Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2011-09-20, 09:56 Wieluń: PiS agitował pod kościołem
Cytat:
Osobliwe miejsce do prowadzenia wyborczej reklamy wybrał sobie kandydat Prawa i Sprawiedliwości. Jak donieśli nam mieszkańcy, w niedzielę rozdawano ulotki osobom wychodzącym z kościoła św. Józefa. Akurat w tym dniu w świątyni były tłumy ludzi, bo odbywała się peregrynacja krzyża i misje święte.
O zajściu poinformowała nas parafianka, która uczestniczyła w porannej mszy.
- Był to szczególny dzień w naszej parafii z dwóch powodów. Kościół opuszczały relikwie krzyża świętego, które trafiły do nas raptem dzień wcześniej. Zbiegło się to w czasie z zakończeniem tzw. misji. Nastrój był podniosły, wychodziłam z kościoła w zadumie, a tu nagle ktoś chce mi wcisnąć ulotkę wyborczą. Widać było, że polują na ludzi wychodzących po mszy. Byłam tym bardzo zniesmaczona - opowiada mieszkanka Wielunia.
Oburzona kobieta ulotki nie wzięła, ale udało nam się dotrzeć do innego mieszkańca, który zabrał ją do domu. Reklamuje się na niej Grzegorz Schreiber, kandydat do Sejmu z pierwszego miejsca na liście PiS w okręgu nr 11.
Proboszcz parafii św. Józefa zapewnia, że nie widział tego, co dzieje się przed kościołem, dlatego nie chce się na ten temat wypowiadać.
- Pierwsze słyszę - mówi nam ks. Marian Mermer. - Byłem zajęty sprawami duchowymi, a poza tym był taki tłum ludzi, że ciężko byłoby mi zobaczyć, co dzieje się na zewnątrz. Trudno mi więc w jakikolwiek sposób oceniać tę sytuację.
Od Marka Matuszewskiego, prezesa zarządu okręgowego PiS w okręgu nr 11, chcieliśmy usłyszeć, czy tego rodzaju praktyki w partii są akceptowane. Jego asystent obiecał nam kontakt w tej sprawie, ale ostatecznie nie odpowiedział.
Jako, że asystent nie skomentował sprawy, może skomentuje ją na forum jakiś działacz PiS?
Nie skomentuje... a nawet jeśli to dla nich nie stanowi to problemu, w końcu każdy chce się dostać do koryta, a gdzie PiSowcy znajdą największą część swojego elektoratu jak nie pod kościołem?
Dlatego należy głosować na Ruch Palikota, jedyną partię która może zagwarantować nam REALNY rozdział państwa od kościoła.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-21, 05:14
Czyżby pod kościół wróciły "dziady" żebrzące
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-09-21, 09:13
Każdy ma swoje sposoby
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-09-21, 12:14
W naszym ukochanym, demokratycznym państwie, liczy się osiągnięcie celu. Na plan drugi, co ja piszę, ostatni, spadają sposoby w jaki ten cel się osiąga
Zresztą, bardzo obiektywnie stwierdzam, że nie widzę niczego aż tak bardzo bulwersującego w tym, że PiS rozdaje agitki wyborcze na ulicach, przed wieluńskimi kościołami. Skończyła się Msza św., oddano cześć Bogu, a po Mszy trzeba zająć się sprawami kraju
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
A mnie agitacja pod Kościołem nie przeszkadza (nawet jeśli robi to PIS). Byleby nie było to w kościele lub na placu kościelnym. Na ulicy przed kościołem jak dla mnie może być (oczywiście nie w dniu wyborów).
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-09-21, 19:33
OgioN, poczekaj jeszcze chwilę a usłyszysz że jesteś życiowym frustratem .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum