Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-02-19, 15:40 Pozimowe dziury na drogach ...
Skutki zimy można ładnie zaobserwować na ul. Popiełuszki, jadąc od ronda w kierunku Lidla (jakieś 100 metrów od ronda). Po zimie powstały tam takie dziury, że chyba bez kompleksowego remontu tej części nawierzchni się nie obejdzie. Aż mnie to zdziwiło, bo ul. Popiełuszki do tej pory kojarzyła mi się z drogą w miarę równą.
Ostatnio zmieniony przez Stefan 2010-02-21, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
jak ktoś jedzie ulicą kopernika w stronę sieradza, niech uważa wzdłuż tego parkingu obok ul świętej barbary [?] troche dziur się porobiło, akurat tak po dwóch stronach tego pasa na sieradz więc łatwo można coś urwać/uszkodzić
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-02-21, 10:10
Uwaga na dziurę!!! Skręcając z ulicy 18 Stycznia od strony oś. Wyszyńskiego na ulicę Popiełuszki, w stronę ronda, można „nadziać” się na sporą dziurę na samym skręcie. Jej umiejscowienie jest w tak fatalnym miejscu, że ominięcie przeszkody graniczy z cudem. A o poważną usterkę nietrudno, w takim wypadku.
Swoją drogą to zastanawia mnie, czy nikt odpowiedzialny za stan dróg nie sprawdza ich nawierzchni? Bo to że dziury się zdarzają, to rzecz normalna w polskiej rzeczywistości, ale czy trzeba czekać kilka miesięcy na łatanie, przecież w tym czasie można skasować spora liczbę zawieszeń w autach. Skoro zima nie sprzyja robotom drogowym, to trzeba znaleźć rozwiązanie tymczasowe, wiem że to koszty, ale ……… co mają powiedzieć użytkownicy, którym przytrafiło się wpaść na taką dziurkę.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Uwaga na dziurę!!! Skręcając z ulicy 18 Stycznia od strony oś. Wyszyńskiego na ulicę Popiełuszki, w stronę ronda, można „nadziać” się na sporą dziurę na samym skręcie. Jej umiejscowienie jest w tak fatalnym miejscu, że ominięcie przeszkody graniczy z cudem. A o poważną usterkę nietrudno, w takim wypadku.
Wyczaiłem tą dziurę i zawsze tam jeżdżę tak, żeby brać ją środkiem, ale zauważyłem, że z dnia na dzień robi się coraz większa. Istny tor przeszkód.
I w nawiązaniu do tematu zastanawia mnie jedno:
co jest tańsze?
a) zrobić nawierzchnię profesjonalnie większym nakładem kosztów tak, żeby po zimie żadne pryszcze nie wyszły,
b) zrobić nawierzchnię po najniższej linii oporu, a potem przynajmniej 2 razy w roku ją łatać i poprawiać i na kolejny sezon powtórka z rozrywki?
Co do dziur na drogach: może częste zgłaszanie uszkodzeń aut i składanie wniosku o odszkodowanie do właściciela drogi spowoduje, że jednak taniej będzie wykonać tą drogę porządnie?
Wiem, że wielu kierowców łapiąc gumę na dziurze nie fatyguje się, żeby odzyskać straty powstałe przez zły stan nawierzchni.
również jak ktoś jeździ ulicą szkolną, to jest wybitna dziura obok kiosku, też czasami trudno ją wyminąć z powodu takiego że po lewej stronie parkują samochody, dziura przeważnie albo jest 'pusta' albo po prostu zalega w niej woda
Wysłany: 2009-02-21, 12:01
Dziura na ulicy szkolnej z dnia na dzień coraz większa. Na początku była malutka, a teraz nie dość, że jest większa to jeszcze głębsza. Dziura była łatana z 2 razy "łopatą" zasypali dziurę i uklepali łopatą, ale nic to nie dało. Dziwi mnie tylko, że niektórzy kierowcy za bardzo nie myślą. Ja wiedząc, że tam jest dziura staram się ją ominąć, ale patrząc w lusterko wsteczne, widzę jak auto jadące za mną centralnie wpada w dziurę. Swoją drogą szkoda, że na TVN Turbo nie ma już programu "Ale dziura".
Ze można coś zrobić dobrze niech świadczy ul.Nadodrzańska.Od 18-stycznia do końca ogólniaka nawierzchnia zrobiona pod wizytę Kwaśniewskiego jest zrobiona perfekt ale już dalej do Częstochowskiej gdzie były prezyfent nie dojechał polska rzeczywistość czyli dziura na dziurze łatane bez skutku co parę miesięcy.
Wysłany: 2009-02-21, 12:30
Stan ul.Nadodrzańskiej już był poruszany na forum, to się nazywa fantazja
Ale chyba nic nie przebije drogi między Marzeninem, a Zduńską Wolą (jadąc na Łódź, skręcamy w Pruszkowie w lewo i dalej prosto) mam zaszczyt jeździć tą drogą przynajmniej raz w miesiącu tam dziura na dziurze łata na łacie i łatą popycha, kiedyś łaty były ponumerowane numery były w setkach, z tego co pamiętam to na jednej był numer 845
Od 18-stycznia do końca ogólniaka nawierzchnia zrobiona pod wizytę Kwaśniewskiego jest zrobiona perfekt ale już dalej do Częstochowskiej gdzie były prezyfent nie dojechał
Oj coś pokręciłeś . Kwaśniewski lądował w mniej więcej w miejscu gdzie dziś stoi "Mrówka" czyli wjechał na Nadodrzańską od Częstochowskiej. Tuż przed przyjazdem położyli na odcinku Nadodrzańskiej pomiędzy Częstochowska- LO cieniutką warstwę asfaltu która wytrzymała do pierwszej zimy - przez kilka miesięcy było więc równo. A chodniki oraz jezdnię tej ulicy na odcinku 18- stycznia LO zrobiono przy okazji budowy LO czyli w 1997. Robione dawniej a wygląda dużo lepiej niż to co pod prezydenta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum