Sauna Fińska – sucha:
Czas trwania 1 godz . Koszt 25 zł , 30 min . Koszt 15 zł.
Technika kąpieli w saunie:
na początku letni przedłużony prysznic,
idealna temperatura w saunie to 80° - 90°C,
wilgotność 20 - 30% na początku, a następnie lekko podwyższona
trzy seanse od 8 - 15 min każdy
po każdym seansie zimny prysznic i 5 - 20 min odpoczynek w pozycji leżącej
po drugim seansie zimny prysznic lub lepiej kąpiel w zimnej wodzie,
częstotliwość 1 - 2 razy w tygodniu, nigdy w dni poprzedzające ciężkie ćwiczenia
ideałem po saunie byłby masaż ciała
do sauny nie idziemy bezpośrednio po obfitym posiłku, zalecane picie dużej ilości soków przed, w czasie, i po saunie
2) Zajazd Boryna, sauna fińska,na stronie ceny brak
3) Pływalnia kryta przy ul. P.O.W. 14
sauna dla ok. 6-8 osób,
Pływalnia czynna od września do czerwca (poza sezonem letnim):
poniedziałek - czwartek: 07:00 - 21:00 (sauna od 17:00)
piątek: 07:00 - 22:00 (sauna od 17:00)
sobota: 13:00 - 17:00 (sauna od 13:00)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2011-09-05, 18:20
Po wakacyjnych wyjazdach na baseny kryte oraz sauny w Praszce, Oleśnie i Kleszczowie uprzejmie informuję, że jestem mega pozytywnie zaskoczony i zadowolony po otwarciu w dniu dzisiejszym basenu krytego oraz mega zadowolny nową sauną .
Dokładnie 10 zł, natomiast sauna na naszym basenie w końcu nabrała prawdziwych uroków.
3 razy w tygodniu mam zamiar korzystać z jej uroków, zresztą jak od dawna co roku.
Ps. Dla szukających relaksu i odpoczynku polecam niedaleko Wielunia - http://www.palacpawlowice.pl/spa
Masaże jak i samopoczucie po nich bombaaa
Doczytałem, że trzeba rezerwować wcześniej, a zatem jak wygląda to organizacyjnie, trzeba np. kilku osób, aby sauny funkcjonowały? Podobne pytanie w przypadku masaży?
No i jak to wszytko cenowo oceniasz?
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2012-02-25, 10:07
Jaro w moim przypadku wyszedł spontan i dzwoniłem w czwartek z zapytaniem o zawitanie w sobotę i uzyskałem informację, że można śmiało przyjechać (tylko o której mniej więcej możemy się pojawić i ewentualnie na jaki czas). Jechaliśmy w 4 (2 pary) i nie miałem pytań z czego będziemy korzystać.
Z ceną też nie jest mega kosmicznie i wygląda to podobnie jak w Aquaparakch (z wyjątkiem dodatkowo płatnych masaży):).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum