dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-10-04, 16:28
To kolejny spisek i wina PO.
Najwięcej głosów nieważnych jest w woj. mazowieckim, czyli tam gdzie wygrało PO, a więc świadczy to o ...? Ja mam swoją opinie, jednak nie przedstawię jej publicznie, bo komuś mogłoby zrobić się przykro.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-10-04, 17:03
Widzę, że ktoś tu ma problem z rozumieniem tekstu. Cały artykuł jest całkowicie neutralny, czysto naukowe podejście, autor badania jest naukowcem i tak podszedł do tego tematu. Nie wskazuje rozwiązania i pozostawia je innym naukowcom i dziennikarzom.
Ja w swoim poście również nie napisałem złego słowa na PO ani na żadną opcję polityczną. Skąd u Ciebie taki nerwowy odruch? Czyżby piana zaczęła iść z pyska?
Cytat:
wygrała PO - 28,56 procent, drugie miejsce zdobyło PiS - 23,85 procent, trzecie PSL - 22,30 procent, czwarte SLD 14,51 procent.
Widzę, że ktoś tu ma problem z rozumieniem tekstu. Cały artykuł jest całkowicie neutralny, czysto naukowe podejście, autor badania jest naukowcem i tak podszedł do tego tematu. Nie wskazuje rozwiązania i pozostawia je innym naukowcom i dziennikarzom.
Taaa... Neutralny jak wyborcze bannery PISu zaraz obok artykułu. I oczywiście neutralne sa spostrzeżenia takie jak "uderza wysoki odsetek głosów nieważnych w woj. mazowieckim" a zaraz poniżej wyniki z mazowieckiego, gdzie wygrało PO. Oczywiście przedstawione są fakty ale na pewno nie jest to obiektywny komentarz. I podtytuł wątku "czyżby uczciwe?".
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-10-04, 18:09
Mówię o komentarzu autora badania.
A co do autora całego artykułu - nie uważasz, że takie komentarze są uzasadnione? Czy nikogo już nie dziwią takie sytuacje?
A mój komentarz pod tematem pyta czy uczciwe ze wskazaniem na uczciwe a nie "czyżby nieuczciwe?". Co prawda to moje niedopatrzenie ( ), ale Twój argument odbija :F.
Przepraszam jeżeli kogoś urażę nie jest to moim celem ale na podstawie tych danych mogę stwierdzić, że część elektoratu PISu nie umie głosować ... sam siedziałem w jednej z komisji kiedy to starsza osoba pozakreślała wszystkie inne osoby niż kandydata z PiSu. Przyszedł do nas z kartą wyborczą i chciał oddać omijając przy tym urnę. Wyzywając Tuska od złodziei itd. Ciekaw jestem jakim pobudkami kierują się przy wyborze partii? Zimnymi kalkulacjami? Oceną rzetelną kandydata? Czy po prostu tanimi populistycznymi hasłami zasłyszanymi w radiu. A najprzykrzejsze dla mnie było to że wybory były samorządowe. Czyli według toku myślenia tego Pana okazało się, że nie ważne kto czy dobry człowiek, czy uczciwy, czy ma o tym jakieś pojęcie tylko że z PiSu
Wysłany: 2011-10-05, 17:59
Ale Twoim zdaniem koncentracja takich idiotów występuje tylko w mazowieckim? Od 0-5 procent normy do 10-27%?
Każdych.
hajen, dajesz jednak i mnie do zrozumienia, że niezły z ciebie ignorant i nie ma sensu z tobą dyskutować... Pisowi mówię zdecydowane: NIE!!!
Wysłany: 2011-10-05, 19:44
Ferbik napisał/a:
Każdych.
hajen, dajesz jednak i mnie do zrozumienia, że niezły z ciebie ignorant i nie ma sensu z tobą dyskutować... Pisowi mówię zdecydowane: NIE!!!
Cytat:
Frekwencja wyborcza w wyborach samorządowych to odsetek osób uprawnionych do głosowania, które oddały swój głos w wyborach samorządowych.
Czyli (ilosc osob uprawnionych bioracych udzial w wyborach)/(ogół osób uprawnionych) * 100%
A to to samo co (ilość oddanych głosów jako zużytych kart do głosowania)/(ogół osób uprawnionych) * 100%
Teraz mozesz dopiero rozbic ilosc oddanych glosow na dwie grupy - wazne i niewazne.
Dlaczego podaje sie frekwencje na biezaco nie znajac wyników? Bo niewazne, jakie glosy zostaly oddane, wazna jest ilosc wydanych kart do glosowania. I nie bełkocz mi tu nic o ignorancji, tylko zanim coś napiszesz - pomyśl dwa razy.
Zresztą to usilne odbieganie od tematu, który rozpocząłem wcześniej. Mamy jasną anomalię wyborczą w postaci bardzo dużej ilości głosów nieważnych w województwie mazowieckim. Zamiast otrzymać proste odpowiedzi, domysły widzę tylko jak toczycie pianę z pyska. Najwięcej straciły tutaj MAŁE partie, ponieważ zostały zmiażdżone przez ogrom 'poparcia' dla PSL. Czy możecie poskromić swoje podejście do PiSu?
Z góry dziękuję za ostrzeżenie za inne zdanie i wytknięcie ignorancji ignorantowi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum