota, błazen, zdrajca, (słowo wymoderowano)".....itp itd
Kiedy ten cyrk PO-PIS się skończy
A za SLD będzie lepiej? 2001-2005 największe bezrobocie 20% za SLD
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-03-27, 16:26
Mateusz napisał/a:
A za SLD będzie lepiej? 2001-2005 największe bezrobocie 20% za SLD
Mateusz, uściślijmy
a) 2001 - 15,9% (Mon. Pol. z 2001 r. Nr 33, poz. 548) - stan na 30 czerwca 2001
b) 2002 - 17,4% (Mon. Pol. z 2002 r. Nr 46, poz. 688) - stan na 30 czerwca 2002
c) 2003 - 17,7% (Mon. Pol. z 2003 r. Nr 47, poz. 703) - stan na 30 czerwca 2003
d) 2004 - 19,4% (Mon. Pol. z 2004 r. Nr 42, poz. 740) - stan na 30 czerwca 2004
e) 2005 - 18% (niestety nie mogę znaleźć odpowiedniego monitora) ale stan z 30 czerwca 2005
Rok 2010 - 11,7% (Mon. Pol. z 2010 r. Nr 71, poz. 910) - stan na 30 czerwca 2010. Rewelacji nie ma, prawda?
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
19,4 w zaokrągleniu daje 20% ale to tylko wskaźniki. Dużo ludzi pracowało na czarno , a dużo młodych robiło i robi za 600zł na śmiesznych stażach.
Za rządów PiS(premier Marcinkiewicz) otworzył się rynek pracy za granicą i bezrobocie lekko spadło, później też koniunktura się poprawiła.
Co do SLD i rządach innych partii ja uważam że ludzie powinni decydować o swoich zarobionych pieniądzach, a nie że rząd im zabiera 74% tego co zarobią (wyliczenia centrum Adama Smitha)
Podatki powinny iść na drogi, wojsko i podstawowe rzeczy.
Myślę jednak że PiS i PO rządzą w podobny sposób co SLD więc dla mnie różnicy nie ma która partia będzie u steru.
Nie. To daje 19. Matematyka jak widać nie jest Twoją mocną stroną. Zaokrąglamy w górę, kiedy po przecinku jest 5 lub powyżej. W dół - poniżej 5.
To tak odnośnie matematyki.
Odnośnie statystyk, to dla mnie totalna bzdura. Tyle osób, które pracują na czarno, drugie tyle, które nie zarejestrowały się w pośredniaku, trzecie tyle razem wzięte, które pracuje na czarno i nie zarejestrowało się w pośredniaku, itp. ... nie dziwię się, że jakieś statystyki być muszą. Dziwię się, że są ludzie, którzy w nie wierzą...
Nie. To daje 19. Matematyka jak widać nie jest Twoją mocną stroną. Zaokrąglamy w górę, kiedy po przecinku jest 5 lub powyżej. W dół - poniżej 5.
To tak odnośnie matematyki.
Odnośnie statystyk, to dla mnie totalna bzdura. Tyle osób, które pracują na czarno, drugie tyle, które nie zarejestrowały się w pośredniaku, trzecie tyle razem wzięte, które pracuje na czarno i nie zarejestrowało się w pośredniaku, itp. ... nie dziwię się, że jakieś statystyki być muszą. Dziwię się, że są ludzie, którzy w nie wierzą...
Ok, pomyłka, moja matematyka a twoja ortografia.
Aczkolwiek 19% możesz zaokrąglić do 20%, a 19,4% do 19% jak napisałeś.
Zresztą to tylko statystyka.
W mojej ocenie to co się dzieje w Polsce to jest dno z pracą i cenami. Co innego jak mieszkasz w dużym mieście gdzie z pracą łatwo a co innego gdzie w małej mieścinie gdzie jako inż. informatyki możesz dostać co najwyżej pracę w szkole.
Teraz otwierają rynek w Niemczech od maja i nie będzie miał kto nawet kostki brukowej położyć, bo zostaną głównie same osoby młode a doświadczeni fachowcy wyjadą...
Teraz otwierają rynek w Niemczech od maja i nie będzie miał kto nawet kostki brukowej położyć, bo zostaną głównie same osoby młode a doświadczeni fachowcy wyjadą...
Niech wyjeżdżają będzie łatwiej podwyżke dostać Ja nie mam zamiaru wyjeżdżać.
Tymi wyjazdami straszą i straszą... jak ktoś ma rodzinę i ma wyjechac zarabiać 1500 euro to sie dwa razy zastanowi czy mu się to opłaca. Polacy w Niemczech nie zarobią tyle co Niemcy tylko co najwyżej połowę tego, dojdą do tego koszty pobytu i haracz dla pośrednika i... wrócą szybciej niż wyjechali. Mam już taki jeden przykład u siebie w firmie. Gość wrócił z podkulonym ogonem po wyjeździe do Niemiec w styczniu i jeszcze nie wie czy odzyska kasę bo mu nie zapłacili:D
Niech wyjeżdżają będzie łatwiej podwyżke dostać Ja nie mam zamiaru wyjeżdżać.
Tymi wyjazdami straszą i straszą... jak ktoś ma rodzinę i ma wyjechac zarabiać 1500 euro to sie dwa razy zastanowi czy mu się to opłaca. Polacy w Niemczech nie zarobią tyle co Niemcy tylko co najwyżej połowę tego, dojdą do tego koszty pobytu i haracz dla pośrednika i... wrócą szybciej niż wyjechali. Mam już taki jeden przykład u siebie w firmie. Gość wrócił z podkulonym ogonem po wyjeździe do Niemiec w styczniu i jeszcze nie wie czy odzyska kasę bo mu nie zapłacili:D
Ojj wrzucasz wszystkich do jednego worka.
Ja w Holandii poznałem młodą Polkę(28 lat) księgowa w Amsterdamie, b dobra znajomość angielskiego i trochę holenderski zna. Zarabia ponad 5 tys euro mies. jest zameldowana, a teraz mówiła mi ze idzie na 6 miesięczny urlop i dostanie 3/4 swojej pensji(liczonej na podstawie 2 lat) czyli ok. 3 tys euro zasiłku dla bezrobotnych.
Jak znasz język w danym kraju, jesteś zameldowany to z reguły jesteś inaczej traktowany.
Na budowie specjalista może zarobić czasem po 20-30 euro.
Ja tu podaje pozytywne przykłady, aczkolwiek jak wspomniałeś nie zawsze tak kolorowo.
Nie znasz języka, nie ma znajomości, nie ma kwalifikacji to z reguły najgorsza i najmniej płatna praca czeka tylko.(a tam spora konkurencja i sporo "wałków")
A tak wracając do Polski...
Ostatnio rozmawiałem z człowiekiem z firmy budowlanej i pracowników (wykwalifikowanych nie jest łatwo znaleźć) a zleceń pełno.
Jak ktoś budował ostatnio dom czy jest w trakcie to może w jakimś stopniu to potwierdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum