Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2011-04-01, 21:10
Nie zdziwiło mnie to gdy usłuszałem o tym w radio. Gdy słyszę o takich sprawach oraz zarobkach pracowników w administracji rządowej i samorządowej to mam coraz mniejszą ochotę pracować w tym kraju i łożyć ze swoich podatków na takie osoby. Z resztą chyba nikt nie lubi być okradany, bo inaczej nie można tego nazwać.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 189 Skąd: WIELUŃ/INGOLSTAD
Wysłany: 2011-04-01, 23:56
Idioci,zabrali nasze pieniądze żeby udowodnić że to nie był zamach!!!!!!!!!!!!!!!
Dla nich takie tragedie, śmierć innych ludzi to dodatkowa kasa za nadgodziny.
Czy nie mogli zrobić tego bezinteresownie dla swoich kolegów?
Zwykły pracownik pozarządowy za nadgodziny bierze ochłapy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja osobiście teraz powołałbym komisje żeby rozliczyła kto ile pracował i ile zarobił za cały ten Burdel.Pewnie połowa tej kasy mogła zostać w skarbie państwa!!!!!!!!!!!!
Poprawiono 4 błędy ort.
_________________ „nie ma nic niemożliwego dla człowieka,jeśli nie musi robić tego sam”
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-04-02, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2011-04-02, 07:43
PolskaTimes napisał/a:
22 tys. zł dla Bronisława Komorowskiego, 36 tys. zł dla Grzegorza Schetyny i od 32 tys. do 50 tys. zł dla wicemarszałków Sejmu. Właśnie takie premie wypłacało sobie ostatnimi czasy Prezydium Sejmu. Komorowski, obecny prezydent, premię dla samego siebie zatwierdził ostatniego dnia urzędowania na stanowisku marszałka Sejmu. Poza tym, wysokość wszystkich premii dla kierownictwa Sejmu leży w gestii... Prezydium Sejmu. Posłowie sami sobie wypłacają dodatkowe uposażenia.
W jakim my pięknym kraju żyjemy, iż można sobie samemu przyznać premie.
PolskaTimes napisał/a:
- Nagrody są przyznawane z funduszu nagród, który jest w każdym budżecie Kancelarii Sejmu. Te nagrody są takie same jak wcześniej. Zostały otrzymane w takim samym wymiarze jak w poprzednim roku - tłumaczył Schetyna.
Jak podkreślił, były to nagrody "przede wszystkim dla tych, którzy pracowali ciężko (...) po katastrofie smoleńskiej". - Tę propozycję zastałem i ją akceptuję - powiedział Schetyna, który zastąpił Komorowskiego na stanowisku marszałka Sejmu.
Jestem ciekaw jak zostały uargumentowane nagrody w ubiegłym roku i jak zostaną za rok. Brak słów...
Ja osobiście teraz powołałbym komisje żeby rozliczyła kto ile pracował i ile zarobił za cały ten Burdel.Pewnie połowa tej kasy mogła zostać w skarbie państwa!!!!!
Oczywiście praca w takiej komisji musiałaby być dodatkowo opłacona a na zakończenie pracy powstanie raport i zostaną wypłacone premie dodatkowe
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-02, 12:19
No przecież nam za naszą ciężką pracę, też zafundowano wysokie stawki Ale do płacenia ; paliwa, cukier, itp.
Jak mantrę, będę powtarzał słowa premiera Tuska (te wypowiedziane podczas powodzi) ; Zapamiętajcie, kto co zawalił, kto co spieprzył. A przy wyborach przypomnijcie sobie o tym. Oj będę pamiętał, będę
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie lepiej te pieniądze było przeznaczyć na na przykład zeszłorocznych powodzian, tyle rodzin żyje w biedzie i ubóstwie można by im było za te pieniądze pomóc. Zadłużenie kraju rośnie a oni przyznają premię sobie a szukają oszczędności np. podwyższając wiek emerytalny , nie wiadomo czy dożyjemy emerytury. Miliony dosłownie miliony Polaków robią za najniższą krajową np. w naszych wieluńskich zakładach których nazw nie będę wymieniał powiem że są to zakłady na ulicy fabrycznej które płacą grosze za ciężką pracę, mam nadzieję że wszyscy domyślacie się o co mi chodzi. Jednokrotna premia Schetyny to 3 ciężkie lata pracy w zakładzie od poniedziałku do soboty + niektóre niedziele po 8-12 godzin dziennie a czasem nawet i więcej. Skandal ludzie opamiętajcie się podczas wyborów bo później może być już tylko za późno! Chyba nikt z nas nie chcę drugiej Grecji!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum