Zapomniałem dodać Aluminiowe przynajmniej mi się tak wydaję bo to OEM Hondowskie, więc może jakiś ich stop z różnymi domieszkami
Poprawiono 1 błąd językowy.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-10-19, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
mafick [Usunięty]
Wysłany: 2011-10-19, 15:03
Na ul.Krakowskie Przedmieście, za sukiennicami w kierunku skrzyżowania z ul.Głowackiego jest w głębi zakład wulkanizacyjny i tam koleś prostuje felgi, więc może coś wie na temat malowania i piaskowania
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-10-19, 16:06
W Wieluniu nikt Ci tego nie zrobi (co najwyżej będzie pośrednikiem). Niewiele jest w firm w Polsce zajmujących się renowacją felg. Cennik jednej z nich:
http://www.renowacjafelg.pl/cennik/
Ja robiłem taki zabieg jakieś 2 lata temu na felgach aluminiowych 14 od renówki.
Najpierw sam znalazłem kolesia co mi te felgi wypiaskował - koszt coś ok. 15-18zł od koła
Następnie na ulicy wojska polskiego jest zakład zajmujący się malowaniem proszkowym - koszt za 4 felgi to było coś koło 100 -120 zł.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2005 Posty: 407 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-10-24, 11:50
Mało osób wie ale wygrzewanie felg przy malowaniu proszkowym powoduje, że felgi stają się bardziej kruche - jednak przy felgach do zastosować cywilnych nie ma to takiego znaczenia
Właśnie też myślałem o opcji najpierw oddać do jakiegoś zakładu, żeby wypiaskowali, a potem do lakiernika i chyba trzeba tak zrobić, dzięki wszytskim A felga ma nie startować w żadnych sprintach ma się lansować
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-10-25, 20:00
Felgi nie pękają "całe", felgi pękają właśnie punktowo, w najsłabszym miejscu.
Ale w Polsce naprawiają wszystko. Znam namiar do magików z Poznania którzy prostują felgi pogięte na ramionach, czy wyprowadzają felgi w których brak dużego kawałka rantu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum