Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2011-08-30, 15:51 Krople na pchły po szczepionce
Hejka [;
Zaprezentowałem mamie bernardyna i niestety szczeniaka męczą insekty i łupież. W sobotę dostał szczepionkę i przez 2 tygodnie nie może być kąpany. Czy można mu podać krople na pchły czy ten okres 2ch tygodni tego też dotyczy? Dzięki za pomoc
Łupież u szczeniaków bardzo często jest ze stresu, ale można podawać biotynę powinna go złagodzić. Ja swojego szczeniaka potraktowałam kroplami nie zwracając uwagi na szczepienia i nic mu nie było. Szkoda tylko, że pierwsze krople działały ponad 3 miesiące a teraz już tylko tydzień, kiedy pies ma częsty kontakt z zapchlonymi zwierzakami...
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2011-08-30, 17:28
Mój drugi pies nie ma żadnych insektów, więc szczeniak musiał je mieć z hodowli. Dostałem krople (na ul. 18 stycznia) i mają działać miesiąc, ale zapomniałem zapytać czy można je podawać po szczepieniu.. A za informację o biotynie dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum