Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-12, 22:04 Kazik Staszewski o śp. Lechu Kaczyńskim
Wywiad dla Nowej Trybuny Opolskiej 22.05.2011;
Cytat:
CZY NAM SIĘ PODOBA, CZY NIE - BYŁ NAJLEPSZYM PREZYDENTEM POLSKI
Kazik Staszewski: "Czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on?"
-"Lech Kaczyński powinien mieć pomnik w Warszawie?
- Oczywiście, że powinien. Bez względu na opinie o nim – zginął na posterunku, pełniąc obowiązki głowy państwa, a nie u siebie na działce, zabijając się szpadlem. A poza tym – czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on? Jaruzelski? Wałęsa? Nie wygłupiajmy się... A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał?"
Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO.
- Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem.
- A co jest największym błędem obecnego rządu?
- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic.
Cóż... rzadko można obecnie usłyszeć na tyle szczere wyznania...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Głosuj na mnie wtedy dostaniesz
Prawie za darmo każde śniadanie
Człowiek na odpowiednim miejscu
Powiedzie Ciebie ku szczęściu
Tak dalej być nie musi
Zamknąć granice przed braćmi z Rusi
A niech bogacze oddadzą pałace
Milion nowych miejsc pracy
Czy wierzysz w słowa te?
Ja nie wierzę w nie
Czyż one prawdziwe są?
Nie wierzę im (słowo wymoderowano) jak psom
Starych i chorych weźniemy na hol
Keszitsen kepet onmagarol
Młodzi i zdrowi niech w szczęściu pracują
Nową Polskę budują
Każdemu dziecku ciepłe ubranie
Sni sretstwom za utranianie
Piwo i wóda dostępne już w sklepie
Urzędnik jednak wie lepiej
Czy wierzysz w słowa te?
Ja nie wierzę w nie
Czyż one prawdziwe są?
Nie wierzę im jak psom
Głosuj na mnie - wtedy zmieścisz
Dodatkowych złotych czterdzieści
Nowy działacz o krótkim stażu
Zepsuje powietrze od razu
Te wasze marsze są histeriami
Lewica włada gazetami
A to są ciosy poniżej pasa
Warty pac pałaca
Czy wierzysz w słowa te?
Ja nie wierzę w nie
Czyż one prawdziwe są?
Nie wierzę im (słowo wymoderowano) jak psom
Ile to czasu, ile już czasu
Sam siebie truje i innych truje
Plugawią ręce ojce narodu
Ponoć sługami ludu są
To już jest koniec, wyborcom zadośćuczynić
Ale głupiemu radość
Jak wielce nęcą tej władzy tryby
To wszystko było na niby!
I to podejście podobało mi się bardziej niż to:
Kazik teraz w tym samym wywiadzie napisał/a:
A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał?
Bo nie wiem jak można przez długi czas nie dostrzegać niestosowności czegoś takiego. Kazik nie bardzo chyba jest zorientowany jak świat teraz wygląda. Żal mam do niego tylko o to, że przez to co teraz mówi i sobą reprezentuje obrzydził mi stare płyty Kultu, KNŻ i niektóre swoje dokonania solowe.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-09-14, 14:53
yabos jeszcze trochę i banieczka mydlana pęknie .
Zgadnij kto to powiedział
Cytat:
ostrzegając przed ryzykiem wojny, przywołał swą niedawną prywatną rozmowę z "prezesem wielkiego polskiego banku", pracującym w ministerstwie za czasów transformacji w Polsce. Miał on mu powiedzieć, że po takich wstrząsach gospodarczych i politycznych, jakie teraz dotykają Europę, "rzadko się zdarza, by po 10 latach nie było także katastrofy wojennej". I - jak mówił minister - ten prezes banku dodał, że "poważnie się zastanawia nad tym, by uzyskać dla dzieci zieloną kartę w USA".
Nie jesteś na bieżąco z wypowiedziami Kazika juz dawno przyznał że cześć jego tekstów dawno się zdezaktualizowała .
pod tym podpisuję się całkowicie .
Cytat:
Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej.
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Wysłany: 2011-09-15, 18:31
Ostatnio o Kaziku było głośno, gdy ścigał jednego ze swoich fanów ( http://osnews.pl/kazik-ko...ac-na-fanpageu/ ), teraz jest głośno, bo przyłączył do dwóch innych tytanów myśli (Kukiz, "Staruch"), którzy biją w Platformę ku uciesze PiS-u.
Z niecierpliwością czekam na comingouty kolejnych sympatyków/autorytetów "największej opozycyjnej partii".
Jak popierają PO to jest cacy. Idole, artyści, celebryci. Ale jak zmienią opcję i zdanie to zaraz "biją w platformę" i "zaallll...".
No faktycznie żal, jak się czyta takie komentarze. Bo przecież liczy się tylko ślepa wiara w Tuska. On jest alfą i omegą. Jaja sobie robicie?
Fakt. Głosowałem ostatnio na PO, ale tylko przeciwko PiS. Teraz też zagłosuję przeciwko PiS, ale nie na PO. Nie załgosuję na nikogo. Więc Ogion nie trafiłeś z oceną.
To co robi PO, to raczej nic... nie robi. To, co robi PiS, to jeszcze większa żenada, co robił przed poprzednimi wyborami... można by rzec o PiSie - partia na poziomie - bo trzyma - taki sam - jak przed poprzednimi wyborami - żenujący poziom.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-18, 06:54
I pomyśleć, że kiedyś Kazik śpiewał:
"Wszyscy artyści to prostytutki..." i jeszcze:
"To wszystko się tak cyklicznie powtarza
czas nadziei, człowiek z żelaza
wodzowi rewolucji do pasa kłaniam
mecenas daje złoto - mecenas wymaga
ten system musi upaść teraz i zaraz..."
słowa Kazik Staszewski
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Ostatnio zmieniony przez 2011-09-18, 10:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-09-18, 11:13
OgioN, jeśli o mnie chodzi, to nie uważam, by artyści chwalący PO byli cacy. Powiem Ci więcej - o wiele bardziej żenujące od wypowiedzi Kazika wydają mi się występy lidera Brygady Kryzys (tego właśnie od "Nie wierzę politykom") na wiecach partii Tuska.
I obojętnie kto by ich poparł, nigdy nie zagłosuję na PO. Nigdy też na nich nie głosowałem.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-09-18, 20:02
Jaja sobie robicie. Bez kitu... Kazik wypowiedział się szczerze na temat tego, co sądzi. Zgadzam się z nim w 100 procentach. A fałszywe komentarze z cytatami z ich twórczości są na poziomie rozumowania 5-latka.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-09-19, 09:44
Nie zaprzeczam, że Kazik Staszewski zmienił swoje poglądy z czystego przekonania polityczno - moralnego
Ale cały ten świat artystów, celebrytów czy show biznesu w ogóle, jakoś mało kojarzy mi się z głosem rozsądku w stosunku do dobra kraju.
Dlatego jeśli ludzie pokroju Staszewskiego wypowiadają się na temat polityki, to ja osobiście przesiewam te słowa przez "sito grubych paluchów" I jakoś, szczerze mówiąc nie biorę sobie ich (tych słów) aż tak mocno do serca
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum