Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-04-18, 18:58 Liderzy PiS już w niedzielę w Wieluniu
Cytat:
W ramach akcji „Porozmawiajmy o Polsce” w weekend w Wieluniu gościć będą politycy Prawa i Sprawiedliwości. Jednym z nich będzie wiceprezes PiS Adam Lipiński.
W niedzielę będzie można wziąć udział w otwartym spotkaniu z liderami Prawa i Sprawiedliwości, którzy odwiedzają różne miejsca w Polsce w ramach akcji „Porozmawiajmy o Polsce”. Gośćmi w Wieluniu będą m.in. Adam Lipiński i Jacek Falfus. Szczegółowe informacje podamy wkrótce.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-04-19, 07:16
Będzie wiceprezes Adam Lipiński, Dawid Jackiewicz, Waldemar Andzel i Jacek Falfus. Już wiadomo, że spotkanie odbędzie się w Katolickim Liceum Ogólnokształcącym przy ul. Ślaskiej 23 o godzinie 14.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-04-19, 08:11
Szkoła powinna być apolityczna!
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Szkoła jest katolicka więc z zasady niepaństwowa (jak sądzę).
A spotkanie odbywa się tylko na terenie szkoły, czyli domyślam się, że PIS po prostu wynajął pomieszczenia od szkoły. Nie widzę w tym nic złego.
Na marginesie - jedynie nazwisko Lipiński coś mi mówi w tym gronie, więc tytuł tematu "liderzy PIS" jest troszkę na wyrost.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-04-19, 12:31
Tę wizytę w Wieluniu, traktuję jako rozesłanie "wici" przez Jarosława Kaczyńskiego.
W oczach tego człowieka, jak również w oczach innych (a w zasadzie to w większości) członków PiS-u, widzę obłęd. To pewnie da się leczyć, tylko jaka klinika podejmie się tego trudnego wyzwania? Wiem, to wyborcy będą typową terapią szokową.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2012-04-19, 12:50
Możecie teraz pisać różne subiektywne opinie dotyczące PiSu czy samego Jarosława Kaczyńskiego, co nie zmienia faktu, że PO, SLD czy PSL mają was głęboko w ... bo nie przypominam sobie żeby ktokolwiek z ważniejszych polityków tych partii przyjechał do Wielunia i zechciał odpowiedzieć na nasze pytania czy "Porozmawiać o Polsce".
Pan Napieralski był raz wspierać kandydata na burmistrza, przyjechał tylko by zwiększyć wynik wyborczy i tyle. Pozostałych jakoś nie mogę sobie przypomnieć. Może odświeżycie mi wszyscy pamięć kiedy ostatni raz ktoś z bandy czworga był w Wieluniu?
Mrówek napisał/a:
Przecież nikt nie zaprasza tych panów na lekcje w których uczniowie muszą uczestniczyć tak jak miało to być w innym LO w Wieluniu...
Jak dla mnie jest to czysty układ. Szkoła wynajmuje komercyjnie swoją powierzchnię i tyle.
Ja standardowo nie przyjdę, bo kolejny raz termin mi nie odpowiada.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2012-04-19, 14:21
Mrówek napisał/a:
Apolityczna jest formacja PiS. W każdym razie tak twierdzi sam prezes Kaczyński.
Cytat:
- PiS zawsze był formacją apolityczną, która zdecydowanie broniła wartości chrześcijańskich - mówił Kaczyński. Dodał, że atak na te wartości to "uderzenie w podstawy naszej tożsamości".
Więcej tutaj.
Nic dziwnego, że spotkanie "pisjonarzy" odbędzie się na terenie katolickiej szkoły. Poziom prelekcji będzie dostosowany do poziomu słuchaczy.
Jak partia polityczna może być apolityczna? To jakaś bzdura...
Sylwester napisał/a:
PO, SLD czy PSL mają was głęboko w ...
Myślę, że w tym samym miejscu ma nas PIS. Tyle że szuka poparcia i dlatego organizuje takie spotkania. Kilku polityków spotka się ze swoimi wyznawcami, naobiecuja gruszek na wierzbie (bo w opozycji tak można) i pojadą dalej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum